02: "Mijn tante zei; "Waarom heb je nog geen churc

AGP Reports 02: "Mijn tante zei; "Waarom heb je nog geen churchplant opgericht?"
17 april 2013 om 19:26
Gelukkig beschik ik over een mondige tante, die vond het hoog tijd dat ik Churchplants ging oprichten. Ze zei ditomdat ze hoorde dat ik Gospelradio-presentator was geweest, preken hield in in kerken en bij mensen thuis Bijbelstudies hield. Ze zei dat God mij zeker zou zegen in dit werk, maar dat ze teleurgesteld dat ik niet één churchplant had opgericht.

Gelovig
De familie Jack, is een zeer gelovige familie. Voornamelijk in Amerika en op de Antillen. Er zijn predikanten, evangelisten, muzikanten, ouderlingen,diakenen en wat voor andere taak je kunt bedenken... in mijn familie. Toen ik laatst bij mij familie in New York was... merkte ik op dat na ongeveer 10 minuten over koetjes en kalfjes praten, het altijd ging over de genade van de Heer. de verheven naam van God, die liefde van God. Jezus stond, staat en zal altijd in het middelpunt blijven staan in het geloofsleven van de gemiddelde'Jack'.

Uitgesproken
Mijn tante is uitgesproken. Toen ze een ticket kreeg om voor haar 60st everjaardag naar Nederland te komen om de Nederlandse tak te ontmoeten. Had ze niet als doel om de Amsterdamse grachten te zien of te kijken naar dames in lange rokken met grote klompen. Ze kwam om haar ongelovige broers en zussen te ontmoeten en te vertellen dat "Jezus leeft!!" Toen ik met haar naar Brussel ging om wat toeristische plekken daar te laten zien.. wilde ze persé naar de Grote Kathedraal van Brussel.. niet om te bidden voor beelden... nee ze wilden mensen troosten die juist hun heil haalde bij de beelden van goud,zilver en marmer. Ze bad juist voor mensen die weenden voor het kruis van Christus.

Jezus centraal
Mijn familie is heel blij dat ik, net als vele van hen in Amerika. Heb gekozen voor een leven waar dienstbaarheid naar mijn naaste en onze Heer en Heiland gezien wordt als het grootste goed, wat een mens mag doen in zijn of haar Aardse bestaan. Ik herinner goed dat ik het huis van mijn (oudste, nu overleden) tante, altijd Hymns klonken in het huis van vroeg in de ochtend tot laat in de avond. De liefde van Christus was in elk facet in het leven merkbaar, van koken, tot eten aan tafel. Van verjaardagsfeestjes tot potlucks.

Kanselbijbel
Mijn kanselbijbel (Engelstalige King James Version) heb ik van mijn familie gekregen, niet alleen om te preken, maar om juist churchplants op te richten.Ik kreeg van mijn neef Kelvin een Strongs concordatie, zodat ik beter bijbelstudies en preken kon maken. Mijn leven moest volledig ten Jezus, Zijn liefde, Zijn genade en Zijn gunstbewijzen aan ons getoond.

Echte gemeenschap
Ik heb nog geen 3 churchplants opgericht... andere zijn mij hierin voorgegaan. Elma en ik beginnen onder gebed voorzichtig met een gebedsgroepje.Eentje waar onder leiding van Gods Geest, de grote waarheden uit de Bijbel getoond kan worden met de omgeving om ons heen. Eentje waar de gemeenschap zoals je dat leest in het Bijbelboek Handelingen waarlijk ten uitvoer gebracht kan worden. Wie weet of ik binnenkort mijn tante kan opbellen en kan zeggen,"Tante Joyce... met Gods hulp hebben we één groepje...eentje waar de Bijbel, het Evangelie en de liefde Gods centraal staat. Tante,blijf alstublieft voor Nederland bidden. Dat Nederland zich mag openstellenvoor Gods woord, net zoals Jezus dat zei; "It is written".

Bidden
Ik bid dat mijn vrouw en ik de gezondheid houden op te blijven getuigen, in kerken, steden, zelfs via het Internet en in onze eigen leefomgeving. Zodat de boodschap voor deze tijd gehoord mag worden en dat een ware opwekking mag plaatsvinden, op plekken waar de experts zeggen... Dat is onvruchtbare grond...begin daar maar niet met zaaien.

Zou dat niet cool zijn als we tegen de experts mogen zeggen dat de Bijbel ende Geest der Profetie nog altijd relevant zijn in deze tijd. Ik kan niet wachten... ik moet maar eens mijn tante bellen... en zeggen dat Nederland niet verloren is... immers Jezus leeft!

Zoeken naar

Algemeen