30-10: Nationale bijbeltest

Mijn score bij de nationale bijbeltest

's ochtends bezocht ik voor het eerst een kerkdienst in Rotterdam-Zuid (volgens mij na een jaar of 7), best grappig als je er bij stilstaat.. want in de Rotterdamse regio wonen er de meeste sabbatvierders. Deze regio is diverse Adventkerken en tientallen huisgroepen rijk.

Na de sabbat keek ik naar de nationale bijbeltest, een door GTST's Reinhout Oerlemans geproduceerde tv-show namens de gezamelijke 'christelijke' omroepen van de publieke omroep (NCRV, EO, RKK, KRO, IKON, etc). Show, spektakel, snelheid, prominenten. Een TV-show dat zijn weerga niet kende (nu overdrijk ik natuurlijk).


IK heb ook meedgedaan met deze test en ik mag mij gelukkig pijzen, ik scoorde een 8.1 ruim boven het nationaal gemiddelde.

Wat mij verbaasde is dat zgn. "ongelovigen' in sommige gevallen beter scoorden dat 'gelovigen'. (een teken aan de wand?) Zouden niet-Christenen, beter weten waar ze nee tegen hebben gezegd, dan Christenen die elke sabbat of zondag netjes en braaf in de kerk zitten. Het was promotioneel een goede show, aangezien de bijbel voor een breed publiek onder de aandacht werd gebracht.

Maar promotie voor 'Chrisenten'? Als hoeren & tollenaars (een groep van dames in de erotische industrie en belastingadviseurs), beter scoren dan Katholieken en een (Rotterdams) Black-gospelkoor. Dan wordt je geconfronteerd met hoe vele Christenen hun geloof beleven. Ik stap de kerk binnen, knik overal ja en amen tegen en na een uur sta ik weer buiten.

Blijkbaar zijn vele, wel in het gebouw.. maar... (vul maar in).

Toevallig had ik het daar met enkele broeders en zusters over in de Sabbatschool. Je kunt de bijbel van genesis tot openbaring kennen. Je kunt elk weekend in de kerk zitten. Als je niet zelf een levende relatie opbouwt met Jezus Als je naar het woord hoort, maar niet aanneemt in je hart. Dan heb je wellicht de 'bel' van het evangelie gehoord in je leven.., maar niet de klepel.

Ik keek vanavond naar de verschrikte gezichten van 't blackgospelkoortje... De presentratrice zei netjes... "het geeft niet dat je laag scoort, immers jullie zingen mooi' . En daarna ging de camera naar de 'tollenaars en de hoeren' met al die blije gezichten. IK begin steeds meer te begrijpen waarom Jezus zei, "De eerste zullen de laatste zijn."

Mijn wens en bede is dat vele niet zo-zeer slagen voor de nationale bijbeltest, maar zich door Gods Genade, weten te slagen voor de Ultieme test van geloof, hoop en liefde van het Koninkrijk van God.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen