Wie was nou die persoon, die zei dat God in deze t

Wie was nou die persoon, die zei dat God in deze t

Wie was nou die persoon, die zei dat God in deze tijd géén wonderen doet?

Nederland is het land van heldere, nuchtere mensen. Veel mensen uit mijn vriendenkring vinden mij - gezien mijn huidskleur - opvallend nuchter, vaak hoor ik mensen al zeggen, "Je kunt aan Riley al zien dat hij in Nederland opgegroeid is". Immers je leert in Nederland “doe normaal “, dat is hiet ‘t devies, “want, dan ben je al gek genoeg.”

Ik ontmoet vaak mensen, gelovig of ongelovig die niet meer geloven dat God daadwerkelijk een verschil maakt in het leven van mensen. Vaak zijn het mensen die meer op hebben met het 'evolutionair denken'. God begon iets.. en de mens... de mens maakt het uiteindelijk af.

Maar dit weekend heb ik iets wonderbaarlijks meegemaakt waardoor ik nu tegen die ene persoon die aan mij vroeg, of God nog wonderen doet in deze tijd, een antwoord kan geven. Ik heb iets meegemaakt waardoor alle sceptici, theoretici en supernuchtere mensen aan het denken worden gezet.

Ik ben actief in diverse kerkelijke en buitenkerkelijk evangelisatie initiatieven, in Nederland en daarbuiten. Je zou bij wijze van spreken kunnen zeggen als er ergens in Nederland een Bijbel wordt opgeslagen dan is Riley wel ergens in de buurt te vinden.

Er is een groep jongeren, genaamd Youth For All, die een jeugdconferentie willen organiseren, met sprekers uit Noord-Amerika, Engeland en Nederland. Mensen verklaren je voor gek als je zoiets wilt organiseren; "waar halen jullie die sprekers vandaan? Komen er überhaupt mensen? Is het allemaal verantwoord? Is er wel geld.. dat krijgen jullie nooit voor elkaar? “

Ik heb gezien dat er een 'tegenstander' is die er werk van maakt om zelfs de meest optimistische gelovigen te doen veranderen in sceptici. "Hoe denk jij dat jongeren zoiets kunnen organiseren? Niemand loopt vandaag de dag toch warm voor een ‘Bijbelse boodschap?”

Gisteren was de dag van de waarheid voor al die jongeren van Youth For All. Een concert... we vroegen ons af "Zou het wel druk worden?" Komen mensen wel af op een concert zonder bekende artiesten, georganiseerd door een onbekende organisatie?"

Wie was nou die persoon die tegen mij zei.. God doet vandaag de dag niets? Gisteren kwam ik hem of haar niet tegen. Want tegen alle verwachtingen in was de kerkzaal 'bomvol'. Méér dan 200 mensen in de zaal en een opbrengst van over de 900 Euro.

Gisteren was een superavond, het is voor mij jaren geleden dan op één avond met slechts 200 mensen zoveel geld werd opgehaald, voor een evangelisatie actie. In een klap verdwenen een aantal hoofdbrekens voor de aankomende conferentie in mei. In één avond waren twee vliegtickets min of meer betaald, voor sprekers die zouden spreken tijdens de conferentie.

De sceptici zal dit alles lezen en zeggen dat 'de mensen' bewogen werden door de mooie muziek en de prachtige woorden die gesproken werden. De nuchtere mensen zullen zeggen dat een goed concert een goede opbrengst met zich mee moet brengen.

Maar ik... die op zoek was naar de persoon die dacht dat God geen wonderen doet anno 2008, Riley kan vanavond tegen die persoon zeggen, "Ik heb het met mijn eigen ogen gezien en met mijn eigen oren gehoord. God deed een wonder en ik zag met mijn eigen ogen hoe jongeren werden gemotiveerd om vol vuur zich in te zetten voor hun Heer en Heiland."

Laat de sceptici en de nuchtere mensen maar komen... wellicht gaan zij binnenkort ook op zoek naar de ene persoon die zei, "God doet geen wonderen vandaag de dag." En dan zullen die voormalige nuchtere en sceptici dan tegen die ene persoon zeggen, "Ik was vroeger ook sceptisch en wantrouwend, maar ik heb vandaag met mijn eigen ogen gezien en met mijn eigen oren gehoord.. dat wat erin de Bijbel al meer dan 2000 jaar gestaan heeft... echt is.. God is nog steeds actief in jou en mijn leven!"

Riley Jack

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen