Wil je de kerk laten groeien dan...

... dan, luister je eens wat Bob Coy schreef in het tijdschrift "Outreach", één van de bladen die ik lees voor trends op het gebied van evangelisatie, kerkgroei.

Hij is predikant van Florida's Calvary Chapel Fort Lauderdale. Het is een multiculturele kerk van 18.000 mensen.

Dit is wat hij zegt,

"Ik ben nooit onder de indruk geweest van onze bezoekersaantalen. Zelfs grotere kerken in dit hebben niet de impact gehad alds dat ze denken te doen. Ik denk dat de meest van ons weten dat wij niet de wereld veranderen/

Dus wat moeten we nu doen? Ik geloof dat wij serieus moeten worden over hettgeen God ons geroepn heeft te doen - en gezien te worden in een plaats waar we niet alleen dingen zeggen.. maar juist ook doen!

Ik geloof dat wij ons ertoe moeten mobiliseren en dat wij moeilijke vragen moeten stellen aan onszelf: Wat doet onze kerk in deze stad? Is er een plek in Afrika waar de mensen sterven van AIDS? Bouwen wij kerken, slechts om kerken te bouwen? Jezus daagt ons ut om de kruis op te nemen en iedereen wil een mooie "Balsa Houten kruis met rijnstenen. De generatie van nu is op zoek naar relevantie. Ze kennen het verschil tussen bezoeken en actief wezen.

We moeten terug naar Geschriften - De bijbel is niet alleen een groots boek - Het is het beste boek. Na het doen van het zelfde programma jaar in jaar uit, dan kijken we blijkbaar eerder naar andere modellen, dan terug te gaan naar het boek. In de laatste 20 jaar onze kerken hebben de Evangelie verzcht in een afgewatterde mogelijkheid om de waarheid te kennen. WE zijn minder effectief in het uitdragen van de verlossen.

Denk eens aan de "melk de witte motor" campgane. Niemand heeft het product verander, alleen de verpakking. My advies aan predikanten. Zeg tegen je congregratie het volgende, "Vergeet niet wat jullie hebben, Het bloed van Christus, verlossing, de hemel. ALs we terug gaan naar het product, dan zal dit product levens veranderen."


Het is heerlijk als je in de trein zit en dit leest. Ik ga gauw weer verder lezen... Goh... kerken groeien als ze Christus centraal stellen... waarom nemen niet meer Christenen die voorbeeld.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen