Aanvallen!

Het is leuk als je zelf in de aanval zit, vooraan in de strijd en de bal probeert te schoppen in het doel van de tegenstander.

Maar als 'de tegenstander' jouw het leven zuur maakt, dan is het gevoel van aanvallen uiteraard een nachtmerrie. In Star Wars roept Obi Wan Kanobi (voor de fans) altijd, "Don't mess with the darkside", de bijbel zegt het min of meer op dezelde en zeker nog pakkender wijze.. "Want we strijden niet tegen vlees en bloed, maar tegen overheden, tegen de werelbeheersers deze duisternis..."

Ik kan wel zeggen dat mijn lieve vrouw en ik vorige week ons portie hebben gehad. De 'Dark Side' maakt ons leven momenteel knap lastig.

Twee weken geleden gingen beiden lap-tops van AGP (de organisatie waar mijn vrouw en ik voor werkzaam zijn) plat. Hardnekkige virussen die mij een volle week hebben gekost om deze te slopen. Die laptops gebruiken voor onze lezingen en preekbeurten in Nederland.

Vorige week lag ik zelfs enige tijd in het ziekenhuis, mijn insulinepompje (ben diabeet) ging vreemd genoeg defect en toen ik thuiskwam raakte de reserve ook defect. Mijn vrouw maakt zelf ook een moeilijke tijd door en voor haar wordt nu bijzondere voorbede gedaan door haar broeders en zusters in de kerk.

En deze week begon voor AGP ook ellendig omdat ik erachter ben gekomen dat iemand de website aan het 'hacken' is. Complete bijbelstudies verdwijnen van mijn site en dat terwijl de techneuten mij ervan verzekeren dat alles naar behoren werkt.

Ik ontvang mails van google dat mijn persoonlijke website besmet dreigt te worden door virussen. Báh.. geen leuk nieuws als je probeert bij te komen, van de aanvallen van 'The Dark Side'. Ik zit in het midden van een cyberoorlog. (Dat ik dat ooit nog mag meemaken).

Aanvallen! Is leuk als je voor oranje speelt en aan de winnende hand bent. Maar als 'de tegenstander' roept; "aanvallen!" Dan kan je leven knap lastig zijn of worden.

Ik ben niet zo'n type van 'openbare' gebedsvezoeken, vooral niet op een site als Hyves... maar wij hebben alle steun nodig. Dus elk gebed is welkom.

Want als de tegenstander gaat 'aanvallen!', dan moet je defensie een goede zijn. En de beste defensie, is juist de aanval.. en die aanval, zo geloven Elma en ikzelf, dat is het gebed en het Woord van God.

Het wordt weer een weekje knokken... "Obi Wan Kanobi" zei in Star Wars.. "Don't mess with the Darkside". Maar een ding vertellen ze je niet in Star Wars, en dat is dat de kant waar ik voor kies... De God uit de Bijbel, vele malen sterker, krachtiger en machtiger is .. dan die 'ene' tegenstander.

"We are hard pressed on every side yet not crushed; We are perplexed but not in despair; Persecuted but not forsaken; struck down but not destroyed; For we who live are always delivered to death for Jesus sake; Therefore we do not lost heart, for our light afflictions which is but for a moment, is working for us a far more exceeding and eternal weight of glory"
2 Corinthians 4: 8-13; 14-17 NKJV

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen