0114

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][We wanna see Jesus lifted high, That His name resounds through this land,Thatall may see the truth and law.., He's the way to heaven
In agp enews: editie114 - Jaargang 5
][ Van de redactie
][ nieuw op het web
][ Vraag van de maand
][ news
][ events
][ Inspirationeel -"Ik blijf vertrouwen"
][ colofon

agp vereniging ][ van de redactie
ROTTERDAM - [agp pr & verenigingszaken] - De zomer is op zijn retour, als wij de weermannen en -vrouwen mogen geloven. Velen hebben hun batterij weer opgeladen voor het komende najaar. Ook het kerkelijke seizoen breekt aan, van diverse kerken ontvangen wij activiteiten wat menhet komend halfjaar van plan is, simpelweg fantastisch, uiteraard kun je dat hier online volgen.
Ook begint voor agp traditioneel in september het winterseizoen. De komende tijd gaan wij er weer vol tegenaan, uiteraard in gebed en onder leiding van de Heilige Geest. Op vrijdag 12 september staan wij even stil.., want het is al 7 jaar dat agp actief is in Nederland en ver daarbuiten, reden voor een feestje.
Ook beginnen wij in september met de introductie van een nieuwe huisstijl voor onze tv-programma's. Een voorproefje kun je nu al zien op www.agp-internet.com Naast vertrouwde activiteiten gaan wij ook nieuwe zaken opstarten (lees elders in dit e-zine).
Als jij actief bent en je wilt het de wereld laten weten, dan ben je bij AGP bij het juiste adres, de enige die gratis webruimte aanbiedt om jouw activiteiten te promoten en wij vragen daarvoor geen cent! Stuur je concert of activiteitenagenda naar ons op. De duizenden bezoekers per maand willen weten wat jij allemaal doet!
Voor eengezegend najaar...
R.A. Jack
agp - the advent gospel promotions

ORGANISATOREN BEGIN NU MET VOORBEREIDEN VOOR ACTIVITEITEN IN HET NAJAAR VAN 2003, advies? hulp!.. denk aan AGP! events@agpgroup.net

agp vereniging ][ nieuw op het web, de sites van agp
agp internet - dutch
- Overdenking Richard O'Ffill "Colouring outside the lines"
- Overdenking Lonnie Melashenko "Rentmeesterschap"
- Artikel over Promise Keepers predikantenvergadering
- Overdenking "Army of One"
agp networks
- Overdenking W. Koerse - de zaligsprekingen
- Audio van bijeenkomsten met S. Bacchocci
- Overdenkingen van o.a. C. Overdiep, D. van Ommeren en A.H.M Stijnman online
- AGP News met een verslag van de doopdienst in Rotterdam, van de gem. Crooswijk.
- Wilt u nieuwe onderwerpen toevoegen.. mailreact@agpgroup.net
- Je hoeft niet meer aan te melden om aaneenforum deel te nemen.
- nieuwe forum over "Rentmeesterschap" opengesteld

agp networks][ Het winterseizoen van agp 2003
ROTTERDAM - Een nieuw seizoen, een nieuw begin. Dat is het motto voor het winterseizoen van agp. Wanneer het weer vroeg donker word, en je weer veelvuldig gaat surfen over het web dan kom zeker langs bij de site van AGP. Hier is een voorproefje van hetgeen van plan zijn:
AGP Networks (radio, tv en Internet)
- Een online seminar over profetieën
- Veel kerkdiensten, overdenkingen
-Bijbelstudies en meer thema-websites
- Bekijkpromofilmpje over het winterseizoen van agp tv (modem 56k) of (breedband) WINDOWS MEDIA, duur 7 minuten, Als de link niet werkt ga naar www.agp-internet.com
AGP News & Events (agp's eigen persdienst)
-Online bestelservice voor gospelconcerten (in ontwikkeling)
AGP Evangelism (adviezen en projecten)
- Meer tips en ideetjes voor het organiseren van evangelisatie acties
En natuurlijk al het vertrouwde wat je van 'the messengers of hope' mag verwachten, meer weten info@agpgroup.net // mee werken: helpwanted@agpgroup.net

agp vereniging ][ Vraag v.d. maand
"Jullie website is gigantisch - waar halen jullie de ruimte vandaan?"
Veel mensen vragen zich af hoe groot de website van agp op dit moment is, vooral de mensen met een interesse voor internet, vinden dit bijzonder interessant. Momenteel is de website van agp om en de nabij 500 megabyte (mb). Ruim de helft daarvan bestaat uit video en audio bestanden. AGP is juridisch bekekeneen Amerikaanse website (de computers en ons hostingbedrijfbevinden zich in New York), door een speciaal langdurig contract hebben wij 5 gigabyte aan webruimte beschikbaar, genoeg dus voor honderden preken, nieuwsberichten en bijbelstudies.
Het was trouwensnooit de bedoeling geweest een grote site te bouwen, agp's strategie lag5 jaar geleden nog voornamelijk bij het organiseren van concerten, de website heette toen "agpgroupdotnet, the dot home". Na de reorganisatie van agp in 2000 is besloten om de website een prominente rol te geven. Zo werd de website omgedoopt in "agp react internet", naar het gelijknamige e-magazine.
In 2001 begon agp react internet een samenwerkingsverband met tal vanAmerikaanse Christelijke zoekmachines, waaronder TAGNET van de ASI (een organisatie van Adventistische Professionals)! Toen agp besloot om eind 2002 ook te beginnen met online tv en radio, werd de naam omgedoopt naar "agp internet en werden 2 nieuwe websites gelanceerd een voor tv en radio en onze discussieforum. In de toekomst zijn er ook plannen voor een online boekwinkel en kaartjes bestel systeem voor gospelconcerten.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Kerkplanters conferentie was een succes
Britse Unie -[BUC-news] - Zeer tevreden kwamen predikanten en kerkleden terug na het bezoeken van de week durende 'Church Planters' Exchange. Welke werd gehouden in Finland van zondag 3 tot zondag 10 augustus. Er waren 350 gelovigen uit Groot Brittanie, Duitsland, Frankrijk, Nederland, Denemarken, Zweden, Noorwegen, Finland en Letland. Ze ontmoetten elkander bij het Adventistische Collega bij Toivolinnen om ervaringen uit te wisselingen en verdere training te krijgen in het planten van nieuwe kerken om nieuwe groepen van mensen te ontmoeten in de omgeving waar men woont.
In de recente jaren zijn nieuwe kerkplant activiteiten de mogelijkheid gebracht van nieuw leven en groei voor vele landen binnen de Trans Europese Divisie (of regio), vooral in plaatsen waar het ledenaantal voor jaren achtereen terugliep. Door de TED zijn er nu meer dan een honderdtal van zulke projecten gaande, veel van deze worden geleid door leken en jongeren.
Degene die aanwezig waren kwamen terug met veel aantekeningen en goede ideeen.Ook kwamen vele terug met blijven impressies en herinneringen, een aantal:
Passie voor God: De aanbiddingdiensten waren levendig, ze overweldigen, vaak duurde de diensten langer dan de aangewezen tijd.
Gebed - Het Gebedsleven was constant merkbaar, gedurende ontmoetingen en tussen de ontmoetingendor. Mensen wilden bidden voor elkander. Vele individuen en kerkplan team vroegen om en kregen gebed en zegen voor hun leven en hun gedeelde missie.
Liefde voor elkander - Iedereen maakt nieuwe en blijvende vriendschappen en iedereen was vastbesloten om nieuwe en blijvende vriendschappen te maken met mensen die Jezus nog niet kennen
Plezier - Sommige zeiden dat ze nooit geweten dat je kon lachen tijdens kerkdiensten en dat deze dus ook
Tranen. Velen liet een traan vallen toen de Heilige Geest de harten opende en genezing bracht. God was aanwezig bij Toivolinnan.
> Evangelisatie actie in Rotterdam Crooswijk eindigt succesvol
ROTTERDAM - [agp news] - Dat de adventkerk van Rotterdam Crooswijk een actieve gemeente is, is bij vele adventisten in Nederland wel bekend. Al geruime tijd organiseert deze gemeente lezingen, seminars, bijzondere diensten (waaronder doopdiensten). De laatste evangelisatie campagne met medewerking van Antilliaanse Conferentie van Adventisten afgelopen juni, was succesvol. Ruim 21 mensen kozen ervoor om gedoopt te worden.
De kerkleiding wist pas enkele minuten voor de dienst begon hoeveel mensen daadwerkelijk zich lieten dopen. Naast (reguliere)bezoekers van de gemeente Crooswijk, werden ook bezoekers aan de evangelisatie-actie gedoopt. Een sfeerverslag is te zien op de website van agp.
> Noorse actie 'McBijbel' bestaat niet
OSLO - [Nederlands Dagblad] - Een internationale groepering die strijdt tegen commercie, heeft media wereldwijd een rad voor de ogen gedraaid. Door het gebruik van schuilnamen en een hoop bluf maakten zij journalisten wijs dat zij werkten aan door bedrijven gesponsorde bijbels. McDonald's zou de Noorse bijbels verspreiden, met de gouden McDonald's-M op het kaft.

Onder meer het gezaghebbende Duitse christelijke persbureau Idea maakte deze week melding van de Noorse stichting Gratis Bijbel die tienduizend bijbels zou willen verspreiden. Woordvoerder Dennis Bakke verklaarde geen bezwaar te hebben tegen advertenties.

Onlangs onthulde de christelijke Noorse krant Vart Land echter dat de hele actie verzonnen is door Adbusters, een internationaal netwerk dat actie voert tegen commercialisering. "Dit was geen grap, wij hebben een politieke agenda'', verklaarde Joachim Henriksen (alias Dennis Bakke). Volgens hem is de campagne een protestactie tegen het toenemend aantal advertenties op Noorse scholen.

De mediastunt begon al in april. Adbusters had voor de gelegenheid speciale bijbels laten maken met het McDonald's-logo. Ook werden allerlei advertenties geplaatst en voerde Adbusters het nationale persbureau NTB onjuiste informatie.

> Bomaanslag tijdens gospelconcert in Servie
VRDNIK - [Religon Today/ ASSIST] - Elk jaar organiseert men in Servië en Montenegro een series van jeugdkampen in Vrdnik (80 kilometer noordwest van Belgrado). Een hoogtepunt van het kamp is een publiek muziekconcert op het podium in het midden van de stad. Dit concert werd goedgekeurd door de gemeenteraad en was geregistreerd door de politie en waren nooit problemen gemeld. Dit jaar waseen jeugdband uit Heidelbeg te zien, na een uur werden de elektriciteitskabeldoor geslagen met een bijl. Na een tijdje werd de stroom weer hersteld en werd het concert vervolgd.

Nog een uur later was een explosie in het concert gebied. Onderzoek toonde aan de kruit werd gebruikt en dat scherven alle kanten opschoten, twee auto's werden vernietigd. De politie bevestigde dat de explosie het gevolg was van een 'shock-bom' drie keer zo sterk als een normale handgrenaat. Ook al waren er geen gewonden de aanval op 8 augustus jl. was een aanval op Christelijk muziek dat vele doden had kunnen opleveren.
> Adventistisch Scoutinggroep ontvangteen gift van maar liefstEUR 1.000
ROTTERDAM - [agp news] - Het is vaak geld bij elkaar sprokelen voor het adventistisch jeugdwerk in Nederland, deze kunnen net de noodzakelijke kosten dekken. Maar soms worden scoutinggroepen geconfronteerd met bijzondere kosten, zo ook het clubgebouw van de John F. Coltheartgroep, waar kinderen en jongeren van de Adventkerken in Rotterdam, Gouda en Den Haag de bijeenkosten bezoeken. De kosten van de renovatie vanhet clubgebouw die al meer dan 10 geleden werd opgeleverd waren zo hoog, dat deze niet uit eigen middelenmeervoldaan konden worden.
Metdank aande stichting Solidarodam in Rotterdam heeft de scoutinggroep John F. Coltheart de projectkosten van de verbouwing kunnen betalen. De Scoutinggroep is zeer erkentelijk dat zij deze gift hebben mogen ontvangen. Dankzij deze bijdrage van deze stichting Solidarodam (voorheen Stichting tot oprichting van club en buurthuizen te Rotterdam) is het mogelijk dat een van de grootste Scoutinggroepen binnen het Adventistisch jeugdwerk in Nederland, weer op regelmatige basis bij elkaar kan komen in haar eigen clubgebouw in de Rotterdam Noord, nabij vliegveld Rotterdam Airport en het Schiebroekse bos.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
september
12-14 Openingskamp AJV - Huis Ter Heide
20 speciale dienst in Adventkerk Rijnmond (Schiedam) - info volgt
27 jeugddag R'dam-Noord
Oktober
5 - Nationale Webdag (opgeven www.adventist.nl)
Verwacht:
-Concert Adventkerk Gorinchem
- Concert Adventkoor Rotterdam Noord
- nov concert Witness

][ inspirationeel: "Ik blijf vertrouwen"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Beproevingen komen, ze komen van elke uithoek
in het midden van de nacht
is het moeilijk om te blijven staan
Maar Heer u zei in uw Woord
dat U mij nooit zal verlaten
Dus wanneer de nachten donker zijn
en de dag bewolkt is...
Blijf ik toch in Hem vertrouwen, in Hem
Heer, ikgeloof...
Heer verlos mij van mijn gebrek van vertrouwen
zelfs temidden van de storm.
en ook al is de stormopgelost,
blijf ik toch in U vertrouwen.
Deduisterniskomt altijd voordat de zon schijnt
En het lijkt soms of ik het niet meer red
Maar toch blijf in Vertrouwen in Hem, In Hem
Ik zal mijn hoop in niet verlies in bouw op Hem, op Hem

Volgend magazine][ Verwacht het volgende magazine op 14/15 september a.s.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.