Daar sta je dan...

Zaterdag werd een van mijn hyvesvriendinnen gedoopt, dus die dag kon niet meer stuk. Later op de dag zou ik een Bijbelstudie geven in een plaats in Noord-Holland, in de gemeente Huizen (vlakbij Hilversum).

Ik kreeg de opdracht om iets te vertellen over de drie-engelenboodschap. Geen gemakkelijk onderwerp voor mensen die lid zijn voor het zelfde kerkgenootschap als, en zeker niet voor 'buitenstaanders'

Dus vol goede moed op weg naar Huizen. Totdat ik het studiecentrum binnenwandelde en ontdekte dat er mensen binnenwandelde die nog nooit een diepgaande Bijbelstudie hadden meegemaakt.

Ik slikte, eenmaal, tweemaal, driemaal... daar sta je dan.... "Oh Heer wat moet ik nu gaan zeggen."

Ik had een Bijbelstudie voorbereid voor mensen die het min of meer al wisten..

Daar stond ik dan met ingewikkelde profetische uitleg. Voor de Bijbelstudenten onder de lezers (2300 avonden morgens, Daniel, Openbaring).

Omdat ik redelijk op tijd was.. heb ik in de laaste 15 minuten voordat mijn lezing begon enkele extra uitleg dia's gemaakt... in de hoop dat het allemaal een stuk duidelijke zou worden.

Nadat ik door de organisator werd aangekondigd als 'evangelist' mocht ik mijn verhaal beginnen...

daar sta je dan....

Alleen achter een tafel.. met een microfoon in je hand. En ik maar in mezelf bid, "Help heer, Help help"

Gewoon mijn presentatie afgewerkt en na ongeveer een uur 'heftige' Bijbelstudie.. een korte pauze ingelast voor de bezoekers.

En ik zag mensen al bewegen naar de voordeur... "oh jee" dacht ik bij mezelf... "het is de ingewikkeld of te saai" mensen verlieten het pand.

Maar de mensen kwamen terug voor het tweede deel en men luisterde aandachtig naar de uitleg over de drie engelenboodschap.

Daar sta je dan... vaak als mens heb je het idee wat goed werkt bij buitenstaanders. Terwijl je de expert over Gods Woord, God zelf niet de ruimte geeft om de harte van de mensen te bereiken.

Ik heb afgelopen zaterdags wat tofs meegemaakt. Een hyvesvriendin die ging dopen...en nieuwe hyves vrienden die openstaan voor de waarheden uit de Bijbel... ongeacht hoe moeilijk het onderwerp.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen