28-10: This is Your house

Afgelopen sabbat was ik in de gemeente Spijkenisse, actief tijdens de eredienst. Na de dienst nog gesproken met een jeugdlid die vragen had over hoe je met (ongelovige) vrienden kan praten over de bijbel. Aan haar reactie na het gesprek gemerkt dat ze met hulp van de Heilige Geest haar angsten kon overwinnen.

Vervolgens na de dienst afgereisd naar de Adventgemeente Rotterdam Noord, te weten 'The Brotherhood of Development', in deze adventkerk was ik actief als secretaris van het mannenpastoraat. In de meest adventgemeenten is er wel een vrouwenpastoraat. In Rotterdam is er ook aan de mannen gedacht, dit mannenpastoraat is bedoeld om de man in de gemeente, pastoraal dusdanig bij te staan en geestelijk te bemoedigen en de relatie met de Heer dusdanig te versterken, zodat hij zijn rol beter kan vervullen in het huisgezin, de plaatselijke kerk en de samenleving in het geheel.

Vandaag gingen wij met de 'mannenbroeders' folderen in de omliggende wijk van de gemeente. Ook zijn er plannen voor het maken van een geloofsopbouwende folders (wellicht plaats ik wel artikelen ervan bij agp Internet).

Tussen al deze drukte op die ene sabbatdag, moest ik denken aan één Lied. Het is een praise-nummer die je (mij inziens) goed kunt gebruiken, voordat je met een eredienst begint. Echt een lied waarbij je stilstaat waar je die sabbatochtend naar toe bent gegaan. Vaak zijn wij zo bezig met onze 'gewone' bezigheden, dat wij vergeten dat wij "Gods Bedehuis' zijn binnengestapt.

Het is fijn om te weten, als eerste, dat je samen met die tientallen gelovigen om je heen.. naar de plek, de tabernakel bent gegaan om Hem de eer te geven die Hem alleen toekomt. De Psalmen spreken vaak over een schuilplaats.., dat is de eerste gedachte die ik heb als ik een kerk binnenloop, althans dat is de verwachting en hoop elke sabbat opnieuw.

Vertoeven op een plek, een geheiligde plek waar ik mag weten dat ik in "Zijn Huis" ben.

This is Your house, Father come and dwell
This is Your house, a holy house of prayer
Where the lost and the lonely
Bring their burdens and their cares
This is Your house,
This is Your house, come and dwell

W dedicate this temple to you Lord
Let Your glory fill this sanctuary
Be entrhoned on the praises of Your people
Lord, we agree in unity

Holy Spirit over-flow this place
Decorate our wall with grace and mercy
Let Your healing and redemption find searching souls
Lrod, have Your way, we humbly pray

This is Your House,
This is Your House,
Come and dwell
Come and dwell and fill this place

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen