10-12: Op reis

Aan het eind van deze week ga ik, mede voor AGP zaken naar Londen. AGP begint een internationale organisatie te worden en ik onderhoud niet alleen contacten in Nederland en België maar ook in andere Europese en Amerikaanse landen.

Engeland behoort niet tot de Eurozone en ik moet dus voor dat land, mijn vertrouwde Euro's (of was het nu de vertrouwde guldens) inwisselen voor Britse Ponden. Het regende verschrikkelijk hard, dus op weg naar het grenswisselkantoor, dacht ik aan een overdenking, waar ik momenteel studie naar doe... 'dorsten naar de waarheid', daar zal ik de komende tijd ook wat in mijn weblog over schrijven!

Vol van wat de Heer mij in mijn gedachten heeft gezet stap ik op de lokettiste af. "Ik wil graag ponden hebben, Britse ponden wel te verstaan." De dame deed gewillig wat ik zei, stond op het punt om het geld af te geven en zei....

"Bent u wel verzekerd voor uw reis?" Ik dacht snel na.. ik had toch een doorlopende reisverzekering ergens... Ik zei aarzelend, maar toch resoluut, “Ja.. ja dat heb ik" Eigenlijk werd ik een beetje ongeduldig. ik wil het geld, ik ga toch reizen…

Toen zei de dame tegen mij.. “wij rekenen heel veel transactiekosten.. maar met deze bon dan kunt u de volgende keer gratis terugwisselen.. dus u kunt gerust meer geld pinnen en omwisselen. “

Ik dacht alles te hebben voor de reis naar Engeland.. maar ik werd 5 minuten voor twaalf gewezen op punten die mijn reis, zouden kunnen vergemakkelijken.

De laatste tijd raak ik in gesprek met jongeren en ouderen... over hun geloofsreis. Ik vertel ze of mijn geloofsreis, welke zaken ik meemaakte en waar ik groei mee beleefde. Wat ik belangrijk vind.. is dat men zijn reis heeft verzekerd.

Veel mensen gaan met goede moed op reis naar Gods Koninkrijk, ze hebben alles bij zich, hun paspoort (de doop), ik ga er van uit dat vele hun geestelijke gaven ingepakt hebben in hun rugzak. Ze hebben hun leesvoer (Gods Woord) bij zich, de walkman bevat 'geestelijke opbouwende liederen'.

Het lijkt wel alsof wij op reis gaan en wij denken dat we er klaar voor zijn, maar wij zijn toch niet verzekerd. We nemen alles mee, behalve Jezus.

Waarom, is het zo dat onze evangelisatie acties geen succes kennen, dat er zoveel twist is, zelfs tussen Christenen onderling. Dat komt omdat wij op reis gaan, maar onverzekerd. Denken op weg te zijn naar de Hemel… maar vergeten bijna onze relatie met Jezus Christus. Degene die in alles is verzocht, maar niet heeft gezondigd. Ik ben blij dat er mensen zijn geweest in mijn geloofsleven die mij hebben verteld... "Heb je hieraan gedacht Riley, voordat je op reis gaat."

Sinds die ervaring, wil en kan ik niet meer "geloofs-"onverzekerd op reis gaan. Of het nu in de maatschappij is, de kerk.. waar dan ook.. een behouden reis… heb je alleen als je verzekerd ben door de liefde van onze Heer en Heiland. Ik ben ook veel kritischer geworden over religieuze zaken… ik doe dingen omdat de Heer mij persoonlijk aanspreekt door Zijn woord.. en niet voor de vorm. Want schijnheiligheid is veelal. Denken dat je op reis bent naar de hemel, maar je verlosser vergeten in je hart mee te nemen.

Ik hoop dat vele Christenen niet op reis gaan zonder de gids, de wegvoorbereider, de verzekeraar Jezus Christus. Er is niemand die u en mij uit de ellende van deze wereld kan trekken, dan Jezus Christus alleen.

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen