24-10: Vervelend werk

Iedereen heeft wel werk wat hij of zij niet leuk vindt. Denk maar eens aan strijken of de afwas. Sommige vinden het vervelend om achter hun hondje aan te rennen en de stoep schoon te houden.

Sommigen mensen vinden het vervelend om repeterend werk te doen, of überhaupt naar hun werk te gaan. Vervelend werk... het hoort erbij want het is werk.

Zoals velen van jullie weten ben ik spreker/ voorzitter van AGP en ben ik actief in tal van andere Ministry's (Pastoraat). Ik vind het heerlijk om actief te zijn als evangelist/ zendeling. Heerlijk om mensen te ontmoeten en te zien hoe God werkt in mijn leven en dat in de mensen om mij heen.

Toch heeft het werken bij een organisatie als AGP zijn keerzijde. Vervelend werk., zelfs bij AGP.

Soms ben ik weken kwijt aan het sturen van e-mailtjes aan diverse organisaties/ personen over tal van 'zakelijke' issues. Of het nu gaat om een artikel op mijn website. Of mensen die dreigen advocaten op mij af te sturen.

Het kost erg veel tijd. Vervelend werk dus.

Ik vind het juist heerlijk een uitdaging om na gebed en door leiding van Gods Geest de waarheden uit Gods Woord te delen met iemand die de Here nog niet kent.

Maar ik heb ook van die dagen dat ik achter mijn Personal Computer zit en afvraag. "Heer, wat moet ik met deze e-mail" of "Heer, wat willen ze nu weer van mij". Sommige mensen vinden mij een vervelende radicaal of bestempelen mij met Oerconservatief. Terwijl het enige wat ik wil doen is vragen van God van mij wil.. en daarmee stoppen.. "Dus nooit!!"

Maar het kost mij wel tientallen e-mails voordat iemand je begrijpt en dat is best jammer, omdat ik in de tussentijd vele mensen meer had kunnen bereiken met de waarheden uit Gods Woord.

Ik heb van die dagen dat mensen, roepen; "om rectificatie, verduidelijking en anders..."
Ik heb dit jaar nog nooit zoveel contact om mij te verantwoorden voor het werk wat ik doe bij AGP. Dat is best tijdrovend werk. en is dat vervelend... Voor mij soms wel.

Want ik spendeer liever tijd aan de inhoud van de boodschap, dan iemand uit te leggen - die de waarheden uit Gods woord al kent - waarom ik de drie-engelenboodschap verkondig.

Waarom ik blijf hameren op "Thus saith the Lord"

Tjah.. ook al hebben mensen sommige mensen een hekel aan strijken, je kleren gaan nooit in de plooi zitten als je het niet doet.

En ik weet dat als je niet afwast en afdroogt... dan is je eerst volgende maaltijd bezaait met de aangekoekte resten van je vorige maaltijd.

En je zou zelf niet willen stappen in de uitwerpselen van je hond op de stoep voor je eigen deur.

Vervelend werk.. we kijken er allemaal tegen op... maar als we het doen, mogen wij ook delen in de vreugde van het uitvoeren van juist dat vervelende werk.

Want in al de e-mails die ik dag in, dag uit beantwoord.. kom ik tot besef dat het werk wat ik doe niet tevergeefs doe. Ook al kan niet de volle 100% van de tijd die ik besteed aan evangeliewerk, besteden aan die dingen die er 'echt' toe doen.

Ik leer hoe ik mij staande moet houden, de waarheid is het grootste goed die wij hebben. Ook al zijn er mensen die dat niet willen begrijpen. Juist die mensen moeten de boodschap blijven horen. Net zolang doorgaan, totdat de bazuinen uit de hoogte zullen klinken links en rechts.

Ik ga weer verder met het werk.. en ja hoor.. weer een e-mail; "Geachte Jack, Op pagina zus-en-zo, schreef u dit en dat en daar ben ik het NIET mee eens!!!"

Ik ga deze e-mail beantwoorden en ik ga blijmoedig te werk. Ook al is het weer vervelend werk, ik ga blijmoedig voort.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen