03-10-2004 "Meer geloof door Internet?"

Op het internet, op de website van RTL Nieuws las ik het volgende bericht:

Internet leidt tot meer seksverslaafden door het enorme aanbod van sekssites en chatrooms. Op een congres in het Duitse Münster over seksualiteit kwam naar voren dat steeds meer mensen moeite hebben met het enorme aanbod van seks op het web. Duitse psychotherapeuten zien in hun praktijken een forse stijging van het aantal seksverslaafden. Een kwart zijn vrouwen.
Het internet zorgt voor meer "seksverslaafden"? Is het niet de mens, die die sites opzoekt?

Zondag 3 oktober 2004


Mijn excuses, de volgede uitspraak is niet bewezen... "er is meer geloof door het internet!" Het internet leidt tot meer gelovigen. door het enorme aanbod van Christelijk websites en chatrooms..? Tijdens een congres over geloof kwam naar voren dat steeds meer mensen overspoeld worden door het enorme aanbod van Christelijke websites.

Volledig uit de lucht gegrijpen is deze bovenstaande tekst. De mens is op zoek naar vervulling van de leegte.. en helaas richt men eerder naar een 'sekssites' dan naar Christus.

Alles, maar dan ook wordt aangewend en gezocht om de ongelukkigheid en de leegte te vullen van de mens, het is als iedereen het juiste medicijn voor zijn of haar kwaal weet. Maar al het andere kiest om er van af te komen. Jezus wil de leegte uit onze harten wegnemen en vullen met zijn liefde en genade.., maar blijkbaar is dan niet genoeg. Zelfs niet de miljoenen Christelijke websites die er zijn. Wat als het verslaving gekoppeld zou worden met het aantal websites, dan zaten de kerken elk weekend 'bomvol".

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen