Als Hyves offline gaat...

Wellicht hebben jullie het gehoord, maar Hyves gaat offline als de grieppandemie tot ongekende hoogte stijgt. Omdat personeel van bedrijven, thuis gaan werken en jongeren massaal thuis (door gesloten scholen) achter youtube , Hyves en Myspace gaan zitten.

In Amerika houden proveriders rekening mee dat populaire sites hoogstwaarschijnlijk offline worden gezet, zodat het internet niet in zijn geheel plat gat. Toen ik dit las, raakte ik in paniek... "Er is geen vaccin beschikbaar die het Internet gezond houdt? Is er geen Tamiflu voor mijn PC? IS er een leven zonder MSN messenger, gmail en google? "

Ik sta op het punt het RIVM en Minister Ab Klilnk te bellen, laat ze snel een vaccin ontwikkelen zodat ik niet langer dan één dag zonder internet hoeft te zitten!

Op tv is er niets, (behalve een herhaling van House, Boer zoekt Vrouw, Paul de Leeuw en natuurlijk Wendy van Dijk). Voor vermaakt, nieuws en sociale contacten is de Nederlandse maatschappij totaal aangewezen op het Internet.

Zelfs ik die regelmatig mag preken van de kansel, ben van het iinternet afhankelijk, voor het zoeken van een leuk kinderverhaal, of een illustratie die past bij een overdenking die ik hou voor de jeugd.

Via Internet plan ik mijn vergaderingen van Youth for All. Via het Internet draait de ministry van mijn vrouw en ikzelf ( The Advent Gospel Promotions).

Tien jaar geleden maakte ik mijn niet druk over een dag zonder het wereld wijde web. Maar nu... nu is de wereld anders. Als ze populaire sites zoals Hyves, Youtube en Myspace gaan afsluiten. Wat zou je dan nog kunnen doen?

Sites die ze zeker niet gaan afsluiten zijn Christelijke websites (zoals die van AGP Bijvoorbeeld ) Verhoudingsgewijs gaan zo weinig naar mijn site vergelijken met die van Hyves. Zodat je je dagen kan vullen met lezen van boeken van Ellen G. White en blogjes van 'Yours Truly"!

Of wellicht ga je je tijd besteden door een Bijbel of een goed studie boek ter hand te nemen. Misschien kan je op bezoek gaan bij vrienden en kenissen die nog niet ziek zijn geworden met de H1N1 of H5N1 (vogelgriep) en met hun samen praten over wat je hebt ontdekt hebt uit de bijbel.

Wauw, het gevolg van een pandemie zou kunnen zijn dat de kennis van het woord van God evenredig ook explosief toeneemt. Beeld je eens in als alle adventisten die deze blog lezen, bij een black-out van het internet, met z'n allen bijbelstudie doen over het leven van Christus, wat er dan niet zou gebeuren als het internet weer online zou gaan .

'Met zoveel mooie dingen uit Gods Woord kan je het niet meer voor jeezlf houden. En als de pandemie veilig en wel voorbij is, dan zouden er spontaan huisgroepjes onstaan. Jongeren zouden elke zaterdag bonzen op de deuren van kerken waar ze lid van zijn om zodoende op de eerse rij te mogen zitten (ik heb een kerk bezocht in Amerika waarbij jongeren strijden voor een plek zo dicht mogelijk bij de predikant, zodat ze het Woord luid en duidelijk konden verstaan).

Een paar dagen zonder Hyves, lijkt nu misschien een drama... hetj lijkt nu wel alsof de wereld vergaat. Alsof een ramp is aangebroken.. maar weet je wat.. Als iedereen (ik ook dus) deze uitdaging uitneemt. En in plaats daarvan de tijd neemt om het leven van Jezus te bestuderen en de relevantie van Zijn woorden in ogenschouwt neemt. die kan niet anders dan het heel de wereld te vertellen dat Jezus 'In Control' is over deze wereld en spoedig ons wegneemt naar een hemelsé Hyve' die nooit offline kan gaan.

Ik kan niet wachten op die 2 bijzondere dagen, 1) de dag dat Hyve offline gaat en wij onze Bijbels weer in onze handen pakken en er uit lezen en 2) De dag de de Hemele Hyve met als 'eigenaar/ moderator Jezus Christus zelf', zichtbaar wordt.., de beste online community ever.. die nooit offline gaat!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen