01: Een gezellige vegetarische kookmiddag in Rotte

AGP Reports 01: Een gezellige vegetarische kookmiddag in Rotterdam
17 maart 2013 om 20:42

Vandaag 17 maart 2013, hield Elma een kookcursus met gemeenteleden (voornamelijk dames) van de adventgemeente Rotterdam International, RISDAC (Voormalig R'dam Crooswijk). Elma was zelf behoorlijk zenuwwachtig, dat heeft ze altijd als ze weer voor een nieuwe groep enthousiaste studenten mag staan. Riley ging mee om de technische installatie te installeren en wat hand en spandiensten te verrichten.

Rond de klok van 13.00 arriveerden wij bij de familie Ayayi thuis in Rotterdam Beverwaard. RISDAC, heeft niet de beschikking over een eigen kerkgebouw, dus weken wij uit naar het huis waar ook de leidster van het gezondheidsdepartement van de kerk woont. Zij heeft de beschikking over een ruimte woonkamer en keuken en het is dus makkelijk om een grote groep mensen op weg te helpen met de gezonheidsboodschap.

Doordat niet iedereen het huis waar de cursus gehouden werd meteen kon vinden, begonnen we wat later, maar dat hoefde de pret geenszins te bederven. Nadat Riley kort vertelde over het werk van AGP (the Advent Gospel Promotions) en het belang van evangelisatie in praktische zin, startte hij met gebed en nam Elma vervolgens het stokje over. Elma heeft een algemene presentatie gegeven over de gezondheidsprincipes die je kunt vinden in de Bijbel. Omdat de aanwezigen ook bekend zijn met het werk van Ellen G. White, werden ook enkele citaten uit haar boeken gememoreerd over het belang van gezondheid. Elma maakte duidelijk dat het niet alleen gaat om de preventie van ziekten en kwalen, maar dat een goede gezondheid ook bijdraagt tot een beter en standvastiger geloofsleven.

Er was ruimte tot het stellen van vragen, dwars door de presentatie van Elma heen en daar werd enorm gebruik van gemaakt. De 10 aanwezigen personen stelden vragen over van alles en nog wat. Een zeer gemotiveerde groep aanwezigen en dat hielp Elma natuurlijk om wat van de zenuwen weg te nemen.

Na de presentatie over Gezond leven in de Bijbel, presenteerde Elma de kookcursus waarbij werd stilgestaan bij diverse broodsmeersels. Deze zogenaamde smeersels zijn de ideale vervanging voor vleeswaren en kaas. Immers de twee eerdergenoemde plakken tref je grotendeels op menig boterham aan in Nederland. Tijdens de presentatie van ' bonenspread' en 'jack cheese' onstond spontaan het idee om mensen in de gemeente RISDAC te laten zien (en proeven) hoe lekker, goed en voedzaam vegetarisch/ vegenatisch eten is. Zo werd hier meteen een idee voor een 'gezondheidssabbat' geboren. Daarover later meer in een nieuwe AGP Reports.

Rond de klok van 4 uur sloot Elma af met gebed. Iedereen was voldaan van de fijne, gezellige tijd met elkaar. De dames van de gemeente gingen met proef exemplaren terug naar huis om hun kinderen en mannen te verrassen met een goed en voedzame start voor de komende week. Over enkele weken gaan we weer terug naar Rotterdam voor weer een fijne tijd met de dames van RISDAC.

Of het nu kookcursus is of een evangelisatie actie over profetie. Gaat het om het bouwen van een evangelisatie website of het promoten van een evangelisatie actie op lokale radio of TV. Wij werken samen met jullie om die Boodschap van Hoop met een ieder vandaag te delen.

Zoeken naar

Algemeen