11-05: He is Holy... only He

Ik was weer een tijdje.. goed ziek. Een van de reden dat ik een aantal weken géén entry's kon doen in mijn eigen weblog.
Kon mij er zelf moeilijk toe verzetten. Ik vecht dagelijks met hulp van de Heilige Geest om simpelweg te kunnen ademen.


Ik moet nu zoveel taken laten valen, zowel in de kerk als privé dat ik nu eigenlijk maar een paar dingen doe.., waarvan ik wel voor de volle 100% weet dat God wil dat ik ze doe. Bezig zijn bij AGP en evangelisate een belangrijk deel vormen van mijn leven.. Studeren, preken luisteren, bidden en keuzes maken.

Een leven van ziekenhuis in - ziekenhuis uit is wat ik niemand toewens en mezelf zeker niet. Artsen die naar mij staren en denken...
"...wat moeten met die jongen...". Een ding weet ik zeker, God houdt van mij.. veel meer dan dat ik misschen zelf wel besef.

Elke keer wanneer ik een ambulance word binnengedragen, wanneer ik half versuft lig in de wachtkamer bij de spoedeisende hulp, daarna naar de hardbewaking. Binnen een dag lig ik weer op de afdeling. Tegenwoordig ken ik het ganse ziekenhuis. Ik schud de mensen een hand, praat met doktoren en verpleegkundigen en na een dag of wat ga ik weer mijn weegs.

Ik ben niet "kapot" te krijgen.., maar je vraagt jezelf wel af.. hoeveel keer is mij dit geluk geschonken. Eigenlijk probeer ik er zo min mogeijk over na te denken. Ik denk aan mijn relatie met Jezus.., die wordt er alleen maar hechter op... dat is het belangrijkste voordeel wat ik uit mijn ziekenhuis bezoeken haal. Ik zie waar het fout gaat, ik zie waar het goed gaat en handel er na.

Je merkt dat je ook niet kunt leunen en vertrouwen op mensen, die 'zeggen' dat ze het beste met je voor hebben. Als er één plek is waar ik vrienden en kenissen kwijt raak.. is het niet op het werk of de kerk... maar in het ziekenhuis.

Het lijkt net.. dat elke keer ik het ziekenhuis wordt binnengedragen ik er met minder vrienden uit terug kom. Of minder kennissen.
Tja.. waar zal dat aan liggen?

Maar met elke gevecht tegen zonde en ziekte vind ik telkens één vriend die mij niet in de steek laat, bij alle 'battle's" is er een iemand op wie ik wel kan bouwen, Jezus Christus, mijn Heer en Heiland.

Er zijn velen die 'zeggen' dat je ze vriend, partner, broeder of collega zijn. Er zijn vele die 'zeggen' dat ze het beste met je voor hebben. Maar er is slechts één die het waar kan maken. In dit leven kijken wij vaak naar degene die wij kunnen zien met blote ogen
en wij stellen ons vertrouwen in het zichtbare, het herkenbare.

Maar Jezus zij niet voor niets tegen de ongelovige thomas en tegen een ieder die het wil weten: Gelukkig zijn zij die niet zien en toch geloven.

Ik dien een Heer en Heiland... Heilig is Hij.. er is niemand gelijk aan Hem.
Holy is He, only He

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen