15-08-2004 "I'll agree.."

Vandaag lekker wezen fietsen met mijn vader.., en na een goede sabbat in Tilburg.. zeker hersteld van de schrik van de ernstige hardware crash van afgelopen week. In de middag wat tijd gespendeerd aan het sturen van mailtjes naar broeders en zusters in de kerk en een grote e-mail naar lezers van AGP React, het nieuwsmagazine van AGP.

15 augustus 2004

Gisteren was ik dus in Tilburg, dat is een Churchplant, ruim 15 minuten rijden van het bus van het NS-Station van de gelijknamige plaats. Meestal kijk ik naar goedgekleede mensen in het openbaar vervoer en ga er dan van uit dat ze Adventist zijn.. Wat is de kans dat een man in Colbert, bijbel onder de schouder niet naar de kerk gaat op de vroege sabbatochtend. Meestal gaat deze 'onlogisch' redenenering van mij op. Zo weet ik de meest afgelegen en moeilijk bereikbaar kerken op te sporen.. want de kans dat de Buschauffeur weet waar een Adventgemeente is, is wel zeer klein.

Alleen ging dat dus vandaag fout een oude vrouw liep met haar "Santa Biblia" de bus in, waar ik volgens mijn routeplanner moest uitstappen. "Ik zit toch niet verkeerd", dacht ik bij mezelf, maar voor de zekerheid nagevraagd.. dus snel de bus weer ingestapt en gevraagd of ze naar de kerk ging.. ze moppelde is, dus je neemt de gok... misschien, dan toch niet? De bus uitgestapt en gelopen naar de Adventkerk van Tilburg. De gemeente houdt diensten in de een oud-klooster/ schoolgebouw (volgens de buschauffeur). De kerkzaal wordt op zondagen gebruikt door de gemeente op de Rots. Aangezien de groep van Tilburg aardig groot is heeft men twee jaar besloten om deze zaal ook te gebruiken.

Ik was vrij vroeg in de ochtend aanwezig.., en de gemeente heeft een vriendelijke uitstraling. De gemeente heeft als voertaal het Papimento, de taal die men op de Antillen ook spreekt. Dat is voor mij lastig, ook al heb ik familie op de Antillen, ik ben meer verwant met de Engelstalige eilanden van de Caribbe dan de Nederlandse Antillen. Gelukkig was een goede kennis met mij mee gereisd en deze kon de sabbatschool voor mij vertalen.

Om de gemeente uit te nodigen om te getuigen, liet de sabbatschoolleidster een prachtig gospelsong draaien.. met als text "Yes, We'll agree." Ja wij geloven en stemmen in met.. een geloofsbelijdenis.

Do you agree that He's Holy?
Yes we all agree!
Do you agree that He's worthy?
Yes we all agree!
Do you agree our God is faithful and truth?
Yes we all agree!
Do you agree our God is powerful and mighty?
Yes we all agree!

Oh, Lord,
We agree in the power and strength
In unity that you're worthy
Worthy of our praise

Oh, Lord,
We agree with our whole heart
We proclaim to Thee that
You are the King,The only Lord,
The only God, who's Holy
We all agree that you're worthy of all our praise.

Do you agree He shows us grace and mercy?
Yes we all agree!
Do you agree that bgy his precious blood we've been set free?
Yes we all agree!
Do you agree that, there is no other name above the name: Jesus?
Yes we all agree!
Do you agree that hi is our soon coming king?
Yes we all agree!


Oh, Lord,
We agree in the power and strength
In unity that you're worthy
Worthy of our praise

Oh, Lord,
We agree with our whole heart
We proclaim to Thee that
You are the King,The only Lord,
The only God, who's Holy
We all agree that you're worthy of all our praise.


Dit lied van T. Walker, was voor mij een prachtige manier op de sabbatdienst te beginnen. Wat beter dan aan de Heer en aan elkander bekend maken dat je gelooft in het bijbels fundament van de bijbel, dat je erkent dat Jezus ook voor jouw eigen fouten en tekortkomingen heeft geleden en dat je door zijn genade bent gered. Dat gezamenlijk op weg bent naar het eeuwig thuis.

Tijdens de eredienst werd de dienst vertaald in het Nederlands door een aantal gemeenteleden. Bijzondere ervaring voor mezelf.. maar al met al was het goed om in een jonge adventgemeente te zijn als Tilburg. Na afloop nog gesproken met de ouderling van die gemeente die vertelde dat men actief is, maar uiteraard nog actiever kan worden.

Men had net die week een vakantiebijbelsschool georganiseerd voor de kinderen van gemeenteleden en voor jongelui uit de buurt. Die dag werden de deelname certificaten uitgereikt.., wat waren die jongelui dolbijl.... later op de dag zouden ze een toneelstuk houden tijdens de MV (Missonary Volunteers). Dus bleven de meeste gemeenteleden nog achter om de musical te aanschouwen.

Helaas had ik al andere verplichtingen op die sabbat.. maar het doet je goed als een jonge gemeente zoekt naar, strijd met en gaat voor de overwinning met Jezus. Daar kun je mee instemmen.. dan kun je zeggen, "Yes, we all agree" 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen