07 sep - Lees wat er staat

Mijn vriendin vind dat ik bij het zingen uit de 'rode bundel' van het kerkgenootschap waar ik lid van ben.. beter de teksten moet lezen tijdens het zingen. Ik heb de neiging om woorden 'aan te passen'' zodat het in mijn ogen logischer klinkt. Vooral mensen die in mijn buurt staan kijken angstvallig om.. en vragen zich af.. 'heb ik het mis?" of iets in de trant van "heeft die man wel dezelfde tekst in handen als wij."

In de kerk waar ik lid van ben.. zijn ze wel gewend dat ik niet helemaal gezegend bent met de muzikale noot en als ik voor moet gaan tijdens een kerkdienst.. dan heb ik het zangbundel recht voor mijn neus.. zodat de kans dat ik 'iets anders laat horen door de luidsprekers in de kerk zo minimaal mogelijk is.

Ik vergeet namelijk nooit meer de eerste keer dat ik moest preken en dat mensen mij na de dienst feliciteerden met de door de geestgeïnspireerde overdenking.. maar dat ze mij wel vroegen om nog eens wat zangles te nemen. Gelukkig na 5 jaartjes van voorgaan voor diverse groepen en het leiden van zangdiensten tijdens evangelisatieacties.. weet ik onderhand.. hoe ik moet omgaan met de teksten die ik zie op schrift en hoe ik die tekst vertaal in min-of-meer melodieuze klanken. Immers zingen doe je niet voor je jezelf.. het is altijd ter meerdere glorie van God, Zijn Zoon en de leiding die wij dagelijks mogen ervaren van Gods Geest.

Afgelopen week had ik weer zo'n ervaring om dingen aan te passen zodat het logischer zou klinken.. Ik had een afspraak met een specialist in een ziekenhuis en ik dacht te herinneren dat ik op 4 september een afspraak had om 15:00 uur. En ik dacht toen bij mezelf.. waarom moet ik deze afspraak in mijn agenda schrijven.. IK weet het toch... Ik toch de afspraak.. waarom zou ik er bevestiging vragen voor iets wat ik weet...

Op 4 september, kreeg ik enigszins twijfel.. is het wel om 15.00? Dacht ik bij mezelf.. ik keek op de afsprakenkaart en ik zag dat ik een half uur eerder in het ziekenhuis moest zijn.

In het ziekenhuis aangekomen keken ze bij de polikliniek mij enigszins raar aan, meneer u bent een dag te vroeg!!!

Gelukkig is zingen uit een bundel, of een bezoek aan de dokter geen zaak van eeuwig leven of de tweede dood sterven.

Maar dat is het met Gods Woord wel.. hoeveel mensen lezen vandaag de dag de bijbel NIET.. omdat ze toch wel denken te weten wat er in staat. Tegenwoordig lezen we niet meer de bijbel.. maar filosoferen wij er over. Hoevelen zijn bekend met de materie.. zonder te doorgronden wat Christus heeft bedoeld. Vandaar dat wij meer bezig zijn met het doorgronden van iemand theologische opvatting

er is maar één waarheid.. en dat is niet wat wij 'denken' te lezen.. maar dat is juist wat er staat. Het zo toch problematisch zijn... als wij... net als de Farizeeën en Sadduceeën Christus komst niet zouden erkennen.. omdat wij lezen.. wat wij denken te lezen.. i.p.v dat wij lezen wat er daadwerkelijk staat.

Ik ga weer eens het Woord lezen.. onder gebed.. zodat ik er zeker van ben.. dat ik niet lees wat ik denk dat er staat of dat het beter lijkt (zolang mijn doktersafspraak of mijn zangbundeltje). maar lees wat er staat.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen