22-05: Echte Zekerheid

Waar in het leven dient een Christen naar te streven..

Te leven dichtbij Hem... en zaken vermijden die verwijdering tussen Hem en ons brengen...

Als er ontwikkeliingen zijn die onze relatie op de proef stellen.. dan dienen wij wakker en waakzaam te blijven en eventueel uit te zoeken wat voor gevaar bepaalde ontwikkelingen hebben op ons persoonlijke geloofsleven.

Mijn moeder leerde mij altijd.. "Toets alles en behoud het goede". Maar blijkbaar had mijn moeder het bij het verkeerde eind.. als ik sommige mensen mag geloven. "Deze wijze bijbelse uitspraak wordt op zijn kop gezet"

Men zegt nu.. Als je dingen toest.. ben je wellicht op een verkeerde weg bezig.. die lijdt tot extremiteiten.
Bah.., Mijn moeder en zelfs de bijbel hebben het blijkbaar mis.

Riley moet blijkbaar niet alles toesten.... "blind geloven noemen ze dat". Blind geloven dat Satan geen rol meer speelt in de aardse geschiedenis. Blind geloven dat moderne kerkgroei methoden zaligmakender zijn.. dan 'Thus said the Lord". Blind geloven dat de Bijbel ons blijkbaar niet de volle waarheid in zich heeft.

Sorry hoor... daar pas ik voor.. weet niet hoe u er over denkt. Maar God spoort mij, gedragen door Zijn geest om alles te toetsen, Immers we vechten niet tegen vlees en bloed maar tegen de kwade machten en overheden die ons willen overheersen. Het was toch Satan die rond ging als een briesende leeuw. Blijkbaar roepen mensen zich aan... "Maak je niet druk over de briesende leeuw.. hij gaat je niet verslinden.", De laatste keer dat ik zo'n grove leugen hoorde was toen de slang zei tegen de vrouw "Je zult zeker niet sterven als je van deze boom eet." Valse zekerheid leidt tot wanhoop, wanhoop leidt tot daden zonder God. en daden zonder God.. hoe fijn en nobel ze ook mogen leiden... brengen zonde teweeg en zonde... de eeuwige dood.

Maar ja.. echte zekerheid in deze tijd wordt gezien als fanatiek.

Evangelisatie naar andere gelovigen als een verspilling van tijd en en nog maar niet te spreken van de boeken en artikelen die sommige mensen plaatsen op sommige sites.

Ik hoop en bid dat Christenen alles op alles stellen.., om echte zekerheid na te streven... zekerheid volgens het woord van God. Weten dat je behoort tot het Koninkrijk van God. Misschien mag je extreem zijn voor je geloofsgenoten. Misschien vreemd voor het leven hier op aard. Maar laat niemand tegen je zeggen dat je niets moet toetsten in de laatste dagen van deze aardse geschiedenis.

Waarheid vermengt met leugen is nog altijd een leugen... zelfs al heeft de halve waarheid een diploma, aanzien en status.

Kies voor degene die zijn status opgaf voor ons.. die zijn aanzien liet veranderen tot bloedens toe voor ons... Hij die zijn leven gaf.. zodat wij die zonder diploma zijn.. toch voor het examen van het eeuwig leven mogen slagen.

De vervolging is begonnen.... "who's next!"

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen