En wie heeft mij weleens horen zingen?

Ik ding weet ik zeker ik heb geen talent voor zang. Ik oefen mijn ademhaling, ik zing in de douche, als ik wandel door het bos dan zing ik. Als is in de late avond uren loop naar huis, zing ik er op los. Maar in de buurt van mensen "NO WAY".

Ik heb ooit een keer auditie gedaan voor een kerkkoor in Rotterdam toen ik 21 jaar oud was. Ik vergeet nooit dat ik zong samen met het koor, "Stop, Look and Listen..." ik kende de tekst en de melodie. Ik was Bass (of Bariton). De dirigent - een goed vriend van mij die ook een 'Hyvesvriend" van mij is - gaf aan wanneer de mannenbroeders mochten inzetten.

En ik had nog maar 3 woorden 'melodieus' uitgesproken en iedereen was stil... behalve ik. Nee het was geen moment rust, zult u denken. Men was stomverbaasd over mijn zangkunsten, of eerlijk gezegd het gebrek eraan.

Toen ik erachter kwam dat de Heer mij wel gezegend heeft met een stem.. maar dan in gesproken vorm, heb ik me toegelegd op voorgaan in de gemeente (preken). Maar als je achter de kansel staat dan moet je ook weleens zingen. Geen enkel probleem, ik weet altijd dat ik 2 stappen achteruit moet doen, want ik de kerken waar ik kom wordt al het geluid opgenomen, dus ook mijn zangstem. En ik weet dat ik al die oudere dames het niet kan aandoen om mijn wat scherpe stem te laten horen in samenspel met een piano of een orgel.

Er was zelfs een keer dat ik vergat op 2 stappen achteruit te nemen. Ik zong uit volle borst, wat ik hou van een 'stevig' Christelijk strijdlied, en terwijl ik stevig uithaal vol vreugde zag ik enkele jongeren, in de eerste rijen, wat verbaast kijken naar de luidspreker. Aan hun gezichten kon je zien dat ze niet de zelfde vreugde ervaart, zoals ik die had tijdens het zingen. Ik zag ze verschrikt naar mij kijken en vervolgens weer met ongeloof naar de luidspreker. Na 2 coupletten had ik het door, ze hoorden me zingen

Ik heb het wel een aantal jaren moeilijk mee gehad, heb het zelfs een paar keer in gebed voor gelegd. Hoe komt het toch dat ik thuis zo mooi kan zingen, maar in het openbaar ik klink op een idolszanger die van te voren weet dat hij naar huis wordt gestuurd.

Ik vond het verschrikkelijk, zingen en muziek daar hou ik van. Ik heb een gospelcd collectie, waar de gemiddelde radio DJ "U" tegen mag zeggen, meer dan 300 CD's met ongeveer 2000 liederen in totaal. Ik kan met heel veel uit volle borst meezingen. En voor mij klinkt het als het geluid van engelen, maar voor anderen?

Wie heeft mij de laatste tijd horen zingen? De laatste tijd word ik gecoached door mijn vriendin, die geeft me een flinke 'por' in mijn zij als ik tijdens een zangdienst in de kerk, lekker eens uithaal, of mijn eigen teksten al zingende verzin. En ik ga al wat vooruit, COOL!

Gelukkig heb ik één troost, ik hoef geen idolsster te worden (m.a.w. een goed zingende 'eendagsvlieg'), ik wil toch geen platencontract scoren bij SONY-BMG of EMI. Of een lekker bakje thee te drinken samen met Carlo en Irene bij 'Life and Cooking'.

Nee, gelukkig is mijn zang niet bedoeld voor de massa, maar eigenlijk voor die Ene. Voor Hem telt of ik het doe met geheel mijn hart, ziel en verstand, vol vreugde en blijdschap.

En binnenkort, mag ik samen met miljoenen en miljoenen anderen zingen, met verbeterde stemmen op een nieuwe hemel en een nieuwe aarde, daar hoef ik geen twee stappen weg te lopen van de microfoon, daar zal niemand stoppen als ik begin te zingen, daar zal ik de teksten onthouden tot in lengte van dagen.

Wellicht heb je mij nu nog niet horen zingen, maar ik hoop dat u er dan wel bij bent op een verbeterde hemel en aarde, wanneer we mogen zingen, samen met alle engelen... Wauw, dat gaat echt 'gaaf' klinken!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen