18-08-2004 "Het Noach Effect"

Helaas heb ik mijn rijbewijs niet, dus ik ben aangewezen op het Openbaar Vervoer, voor vele kan het een verschrikking zijn, de volle treinen, de te late treinen, de vieze treinen, noem maar op wat je allemaal kan tegenkomen in het Nederlands Openbaar Vervoer. En als je het vergelijkt met het buitenland dan hebben wij het hier zo slecht nog niet (het kan nameljik nog erger).

In de trein beleef je altijd heel wat. Ik kijk in de rondte en zie van alles gebeuren, maar wat vandaag gebeurde op het station waar ik moest uitstappen... deed mij denken aan het 'Noach Effect".

18 augustus 2004


Noach bouwde een ark, en vertelde dat de mensen dat God een oordeel zou vellen over deze wereld, en dat als men gered wilde worden, zo leert de Bijbel ons in het boek Genesis. Dat men de ark moest ingaan. Maar niemand luisterde, behalve de directe familie van Noach, (zijn vrouw, kinderen en aangetrouwden). Men wilde pas mee toen men daadwerkelijke besefte wat er aan de hand was.. elke keer als ik praktijk van alledag iets soortelijks zie noem ik dat het Noach-effect.

Ik stapte uit de trein en zag een klein geel krukje.. waarschijnlijk had iemand dat achtergelaten... de conducteur blies netjes op de fluit en de deuren gingen dicht.. totdat ik iemand zag slaan en bonken tegen de deuren van de trein "Mijn krukje.. mijn krukje." De conducteur keek verschrik om zich heen.. de man probeerde uit alle kracht en macht de deuren van de trein weer open te drukken, dat lukte hem bijna.

Ik hoor de condecteur nog schreeuwen "u bent te laat, ik heb gefloten.. wij gaan weg!!!". Het was zo triest om te zien hoe deze man tekeer ging. Alsof heel zijn leven in elkaar zou storten, als hij dat krukje bij de blokker een Euro of 5 niet zo meenemen. Ik pakte het krukje op van het Perron en gaf het aan de conducteur, zodat de trein gewoon kon vertrekken.

Wij mensen zijn rare wensen.. wij besseffen iets pas als wij het niet meer hebben. Soms schatten wij de waarde van een boodschap pas in als het te laat is. De Bijbel leert ons dat wij keer op keer door de Heer worden aangespoord om Zijn woord aan te nemen, om Zijn wil te aanvaarden. We krijgen kans op kans, gelegenheid op gelegenheid om onze hart over te geven die onze levens daadwerkelijk kan veranderen.

Toch zijn er mensen die liever willen genieten van het hetgeen om hun heen.. dan een relatie krijgen, hebben en onderhouden met Jezus Christus. Jezus heeft duidelijk verteld wat de consequenties zijn van 'de boot' missen naar het Hemelse Paradijs. De gevolgen als je niet Zijn stem aanvaard hebt in dit leven. Hoe erg het is als je duizenden en duizenden Engelen ziet aan de uitenden van de hemel die zingen Hosanna, hier is het eeuwig Lam en je liever verbergt onder de rotsen en zegt... "had ik maar eerder gehandeld.. had ik maar nagedacht."

Hier op aarde kan een toevallig voorbij ganger je krukje nog aanreiken als de deuren al gesloten zijn. Hier op aarde kun je de trein missen.. er komt altijd nog een ander. Maar wanneer de Heer komt om de Zijnen te halen.. doet hij dat slechts een keer. Je moet nu kiezen voor Jezus.., elke dag opnieuw. Want als je de 'gospeltrain' mist.. is er geen conducteur die de deur langer openhoudt.

Vermijd het Noach-effect.. en luister naar Gods Stem en handel erna... je vermijd er een hoop problemen mee.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen