31-07: Het beste komt eraan...

Vandaag werd ik geconfronteerd met een uitspraak, dat mij altijd aan het denken zet. Neen, het zijn niet uitspraken van mensen die tegen het werk van AGP zijn. Die mij negatief bejegenen of meer van dat soort klanken.. het is totaal wat anders.

zondag 31 juli 2005


De afgelopen tien jaar hoor ik van verscheidene mensen, die elkaar niet kennen... dat ik 'nooit hetgeen zal bereiken wat de Heer voor mij in petto heeft als, ik in Nederland blijf".

Het wordt door mensen gezegd, waarvan ik weet dat ze dit niet tegen mij zeggen omdat ze AGP afkeuren of mensen die mij persoonlijk niet mogen of door mensen die jaloers zijn. Het zijn o.a.: sommige predikanten en hun vrouwen, buitenkerkelijke vrienden van mijn vader, kerkelijke vriendinnen van mijn moeder, mensen bij mij op het werk, ex-collega's, oud-studenten. Keer op keer, telkens weer komen deze mensen ineens op mijn levenspad, die het volgende zeggen...

"Riley, zolang je hier in Nederland blijft.. ontbreekt jou de zegeningen van God"

of "Riley, de Heer heeft grootste zaken voor jou in petto, maar ik weet niet of het hier is”.

Zelfs mijn neef, zei na slechts één ontmoeting dit tegen mij: "Riley jouw enthousiasme in je geloofsleven zal door je medegelovigen in het land waar je in woont getemperd worden. Weet je wel of je gelukkig zal zijn"

Anderen weer benadrukken: "Riley, je zult door bepaalde leiders in dit land nooit gewaardeerd worden... ga toch naar een ander land en laat je gebruiken zoals de Geest wil dat je gebruikt wordt."

Ik heb nooit om deze commentaren gevraagd. Ze kwamen spontaan, onverwachts en in het midden van discussies die eigenlijk over totaal andere dingen gaan , zoals het weer of werk en hobby’s. Ik heb mij dan ook jarenlang afgevraagd waarom steeds vaker en vaker.. mensen dit tegen mij vertellen. Vooral toen niet-kerkelijke, niet-gelovige mensen tegen mij zeiden, dat ik in dit land onder de gelovigen veel minder impact zou hebben dan in welk ander land op deze planeet.. ging mijn bovenkamer echt nadenken.

Wat wil de 'Geest ' mij wijsmaken? Moet ik nu blijven.., en een steun zijn voor mijn medegelovigen in dit Land.. of moet ik hier de boel, de boel laten en elders mij actief inzetten?

Ik ben wel tot besef gekomen.. dat er een aantal mensen zijn die niet blij zijn met mijn door de Geest geïnspireerde inzet, in Zijn wijngaard. Er zijn mensen die jaloers zijn over mijn website, anderen zijn geïrriteerd door mijn houding. Ik hoor vele geruchten over hoe anderen over mij denken. Een aantal gemeenteleden uit de kerk waar ik lid van ben zeggen ook, dat als zij de druk ervaren.. die ik dagelijks moet ondervinden..dat ze niet alleen de kerk maar zelfs het geloof vaarwel hadden gezegd!

Gelukkig zoek ik niet de waardering bij mensen.. want ik krijg het al bij God. Maar het is toch best jammer dat ik zo weinig bemoedigd wordt. Van sommige mensen heb nooit iets positiefs mogen horen. Alleen maar dat ik een last ben voor hun idee. Mijn leven in Nederland kenmerkt zich in strijd. Alsmaar weer vertellen dat ik 'gewoon' de boodschap wil verspreiden en dit dat ik geen dwarsligger ben. De laatste tijd laat ik veel van mijn plannen en ideeën door anderen uitvoeren, blijkbaar als niet de naam van Riley onderstaat wordt het plan door de 'hoge heren' geaccepteerd. Ze zouden eens moeten weten hoeveel ideeën van AGP inmiddels door de top, gezien wordt als standaard beleid.

Wist u dat Ik 80% van mijn tijd kwijt ben aan het schrijven van e-mails, plegen van telefoontjes en gesprekken met mensen die mij aanvallen met regels, geruchten, etc, etc. En slechts 20% van mijn tijd met echt evangelisatie werk. Dat is best vermoeid van keer tot keer. Stel je eens voor dat, dat zou omdraaien 80% van mijn tijd besteden aan evangeliseren, in huisgroepen, kerken, via het net en de radio. Maar blijkbaar is mij dat, door sommigen, in dit land niet gegund.

Maar moet ik Nederland verlaten.. moet ik mij rug keren naar het land waar ik ben opgegroeid waar al mijn vrienden en vijanden wonen.... en een onbekende weg inslaan. Ik hoor dat in andere plaatsen mensen mij zouden omarmen, en blij zijn met iemand die zich gewillig wil inzetten... Dit alles is dan ook voor mij een punt voor gebed en overdenking..,

maar een ding is zeker.. het beste komt eraan!

Je toekomst zal grootser zijn dan je verleden...
En je zult meer gezegend zijn, dan wat je ooit gevraagd had
Ondanks alles wat in je leven heeft voorgedaan...

Het beste komt eraan
Je toekomst zal grootser zijn...
Zeker je toekomst zal grootser zijn...
Je toekomst zal indrukwekkender zijn dan je verleden

Want alles is mogelijk voor hen die geloven.
Want de Koning komt spoedig weer.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen