09-12: Een lied vol van kracht

De Heer werkt op ondoorgrondelijke wegen. Vandaag was de laatste dag van mijn managementcursus bij een academisch opleidingsinstuut. Daar wordt je managementvaardigheden bijgebracht. Een leuke cursus, maar het einde was voor mij best bijzonder. Mijn collega studie-genoten zeiden tegen mij, 'je bent zo'n goede spreker.. motivator... daar moet je mee doorgaan'.

Op eens ging er bij mij een lampje branden. Voornamelijk mensen - buiten mijn eigen kleine geloofsgemeenschap waar ik lid van ben - sporen mij praktisch non-stop aan bijvoorbeeld evangelist, spreker, predikant of iets dergelijks te worden. Veel van mijn (niet-gelovige) vrienden attenderen mij op het feit dat ik hun zelfs weet te enthousiasmeren voor zaken die zij maar vage-materie vinden.

Een compliment.. niet zozeer naar mij gericht, maar vooral de Heer die ik dien. Blijkbaar bezit ik over gaven en talenten, waarvan anderen inzien dat ik die heb. Dat is gelijk een van de grootste worstelingen die ik zelf heb... andere mensen zien veel meer potentieel in mij, dan dat ik blijkbaar in mijzelf zie. Wijt het maar aan mijn bescheidenheid zal ik maar zeggen... of wellicht is het een gebrek aan vertrouwen.. wie zal het zeggen. In ieder geval weet ik wel dat je door tegenslagen in je leven.. de neiging hebt om terug te schuilen in je schelp en er niet uit te komen.

Als je een groot deel van je leven bezig ben om de negatieve kritiek en beschimpingen (laat ik de details maar achter mij) te verwerken en alleen maar bezig houdt met de mening van mensen.. dan kijk je niet meer naar de gaven en talenten die God je heeft gegeven. En dan zijn het juist de mensen waarvan je niet verwacht dat je door hun gemotiveerd zou worden.. die hun monden openen. Gelukkig dan de Here deze mensen op mijn weg heeft gezet.

Ik heb diverse goede gesprekken gehad over het geloofsleven van diegene die zeggen dat zij atheist zijn of niet-(meer)-gelovig zijn. Juist van die mensen krijg je opmerkingen om veel meer te getuigen van mijn geloof bijvoorbeeld via deze website of mijn werk bij AGP, men zegt dat ik durf en lef heb om zo in het openbaar te getugen van mijn geloof. Terwijl een aantal mensen, in mijn eigen geloofsgemeenschap, die zeggen dat ze goed bevriend met mij zijn.., tegen mij zeggen dat ik beter kan stoppen omdat wat ik doe een verspilling van tijd zou zijn. Dat ik beter mij tijd kan stoppen in een goede maatschappelijke carriere.. dat ik niet zo'n heilig leven moet nastreven, omdat dat achterhaald zou zijn.

Ik moet eerlijk zeggen dat toen een 'vriend' dat een aantal jaren geleden zoiets tegen mij zei, 'ik behoorlijk van slag was.: Nooit gedacht dat mensen, leken en leiders die zeggen met je mee op stap gaan je behoorlijk kunnen tackelen. Gelukkig dankzij de Here kan ik elke keer weer opstaan van elke strijd. En dan werkt de Heer weer op ZIjn ondoorgrondelijke wegen.. Hij laat de minste (in onze menselijke ogen)... vaak de grootste daden verrichten in je geloofsleven.

Daarom zing ik een lied van kracht

Hou vast en wacht slechts een klein moment
Hij zal een lied van kracht aan jou schenken
Wacht slechts een klein moment

Wat moet je doen..
Als het leven wat je gepland had in duigen uiteen valt
wat moet je zeggen..
Wanneer je geliefde niet meer onder ons is.
Hoe moet je leven
als er geen hoop meer is voor morgen
Voor pijn maakt het niet uit waar je leeft of wie je bent

Heer ziet U
Mijn leven is gebroken
Ik weet niet meer wat ik moet doen
Terwijl ik in dit veranderingsproces zit... help mij staande te blijven
Ik zal op U blijven bouwen

Wanneer ik het niet kan zien.. weet ik dat U mij zal leiden
Wanneer ik het uithuil... weet ik dat U, het kunt voelen
Nu bid ik tot U Heer.. Ik weet Heer, dat U het zal horen.
Ik bidt voor geenzing, ik weet dat U dat doen zult.

Wie roep je aan...
Als niemand een antwoord voor mij heeft.
Waar zal ik gaan..
Als de plek die ik kende, niet meer bestaat
Zal het ooit stoppen
Als de tranen gewoon blijven gaan
Voor pijn maakt het niet uit waar je leeft of wie je bent

Heer ziet U
Mijn leven is gebroken
Ik weet niet meer wat ik moet doen
Terwijl ik in dit veranderingsproces zit... help mij staande te blijven

Heer, wij vragen U vergeef ons
Terwijl wij ook de ander vergeven hebben
Wij ontvangen Uw liefe Heer.
Neem ons aan en gebruik Uw tijd om ons te genezen

In blijf staande en wacht vol vertrouwen een klein moment
Terwijl u een lied van kracht aan ons schenkt in dit middernachtelijk uur
Raak onze levens aan met Uw liefhebbende handen.
Wij zullen blijven volharden

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen