Fouten herstellen

"Jesus loves me.. this I know, cause the bible tells me so."

Een bekend kinderliedje.. en hetgeen waar ik mij aan vastklamp in dagen dat het wat minder gaat, maar zeker ook wanneer het goed met me gaat... want wat er ook gebeurd Jezus houdt van mij.. dit weet ik zeker.

Als Christen ben je bewust van zonde, immers je behoort het te haten. Alles wat mij scheidt van de liefde Gods, is een potentieel gevaar voor een leven met Christus, van nu aan tot in alle eeuwigheid. Zelfs de kleinste fout, waarvoor wij niet vergeving vragen is schadelijk voor onze eeuwige gezondheid.

Veel mensen kennen mij als een probleemoplosser, wil graag problemen uit de wereld helpen. Ook ik, ja zelfs ik bega fouten. Of ze nu grote of kleine genoemd mogen worden. Fouten dat zijn ze.

Fouten waarvoor ik bij mezelf, naar anderen en bovenal God te rade moet gaan en om vergevng moet vragen. Vragen voor vergeving is vrij makkelijk. Althans voor mij. Als ik een fout heb begaan... hoe moeilijk het soms ook lijkt.. ik kan het altijd over mijn hart krijgen om iemand te vergeven en ik hoop altijd dat de mensen met wie ik in het dagelijks leven mee omga er ook zo over denken.

Het moeilijkste van fouten, is niet zo zeer de fout.. maar de gevolgen van een fout. Ik heb mijn eigen persoonlijk lijstje met blunders, foute beslissingen, etc, etc. Het meest pijnlijke van een fout is dat je moet leven met de consequenties van je beslissing... ook al was hij fout of verkeerd ingeschat.

Fouten in het leven kan je herstellen...ben er dagelijks mee bezig. Het is net als de reinigingsdienst. Als je weet dat de straat vies is, roep je de vuilnismannen op en ze komen de straat schoonvegen, schoonspuiten. De straat is brandschoon... en niemand heeft ooit gezien wat er gebeurd is... maar de straat terugbrengen in de conditie als hij eerst was.. jammer dan is niet meer mogelijk.

De laatste paar jaar ben ik geconfronteerd met verkeerde beslissingen en als ik dit nu zo zit te typen denk ik... Riley was dit allemaal nodig geweest. Gebruik eens je volle verstand. Heel wat was niet nodig geweest.

Ik kijk in de spiegel en knik instemmend met mezelf. God is goed.. hij heeft mij gelukkig vergeven.. het enige wat overblijft zijn de consequenites van foute beslissingen. Het enige wat ik kan doen is vragen aan God.. help me ook hiermee te leven. Hoe moelijk het ook lijkt, geef uw oplossing en ik wil luisteren naar uw leiding. 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen