03-11: Time-management & the gospel

Deze week ging ik voor mijn werk wéér eens op cursus. Aangezien ik bekend sta, zowel in mijn 'wereldse zaken' als mijn geestelijke leven, als iemand die vrij enthousiast is en alles aanpak wat ik leuk vind. Is het voor iemand als ik handig om wat tips en trucs te krijgen, hoe nog beter om te gaan met mijn tijd.

Immers in alles wat ik doe zoek ik naar de verbetering die ik kan aanbrengen in het alledaagse leven, van mezelf, in relatie tot God, maar ook naar de mensen om mijn heen. Immers mijn leven speelt zich niet gedurende de 40 uren in de week af op het werk, maar ook op andere plaatsen.

En als je zo'n cursus doet, dan ontkom je er niet aan om zelf te kijken naar je eigen 'timemanagement', hoe pak je dingen nu zelf aan. Ik voelde jarenlang, zelf de noodzaak om op het gebied van geloof alles aan te pakken wat er maar voorbij kwam. Jaren zat ik zelf in tal van kerkcommissies, -besturen, etc, etc. Ik was 'zo' bezig voor de Heer, althans zo dacht ik.

Totdat enkele jaren terug iemand tegen mij zij.. "Goh, Riley wat doe jij veel voor de kerk!". Toen ik dat hoorde 'knapte iets in mij, ik was altijd van overtuigd dat ik actief was voor de Heer en door mijn activiteiten ze ook Jezus zagen. In mijn geloofsleven wilde ik graag dat andere mensen zagen dat de Heer mij leidde en niet mensen of instituten. Aangezien ik sterk geloof dat de Heer verhoogd moet worden (en ik kleiner, zoals Johannes de doper zei).

En blijkbaar zagen mensen iemand die zich inzette voor 'de Kerk'... Ze zagen mij werken net als ik voor mijn ‘wereldse werk werkte’. Ik wil persoonlijk dat anderen "Jezus" zien die mij leidt. Uiteindelijk moeten mensen een keuze maken voor Hem. Aangezien ik weet wat de gevolgen zijn (uit ervaring) als mensen kijken naar anderen in de kerk, maar niet naar Gods wil en Jezus die hen op de smalle weg leidt.

In het kader van timemanagement heb ik mijn doelen moeten bijstellen. Immers in deze timemanagement cursus leer je dat je je moet richten op je zgn. "Persoonlijke Eigen Taken." Met andere woorden... Wat zijn mijn taken in geloof... Dat is wat God wil. Immers wil ik echt wandelen op de smalle weg, dan moet er 'ballast' af. Ik kwam tot de ontdekking dat ik veel effectiever en gelukkiger zou voelen als ik deed wat Jezus van vroeg, ipv van wat mensen van mij vroegen.

Ik begon drastisch te schrappen in taken, ging delegeren. Ik bekeek nauwkeurig of wat ik deed, God mij waarlijk gevraagd had om te doen. Ik begon te onderzoeken of de dingen die ik deed 'mensen of instituten verhoogde' of Jezus verhoogde.

Ik weet dat ik er lang nog niet ben.. maar ik ben wel met Christus op weg. Ik zeg nu nee tegen dingen, waar ik vroeger zonder nadenken ja tegen zei... en nu zeg ik ja tegen dingen... die me misschien minder in de 'spotlight' zet, maar waar ik zeker van weet dat God mij hierin heeft geleid en ik weet dat mijn aanbidding en eer alleen Hem toekomt. Met andere woorden: Ongelovigen en zelfs de kerk hebben meer aan mee, omdat ik mij laat leiden door Gods wil in mijn leven.

Toen ik terugkwam van de cursus, kreeg ik een boekwerk van een collega met een dankwoord en toen ik dit las.. wist ik dat men kijkt naar wat ik doe voor Hem en niet voor mensen.

"Beste Riley, Dat je goed kan presenteren wist ik al (mensen wisten dat ik actief ben in de kerk). Dat je echter zo'n enorm talent hebt, weet nu heel de organisatie! (Nu zijn ze benieuwd waardoor ik die talenten en gaven heb gekregen) Doe er wat mee! Heel hartelijk bedankt voor je inzet..."

Ik voel mij met deze uitspraak heel gelukkig. Vroeger hadden mensen het met mij over wat ik op sabbat in de kerk heb gedaan. Nu zijn mensen benieuwd hoe God mij dagelijks leidt, van onbekende mensen langs de straat tot hoe mensen werden geraakt door een preek van mij op een sabbat.

Ik heb veel gehad aan mijn timemanagement cursus, Ik ben op mijn best als ik mij richt op God en Zijn wil voor mijn leven.. Als ik al mijn keuzes baseer op Hem, dan kan ik zijn wat Hij wil.. Zout op deze aarde, lichtje in deze wereld. Dan zien mensen uiteindelijk Christus karakter in mij, en zo ben ik op de juiste weg.

Heer ik bidt u.. blijf mij leiden.. maak mij nederig... vergeef mijn tekortkomingen....
of net zoals een gedicht verwoorde in mijn eerste overdenking die ik hield in de kerk....

Purge me Lord,
Wash me, Lord
With Your blood
Lord, I'm tired of running (away from You)
Deliver from sin and shame (which brings hurt and pain)
Lord make me Holy give me a clean heart
So everbody will know that I am washed in Your blood


Als ik de juiste prioriteiten in mijn leven stel. Als ik (zoals de lerares tegen mij zei) meer tijd investeer om te analyseren (met andere woorden bidt of God dit werkelijk voor mij wil). Dan kan ik nog effectiever zijn om mijn naaste te bereiken met de liefde volle woorden van Hem die mij redde, mijn familie redde, mijn buurt wilt redden, mijn stad wilt redden.

Als ik de juiste timemanagement methode toepas.. dan gaat de gospel, via Jeruzalem (dichtbij), via Samaria (mijn omgeving) naar de gehele wereld.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen