05-10-2004 "Bijna verongelukt door.."

Soms moet je uit eigen ervaringen dingen meemaken, wil je anders gaan handelen. Een ding heb ik geleerd en dat is niet beter een praise en worship service houden in een kerkgebouw of een mooie zaal, of wellicht thuis, dan in de auto op de snelweg in Manhatten.

5 oktober 2004

Vandaag een rustige dag thuis, ben bezig met het verwerken van nog meer cd's in de muzikale fruitmand van AGP FM. Het is een behoorlijk gepuzzel en vooral het feit dat diverse mensen hebben gereageerd over onze muziekkeuze (zelfs een platenmaatschappij uit Amerika).., maakt, het maken van een goede gevarieerde muzieklijst behoorlijk ingewikkeld. Laat staan het zoeken naar een aantal Nederlandstalige overdenkingen, helaas kwam er niets binnen, dus zal de luisteraar naast de beste gospelmuziek, ook veel Engelstalige overdenkingen horen van diverse Amerikaanse en Engelse Adventisten.

Tijdens het afspelen van die tientallen cd's luisterde ik naar een worship cd van mijn neef uit Boston in de VS. Hij is drummer in een gospelgroep die worship maakt met jazz-invloeden. Vooral het titelsong spreekt mij enorm aan, "How I adore you" de eerste keer dat ik hier na aan het luisteren was, was op de snelweg in hartje Manhatten. Als je drie mensen in een auto zet die hard meezingen met worshipnummer en erin opgaan... dan kunnen er rare dingen gebeuren.

We raakten een stoeprand, kwamen los van de grond en kregen een klapband. We waren de Heer dankbaar dat Hij onze levens gespaard was, maar het allerergste was niet zozeer de klapband, maar dat wij te laat kwamen voor een door-de-weekse lofprijsbijeenkomst.

Het is dus vele malen beter om de Heer te prijzen, met vaste grond onder je voeten of ieder geval dat je je bewust blijft van je omgeving. Maar de woorden van dit lied en de behorende ervaring zal ik altijd met mij meedragen.

How I adore You
I love livin' for You
Lord, You means everything to me
Anyone who knows me can see

How mucht I need You
In my life
Envelope me with Your loving arms
Comfort my mind, Lord
With Your peace
Fill my heart with Your Love
With Your joy

Net zoals Psalm 27 een van mijn favoriete psalmen is, dan is dit een van favoriete songteksten.

Oh, Heer hoe dierbaar bent U voor mij
Ik hou om te leven voor U
Heer, U bent waarlijk alles voor mij
Iedereeen die mij kent, kan aan mij zien..

Hoeveel ik,U van nodig heb in mijn leven.
Omarm mij met Uw lliefhebbende armen.
Breng rust in mijn handel en wandel.
Vervul mijn hart en met Uw vreugde, en uw liefde.

Bijna, waren de bovenstaande woorden... mijn laatste woorden op deze planeet. Ik ben de Here dankbaar, dan het niet alleen bij woorden hoeft te blijven, maar dat ik deze tekst ook in mijn leven, kan mag en wil uitleven.

"Oh, How I adore You, I really do!"

 

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen