Bellen, plannen, regelen...

Over ongeveer 4 weken is het zover, dan organiseert Youth For All haar eerste jeugdconferentie tijdens het pinksterweekeinde. Voornamelijk voor jongeren uit de Randstedelijke Adventkerken tussen de 18 en 30 jaar oud (www.youthforall.nl). En wat doet Riley... bellen, plannen, regelen.

Terwijl ik dit typ, heb ik even een pauze genomen. Ik mag samen met enkele andere bestuursleden van Youth For All een bescheiden evangelisatieactie organiseren. Want wie dacht dat evangeliseren vandaag de dag vanzelfsprekend was heeft het mis. Als je in je eigen familie of mensen naar de kerk uitnodigt lijkt dat nog vrij makkelijk, maar de straat opgaan., dat is in praktisch zin toch bes lastig. De afgelopen weken heb ik contact gehad met lokale gemeenten, bestuurders, predikanten, evangelisten, ouderlingen, kerkelijke organisaties.. noem maar op.

Ik was gisteren in het dorp waar we gaan evangeliseren, om te verkennen in welke omgeving er geëvangeliseerd gaat worden. Ik heb vaak evangelisatieacties voorbereid, maar dit is toch wel van een andere schaalgrote dan dat ik toe nu toe gewend was. Dat proces moet je goede banen leiden. Dus bel ik, plan ik en regel ik veel. Immers als je iets doet voor God.. dan doe je het (met hulp van de Geest) goed. Voor God werken, kent geen 'half' werk.., immers als je erop uit trek, ben je een ambassadeur voor Christus en dat vereist 'andere' standaarden, dan geld inzamelen voor je voetbalclub of je krantenwijk.

Terwijl ik dit typ.. denk ik na wat ik de deelnemers ga vertellen over deze evangelisatieactie. Ik denk nu ook na welke uitdagingen jongeren zullen meemaken. Evangeliseren in deze tijd klinkt eng, Maar is evangeliseren wel echt eng? Immers, ik durf wel acties te organiseren.
Is evangeliseren niet gewoon vertellen dat degene die je gered heeft, iedereen wil redden. Is het gewoon niet verkondigen dat Jezus alles op het spel heeft gezet - ook voor de persoon achter die ene (enge) voordeur met die aparte deurbel.

Gelukkig worden mensen wakker en zie je activiteiten zoals 'Faith Challenge' & 'Youth for All'. Die alle op een heldere manier vertellen dat getuigen niet iets engs is. Want uit al deze programma’s leert met dat; vertellen dat je de Schepper van helemaal en aarde aanbidt niet iets is om je voor te schamen. Zeggen dat je aan Jezus vraagt om vergeving van zonde is geen zwaktebod aan de maatschappij, maar juist een teken van sterkte. Zeggen dat Gods Geest je in staat stelt om te zingen, te getuigen, te studeren, is weten dat je geleidt wordt door het goede en om te komen tot echte geloofsgroei.

Als ik goed ben geïnformeerd wordt tijdens Youth For All stilgestaan bij het thema Evangeliving. Met andere woorden, evangeliseren als een levenstijl. Voor mij betekent evangeliseren in praktische zin, veel bellen, plannen en regelen. Het is misschien niet het spannendste onderdeel van het werken in Gods Koninkrijk. Maar daar liggen wel mijn talenten. Ik werk al meerdere jaren in de achtergrond (naast preken in het openbaar), en het mag dan wel saai klinken. Want je komt niet in contact met mensen die nog niets van de Bijbel hebben gehoord.

Want ik weet uit ervaring dat het velen malen spannender is om thuis te komen met verhalen hoe mensen aandachtig luisterden over hoe God levens van mensen veranderd. Dan tellen hoeveel kopietjes je van een formulier moet maken.

Toch, toch bestaat het 'lichaam' uit vele delen met Christus aan het hoofd. Ieders aandeel in het werk is belangrijk. Dat je jong bent, of net als ik achter de schermen belt, plant en regelt is niet een mindere taak. Nee, we zetten met zijn alle de schouders eronder.

Van 9 t/m 12 mei hoop ik jou, samen andere geloofsgenoten te zien tijdens het Youth For All Weekend. Dan zullen we ontdekken dat het niet Riley, of welk ander bestuurslid is geweest die heeft zitten bellen, plannen en regelen..

Tijdens dat weekend met sprekers uit binnen- en buitenland. Dan zul je ontdekken dat EvangeLiving een levensstijl is waar je vandaag de dag, mee uit de voeten kunt. Want er is geen leukere, uitdagende levenstijl mogelijk... dan bellen, plannen, regelen EN erop uit gaan in dienst van de Schepper van hemel en aarde!

Das pas Cool!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen