04-09-2004 "Natuurgeweld wat Frances heet"

Het best bekeken programma op de tv, wereldwijd, zal ongetwijfeld wel het Weer zijn. Ook al brengen die aardige weermannen en -vrouwen, weersverwachtingen, we luisteren en behandelen ze als weersvoorspellingen en zijn diep telleurgesteld als het weer niet is, zoals men dat in eerste instantie verwacht (of voorspeld) hadden.

weekend van 4 en 5 september

Frances op weg naar de Bahamas en Florida

Waarom noemen mensen de meest dodelijke en verschrikkelijk natuurverschijnselen naar de namen van mensen. De fasinatie van deskundigen en een object van stude en interesse, is voor de mensen die het ondergaan is het ware, hel op aarde.

Wat mij de laatste dagen opvalt in het nieuws is de wereldwijde angst, vandaag was ik op een verjaardagfeestje en men vroeg aan mij of ik niet 'eng' vond dat ik werk in Den Haag. Verhuizen naar het westen zat er voor haar niet in... de angst voor gevaar zit er dik in.

Maar als je nadenkt en stilstaat wat een nog grotere tragedie zal zijn... weten dat Jezus ons bevrijdt heeft van de ellende en zonde, weten dat Jezus ons kundig maakt (dmv profetie in het woord), weten dat Jezus binnenkort terug komt en er niet naar handelen.

Als er een strom komt die Frances is, dan pakken wij onze belangrijkste eigendommen en vluchten naar veilige plekken. Als de storm die de zonde op ons afkomt, blijven we rustig zitten. Laten wij het ons overspoelen en verbazen wij ons achteraf pas de ellende die de zonde met zich meebrengt, gebroken gezinnen, ongelukkige levens, een ziekte die je van binnenuit sloopt met als uitwerking de eeuwige dood.

Misschien zou wij het 'boven'natuurlijke geweld wat de zonde is.. ook een 'liefkozende naam' geven. Wellicht zouden mensen beter opletten als de profetie niet gebracht werd als door het zekere woord van de bijbel.. maar door iemand die zich een 'voorspeller noemt
Serieus: Vaak houden wij ons bezig met zichtbare en tastbare en het is terecht dat wij dienen te vluchten als er natuurgeweld op ons afkomt met een mooie naam. Het is niet verkeerd om naar het weerbericht te luisteren en met een paraplu voorbereid te zijn voor een fikste regen bui. Maar hoe komt het dat wij wel reageren op het zichtbare en tastbare in het leven... die toch tijdelijk zijn.

Maar zodra het onzichtbare en ongrijpbare in ons leven een rol speelt, wanneer wij door het Woord van God worden gewaarschuwd voor gevaar (zonder een mooie naam), zodra profetie ons verteld dat wij onze ogen dienen te openen voor hetgeen 'achter de schermen' afspeelt van het werelds toneel. Dan doen wij er niets mee.

Jammer... wellicht zullen de mensen hun ogen open maken van het gaande is om hun heen, wellicht zullen mensen hun bijbel openen, wellicht zullen mensen een relatie met Jezus aangaan, als wij voortaan de tuberlente tijd van de laatste der dagen een 'leuke naam' van een vrouw zouden geven... Frances bijvoorbeeld!

Weblog Riley

2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011 2010 2009 2008 2007 2006 2005 2004

Zoeken naar

Algemeen