5-10: Ik woon in dezelfde straat

Ik woon in de straat waar vandaag 2 kinderen ten vondeling zijn gelegd. Één van de kinderen heeft het helaas niet gered en de ander maakt het naar de laatste berichten behoorlijk goed. Toch komt er een gevoel steeds over mij heen... "Ik woon in dezelfde straat".

Afgelopen week nam de directeur van het bedrijf waar ik voor werk, zijn afscheid.. omdat diverse collega's mijn achtergrond kennen (als lekenspreker) vroegen ze mij enkele woorden te richten aan de scheidende directeur.

Het valt mij op dat als ik toespraken hou voor een niet kerkelijk publiek.. zonder dat spreek over de Bijbel, de werderkomst, de sabbat, de staat van de doden... dat iedereen.. door heeft dat ik 'niet van deze wereld ben'.

Ook al werk ik op hetzelfde kantoor.. toch weten ze dat 'anders' ben. Diverse collega's spreken dan ook met mij over pastorale zaken en vragen mijn advies. Ik hoor zowel vrolijke als zeer intieme zaken.. maar ik spreek erover.. omdat ik kan getuigen van mijn geloof... in een seculiere omgeving.

Toen mijn directeur mij bedankte voor de speech die ik ga zei hij "ik luister graag naar jou," mijn prompte antwoord is... "luister dan eens wanneer ik in de kerk spreek." Blijkbaar was deze opmerking een beetje direct... en was mijn gesprek sneller afgerond dan ik van plan was.. maar... ik werk in op hetzelfde kantoor... dus ik kon (altijd al) vrijmoedig en op gepaste wijze spreken waar mijn passie is. De liefde Gods in mijn leven.

De volgende dag kwamen een paar collega's mij vragen of ik nu een 'predikant' of een 'dominee' was. Ik vond het een fijne opmerking.. want weer gaf de Heer mij de kans om van mijn geloof te getuigen en kon ik mensen uitleggen waar ik voor sta en wat ik in mijn vrije tijd doe... dienstbaar in His majesty's service. En waarom, kan ik dit allemaal doen... "ik werk op hetzelfde kantoor..."

Maar nu terug naar vandaag...

Ik woon in dezelfde straat waar kinderen te vondeling zijn gelegd... in dezelfde buurt woont ook de jonge vrouw van 21 die de kinderen niet meer wilde hebben. Ik woon in dezelfde straat waar onlangs een brandje is geweest. Waar jongeren zijn weggepest. Ik woon in de wijk waar mensen niet de rust van de sabbat ervaren.. zoals ik dat mag ervaren.

Het doet mij pijn.. dat ik in de omgeving waar ik woon... dezelfde straat.. niet het licht kan/ mag schijnen wat zo goed lukt bij evangelisatie acties, op kantoor, in de tram, de metro. Getuigen in je directe omgeving.. Je familie, je straat is een grote opgave. Mensen zien mij naar werk, naar de kerk, naar evangelisatie acties gaan.. maar niemand ziet wat ik doe achter mijn PC, of terwijl ik mijn bijbel lees.

Een dag als vandaag laat zien.. dat als ik in mijn buurt ben... dat ik met hulp van Gods Geest, nog meer Van Gods liefde mag schijnen in mijn omgeving, zodat de mensen die wonen in dezelfde straat als ik mogen zien dat ik een kind ben van God. En dat iedereen die bereid is hun leven te leggen in onze Heer en Heiland.. diezelfde levensreddende ervaring ten deel mag vallen. Immers het is eerst Jeruzalem, dan Samaria en dan de wereld.

Evangeliseren... In dezelfde straat waar ik woon!

Deze tekst vind ik zeer toepassend..

Say So

What does it mean to be saved?
isn't it more than just a prayer to pray
More than just a way ot Heaven
What doest it mean to be His
To be formed into His likeness
Know that we have a purpose

To be salt and ligh tin the world
Let the redeemed of the Lord say so
Say So,

Oh that the Church would arise
Oh that we would see with Jesus' eyes
We could show the world Heaven
Show what it means to be His
To be formed in His likeness
Show them they have a purpose

I am redeemed
Let the redeemed of the Lord rise up


Mijn gebed is dat ik staande mag blijven.
In de plek waar ik naar de kerk ga
In de plek waar ik naar toe reis
op de plek waar ik werk


Laten degene die Jezus toebehoren.. opstaan en getuigen

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen