16-07-2004 "Wat een dag!"

Vrijdag is de dag van de voorbereiding - de voorbereiding voor de Sabbatdag wel te verstaan - Een behoorlijke drukke dag achter de rug, eerst naar de Huisarts. Samen de huisarts een strategie afgesproken met betrekking tot "mijn wonder" zoals de dokter dat zo mooi kan zeggen. Daarna teruggefietst (moet werken aan mijn conditie), vervolgens de metro ingestapt richting Christelijk boekcentrum in hartje binnenstad Rotterdam.

Aardige mensen, behulpzaam met en voor iedereen. Dit keer kreeg ik een kopje thee aangeboden (ben een van de vaste klanten). Ditmaal twee cd's gekocht, een van out of eden, damesgroep en de nieuwste cd van Bishop T.D. Jakes. tijdens het beluisteren hoorde ik een lied dat mij aanspraak, dus gelijk maar gekocht.

In de middag druk bezig geweest voor de lancering van AGP FM ONLINE. Wat een dag.. nu de voorbereiding.

16 juli 2007

T.D. Jakes is beroemd voor zijn boeken voor vrouwen. Hij leid ook een aantal jaren een mannenconferenties. Deze CD is blijkbaar gericht op de man en zijn relatie met Christus (titel: He-emotions). In Adventkerk Rotterdam Noord, hebben wij een mannengroep (Development of Brotherhood) veel andere kerken hebben men's ministry als tegenhanger (ik weet niet of je dat zo mag zeggen eigenlijk) van vrouwenpastoraat. Het Amerikaanse Promise Keepers is daar een goed voorbeeld van. Er zijn in de evangelische boekhandel tal van dergelijke boeken beschikbaar hoe je een dergelijk pastoraat kunt opzetten. Ik was ook nauw betrokken bij de opstart van de mannengroep in mijn gemeente, mail me als je meer wilt weten.

Jammer dat er van dit nummer geen teskten beschikbaar zijn, maar de titel "take my life"sprak mij wel aan.

Holiness
Holiness
is what i long for
holiness
is what i need
holiness
Holiness
is what You want
for me
for me

and i want to say:
Righteousness is what I long for
Brokeness is what I need
Holiness is what Your want for me

So take my heart broken
take my mind transform it
take my will conform it
to Yours
to Yours
Oh Lord
Conform it to Yours.

I want to be Holy
I gotta be Holy
That is what You want for me


Dit is een lied waar je over kunt nadenken voordat je de Sabbat ingaat, een geheiligd leven is waar nara zoek, een geheiligd leven is wat ik van node heb, een geheiligd leven is wat de Here wilt voor ons leven.

En Heilig is apart staan, niet alleen, maar samen met God. Immers deze wereld is niet onze eindbestemming. En daarom gaat dit aanbiddingslied over dat de Heer ons rechtvaardig leven wil geven, dat Hij ons oude wegen zou moeten breken.

Daarom wordt er gezongen dat je 'gebroken hart' aan Hem moet geven, zodat Jezus het kan genezen.
Juist daarom, wordt er gezongen dat God, 'onze handel en wandel" moet transformeren, naar zjn karakter.
En dat is dus ook de reden dat er gezongen wordt, dat God, ons karakter dient te gelijkstellen aan die van Hem.

Toevallig gaat de sabbatschoollessen van de Adventkerk dit kwartaal over relaties, als wij werken aan onze 'verticale' relatie met Jezus en ons Wil laten gelijkstellen met Hem, dan kom je erachter dat je zeker niet je 'horizontale' relaties met de mensen om je heen, mag of kan verwaarlozen.

Want een geheiligd leven, schoon gewassen in het bloed van het Lam, wandelde in de goedheid en genade van God de Vader, is wat Jezus wilt voor mij.. Dat is waar ik stil bij sta aan het begin van deze sabbatdag.

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen