05-08: Het lied van mijn persoonlijke bekering

Iedereen weet wanneer hij of zij de keuze heeft gemaakt voor Christus. Voor iemand die komt uit een Christelijk gezin en familie lijkt het vaak alsof je niet een mooi bekeringsverhaal hebt, vergeleken met mensen die alle ellende van deze wereld hebben meegemaakt en de keuze hebben gemaakt. Of een wonderlijke bovennatuurlijke ervaring die je wees richting God.

vrijdag 5 augustus 2005


Mijn verhaal is heel apart, ik was – ook voor mijn doop - altijd al actief in de kerk. Min of meer in de zin van: “dit is een leuke club, ze praten over de bijbel en je hebt allerlei activiteiten.” Voor mij was de kerk eerder een soort van buurthuis met liederen op een orgel, dan een huis van aanbidding. Ik deed met alles mee voor de vorm.. maar niet zo zeer waar het er echt toe deed. Ik deed gewoon met de rest mee.

Ik ging zelf nooit naar de disco. In de kerk hoorde ik allemaal enge verhalen over engelen die niet met jou door de voordeur van de discotheek zouden gaan. Ik wilde niet het risico nemen om zonder een engel ergens naar toe te gaan of erger.. “Zou Jezus mij wel naar de hemel meenemen als ik de disco binnenstapte en Hij, op dat moment zou terugkomen.”

Mijn handelswijze was niet gefundeerd op het woord, maar op de meningen van mensen, maar ik had het zelf niet door, ik dacht dat men wist waar men over sprak. Ik baseerde toen mijn beslissingen meer op wat 'wijze' mensen in de kerk zeiden, dan persoonlijke bijbelstudie... misschien is dat wel de reden dat ik na mijn bekering zo sterk de nadruk leg op persoonlijke relatie met Jezus en zelfstudie.. dan wat 'wijze gestudeerde dames en heren' tegen mij zeggen.

Volgens mij was het eind jaren 80 , elke zondag op Hilversum 3 (nu radio 3fm) had met een show die heette dance classics, ik durfde niet naar de disco, maar ik dacht.. de engelen zijn sowieso bij mij thuis.. dus kan ik thuis wel luisteren naar disco muziek. Allerlei dansplaten passeerden de revue, 'lekkere beats' heftige tunes, mijn boxen schalden 'move it, shake it'. Ik vond het allemaal fantastisch. Nieuwe liederen, oude liederen en een discotheek top 10. Gelukkig weet ik nu dat deze muziek niet bevorderend is voor je geestlijk leven en je relatie met Jezus.

Top op een bewuste winderige herfstdag.., men op de radio vertelde dat er een nieuw verschijnsel was in de VS, een gospellied dat voor het eerst op MTV te zien was, ze hadden nu ook een track voor op de radio. Men zei dat het vreemd was dat men gospel in de disco draaide - vind ik nu overigens ook hoor - maar ze wilden de fans 'dit lied' niet ontzeggen.

Ik pakte snel mijn cassettebandje en luisterde naar het lied 'optimistic' van een koor genaamd, Sounds of Blackness. Hoewel de naam van Jezus (achteraf gezien zeer jammer) niet expliciet genoemd werd. Stopte ik wel met mijn 'mens en organisatie' volgende houding en besloot ik mede door dit lied.. mijn leven te laten leiden door de Geest, naar Jezus voorbeeld, gefundeerd in het woord van God.

De Engelse tekst vind je hier

Het lied bleef vervolgens jaren en jaren in mijn gedachten hangen, vooral op momenten dat ik het niet zag zitten, of dat mensen en organisaties “mij” of beter gezegd, “Gods plan voor mijn leven dwars zaten.”

Riley, blijf volharden, geef niet op.. zeg nooit 'dit is het einde'.
Wanneer je bevind in het midden van depressie en ellende
Wanneer je niet omhoog kan kijken, omdat je naar beneden kijkt
Weet morgen komt er een veel betere dag.

Luister naar de stem van zingeving
Die zegt, "laat je niet van de wijs brengen, volhard"
Het maakt niet uit hoe erg de realiteit lijkt
Hou vast aan al je dromen
Laat je niet verslaan, geef niet op

Je kunt overwinnen zolang je, je hoofd naar Christus wendt
Je kunt overwinnen zolang je blijft kijken naar de Hemel.
Wees een optimist

Als dingen rondom je wegvallen
Nee, je hoeft niet te struikelen en te vallen
Zet door en kijk niet terug

De Heer kent je stormen en je strijd
Hij was bij je al de dagen van je leven
Mediteer in Zijn woord en je zult geïnspireerd worden
Om al je doelen te mogen behalen.

Je zult altijd je best blijven doen,
Als je leert om nooit, nooit te zeggen
Je mag misschien 'down' voelen, maar je staat nooit buitenspel

Geef niet toe, en laat je niet verslaan
Ook al lijkt het alsof je nooit wint
Je zult altijd de beproeving goed doorstaan
Zolang je leeft naar Gods wil..

Je kunt overwinnen zolang je, je hoofd naar Christus wendt
Je kunt overwinnen zolang je blijft kijken naar de Hemel.
Wees een optimist

Wees een optimist
Laat je door niemand stoppen
Wees een optimist
Je zult zeker overwinnen,
als je nooit zegt: 'dit is het einde'.

Nooit gedacht, dat die stille Riley, die alleen mensen volgde. Door een lied op Radio 3 zich meer en meer ging richten op Christus, de bijbel werkelijk voor zich zelf ging bestuderen. Riley ging leven als een optimist, want ik laat mij niet 'stoppen' door mensen. Ik mag en kan zeker overwinnen omdat ik met mijn hart en ziel richt op Christus.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen