21-09: Mevrouw... mag ik een domme vraag stellen?

Mensen die mij kennen, zeggen dat ik altijd rare dingen in mijn leven meemaak, ik vind die grappige situaties vaak kleine voorbeelden van wat de Heer aan mij duidelijk wil maken. Ik hoor mijn ouders al zeggen, "met ongewone mensen, gebeurt vaak ook ongewone dingen..."

21 september 2006
Eergisteren moest ik naar de apotheek medicijnen halen... dit zijn de momenten dat ik ook besef dat ik chronisch patient ben... de maandelijkse gang om je 'levensreddende' middelen tot je te nemen. Mijn levensstijl heb ik inmiddels drastisch aangepast zodat ik minder hoef te vertrouwen op deze 'middelen'.. in mijn geval Insuline.

Ik eet en leef gezonder.. hou mij aan tal van gezondheidsregels, maar nog belangrijker probeer mijn relatie met God op een dusdanig niveau te laten groeien dat ik mijn vertrouwen in alle aspectenv an het dagelijkse leven aan hem overdraag... ik merk hoe meer ik dat doe dat mijn geestelijk.. maar ook mijn lichamelijk gezondheid er op vooruit ga.

Dit jaar heb ik voor mezelf een paar belangrijke stappen genomen in mijn geestelijk leven.. en mijn dokter jubelen de wonderbaarlijke genezing die ik volgens hun doormaak. Leven met Jezus.. geeft niet alleen zekerheid voor morgen... maar ook voor nu. Ik merk het in het kleine.. en als Hij mij daarin al getrouw is.. hoeveel des te meer zal HIj mij helpen in de grote dingen van eht leven.

Ik stond dus te wachten in de Apotheek.. hoefde alleen medicijnen op te halen.. dus normaal gaat het vrij snel.. ware het niet dat er een dame wat verward in discussie stond met de apotheekster.

"Mevrouw.. hoelang moet ik dt nemen"
"wat is dit
" is er een bijsluiter"

Het is een patient die we allemaal kennen... 'wat een vragen"

"mag ik je met jannie aanspreken"
"ik ben bekend hier"
"mag ik de dokter bellen envragen"

In het begin was er bij iedereen die stond te wachten een glimlach.."zulke mensen heb je ook"

Maar het gesprek wat de vrouw ineenst opstak was lachwekkend.. maar ook bedroevend

Ze vroeg aan de vrouw bij de balie "Pardon, mevrouw mag ik een domme vraag stellen"

Iedereen begint naar haar te kijken.
ze zijn toen.. ik moest iemand ophallen bij het treinstation en ik liet mijn medijcijn vallen achter het hek in een greppel en kon er niet meer bijkomen..."
Ik durfde niet meer te vragen om nieuwe medicijnen, dus deed ik alsof ik ze gebruikte.... om op een later tijdstip weer naar de dokter te gaan om nieuwe te krijgen.. anders zou hij denken dat ik gek was.

Bijna iedereen begon te glimlachen.. de apotheekster zei duidelijk "Je moet gewoon eerlijk zijn"

EN dat is wat God van ons vraagt.. hoe dom je vraag of handeling ook mag lijken.. "wees eerlijk"... Hoe eerlijk zijn wij tegenover God. Vertellen we hem alles of zijn wij bang voor onze eige niet verstandige handelingen. Opwekking en genezing... komt door het woord ter harte te nemen en gerust te zijn dat wij een Almachtige en rechtvaardige God dienen.

God kent geen domme vragen van ons.. Hij vraag ons hart.. alleen dan is er blijdschap in de hemel.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen