21-07-2004 "Ik hou mij vast aan U"

Vandaag een leuke dag gehad op werk, discussieren over de toekomst van de organisatie. Klinkt misschien vreemd maar het altijd leuk om te praten over de vissie en missie van hetgeen je mee bezig bent. Misschien komt dat omdat ik in mijn geloofsleven ook héél doelgericht bezig ben, ik weet waar ik naar toe wil gaan en ik heb geen tijd voor mensen die 'figuurlijk gesproken' - aan het picknicken en reli-shoppen zijn.

Na het werk met een collega naar het treinstation gewandeld, we raakten aan de praat over de huidige terreurdreiging in Nederland. Ik werk op een plaats waar er voldoende reden is om niet lekker in je stoel te zitten. Niemand praat er constant over, want je moet toch werken, maar het leeft op kantoor als iemand begint over beveiliging, oplettendheid en regels enzo. Waar zou men het eerste een aanslag plegen, waar kan je beter weg blijven. Als je niet geen fundament hebt ik je leven, of als je als Christen besluit een deel van het fundament onderuit te schoppen.. lijkt mij een verschrikkelijk onzeker leven. Gevangen door angst in plaatst van geborgen door Jezus liefde.

21 juli 2004

Waar moet je aan vasthouden als je leeft in een onzekere wereld als deze. Voor AGP FM Online programmeer ik al de laatste 3 dagen in de live uitzending het lied "Holding on to You", van Fred Hammond. Om deze cd zijn er een drie-, viertal liederen die mij enorm aanspreken, de tekst gaat als volgt:

Scandel rocks the nation, Headlines read what millions Hate to see
With a hurting deep frustration. Decisions made send some to poverty

I'm not convinced just yet to Throw in the towel
In the word of God security I've found

So I'm holding on to you, I'm holding on to you

Beguiled by this world system
Pulling levers thinking change will come
A man is place in office It seems things are much
worse when he is done

I can't trust in man's own ability.
But I trust in a God who set men free.

To hold to a world that is shallow and vain
To have hope in this only would drive me insane
I'm content just holding on to yuo
No way I will place all of my faith in man
Now it is clear to me, I understand
I'm holding to You Jesus

In this world there are riches that I may not find
But I'm holding to you,
You're one of a kind


Vooral deze tekst zette mij aan het denken. "Om vast de houden aan een wereld die ijdel en leef is, om je hoop op dit hier alleen te vestigen zou je gek kunnen maken. Ik ben content met geborgen voelen in U. Op geen enkele wijze als ik mijn geloof stellen in mensen. Want Heer het is duidelijk voor mij, ik begrijp het nu. Ik hou mij vast aan U Jezus."

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen