0112

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][Let Your power flow, let Your voice be heard come and change our hearts, as westand on Your Word,Holy Spirit rain down
In agp enews: editie112 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ agp evangelism
][ news: Interview met S. Romain
][ news
][ events
][ Inspirationeel -"Gewoon aanbidden"
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web, de sites van agp
agp networks
- Lezingen Bacchocci online
agp internet
Vele preken o.a:
- 't Adventistisch Erfgoed: 1844 en ik
- Lezingen over de Heilige Geest, door Ds. R. O'Ffill
-Deze week,diverse lezingen van NET2003 met Ds. L. Melashenko, van Voice of Prophecy
- opmerkelijke nieuwsberichten uit binnen- en buitenland
agp forum
Maak gebruik van dit medium! Een plek voor jouw mening! Het is nu mogelijk berichten te 'posten'... zonder in te loggen!
- Nieuwe discussies toegevoegd. (wilt u dat er nieuwe hoofdonderwerp wordt toegevoegd, mail react@agpgroup.net)
- Reageer o.a. op ditingezonden artikel: Genadedeur op een kier!
agp kan nergens zijn, zonder uw gebed en ingezonden artikelen; nieuwsberichten en evenementen, mail react@agpgroup.net en laat Nederland weten dat u, en uw kerk bruist van activiteit en actie!

agp vereniging ][ Vraag v.d. maand
Waarom heet jullie website 'agpgroup' i.p.v. agp?

Veel mensen stellen ons deze vraag.. ten eerste, agp.nl is al bezet. Ten tweede agp, heette vroeger agpgroup. Naast onze media en evangelisatie activiteiten, organiseerde wij concerten, produceerde gospelcd's,deden aantal jongeren activiteiten in Erediensten van adventkerken, etc.
AGP werd in 1996 opgericht om Adventistische Gospel artiesten te promoten, vandaar de naam AGP. Omdatde toenmalige oprichters vonden dat er te weinig gebruik werd gemaakt van de gaven en talenten in de gemeenschap. In1997 werd AGP een gigantisch grote onderneming, met eigen muziekstudio's, krantjes, church-plant ideetjes, evangelisatie acties,noem maar op. Eind 1999,hebben de toenmalige oprichters beslotenom de 'agpgroup' op te delen in nieuwe (zelfstandige) organisaties. 1)Church Plant/InnerCity Ministries groepen(een deel van de ex-agp'ers houden zich bezig metdit soort activiteiten), 2)Een aantal muziekstudio's en concertpromotors en 3) het agp wat de meeste mensen nu kennen (Media, Evangelisatie & advies).De oud onderdelen hebbengeen formele binding meermet elkaar. De naam 'agpgroup' geeft momenteel de samenbundeling van activiteiten aan van het nieuwe agp!

agp evangelism ][ overzicht van actieve Nederlandse Advent-Christenen
Maak jouw activiteiten aan ons bekend: react@agpgroup.net of events@agpgroup.net Getuigenis.., dezekunt u ook doormailen!
> Lezingen in Crooswijk
ROTTERDAM - [agp news] - Crooswijk organiseert een lezing met als titel: Beyond Science and Religion en het zal gepresenteerd worden door Ps.Cherrel Francisca M.Sc. een predikant uit de Antillen. Hij is de Secretaris van de Netherlands Antilles and Aruba Conference. Datum : 21 Juni t/m 5 Juli . Zaterdag vanaf 15:30, Dinsdag t/m Donderdag vanaf 19:00 Plaats : Crooswijk SDA church (Andreas kerk), Heer vrankestraat 17 Rotterdam. Voor verdere informatie kunt u contact opnemen met de zendingsleider Silbert Elizabeth telefoon nr: 010-2251030
> Onderzoek agpevangelism over lezingen/ seminars
AGP NEWS - Het nieuwsteam van agp onderzoekt, de noodzaak naar meer seminars en lezingen in Nederland. Sinds beging 2003 is er een ware 'explosie' te merken aan seminars over tal van bijbelgerelateerde onderwerpen. Wij willen graag weten welke onderwerpen u interesseert, of u meer evangelisatie-acties wilt en hoeverre agp evangelism u daarbij van dienst kan zijn, reageer op react@agpgroup.net
> Concert Zoetermeer t.b.v. ADRA
ZOETERMEER - [agp news] - Hierbij verdere informatieover het benefiet concert op 6 juli van de groep EYE TO EYE. De netto opbrengst gaat naar een scholenporject in Oeganda en het betreft het BUVUMA-project van ADRA.Gehouden in Het Inter Cultuur Centrum de Graanschuur,Dorpstraat nr. 74ate Zoetermeer. Aanvang: 15.30 uur> Entreeprijs: Euro 10,00 per persoon. Kaarten zsm te reserverenbij Ria Brouwer telf. nr. 06-10928645, Na het concert is er gelegenheid om vrijblijvend mee te doen aan een overheerlijk Indisch buffet. Het buffet begint om 19.00 uur en kost Euro 16,00 per persoon. Voor deelname aan het buffet dient zsm gereserveerd te worden bij Ria Brouwer telf. nr. 06-10928645
> Willow Creek
HUIS TER HEIDE - [agp news] - Het departement Gemeentegroei van de Nederlandse Unie van Adventkerken organiseert op 19 juni a.s. een informatie-avond over het gebruik van de evangelisatie-methoden van Willow Creek Association en het verschil tussen de Willow Creek Kerkgemeenschap en de vereniging. Aanmelden voor de ze avond die plaatsvindt op oud-zandbergen om half 8 kan nog tot en met 16 juni a.s. Klik hier

agp news ][ sow 1 billion
agp volgt Adventisten wereldwijd in hun voorbereidingen en uitvoeren voor het grootste evangelisatie project binnen de adventkerk.. Sow 1 billion.
> Gezondheidsindustrie het best bewaarde geheim van de Adventkerk
Silver Spring - [adventist.tv] - Het internationale Gezond Voedsel Verenging is een door de Adventkerk gerunde, overkoepelende organisatie die 40 gezond voedsel fabrieken beheert.
Het maken van vegetarische voedsel is een zaak, verbonden aan de boodschap van Zevende-dag Adventisten om een gezond leven te leven. Alleen de grote van de industrie is onderschat door velen. Vandaag de dag is de kerk actief en een succesvol deelnemer wat een gerust een groeiin dewereldwijde gezondheidstrend genoemd mag worden. In sommige delen van de wereld is het marktaandeel van de Adventistische bedrijven significant.
De in Duitsland gevestigde DE-VAU-GE is de grootste producent van gezond voedsel in dat land, met een marktaandeel van 40% in onbijtproducten. Het bedrijf heeft ruim 600 verschillende items ter verkoop. In Australië is Sanitarium Health Food gevestigd en bezit ruim 16% van de ontbijtmarkt in Australië en 40% in Nieuw Zeeland. het bezit 5 van de tot 10 ontbijt producten in Australië, inclusief het populairste ontbijtproduct voor meer dan 30 jaar, Weet-Bix. Sanitarium produceert ook soja-producten, Sandwich spreads en vlees-vervangers. In Korea, de door Adventisten geleide, Sahmyook is de belangrijkste producent van sojamelk met een marktaandeel van 30%. Er zijn 14 fabrieken in de Inter-Amerika divisie en verder nog in Japan, Zweden en in Thailand, om er maar een paar te noemen.
Ellen White was een van de oprichters van de Adventkerk, een deel van het succes van de Adventistische gezond-voedsel industrie kan gevonden worden in haar adviezen. In 1988 werd er voor 360 miljoen Euro geproduceerd, In 2002 was dit aantal 529 miljoen Euro. Van dat aantal vloeit er ruim 10 miljoen Euro naar de kerk, voor de misse van de kerk.

agp news ][ interview
> [agp news] - In editie 109 van 5 mei 2002, berichtten wij u over predikant S. Romain die sprak in een Moskee in zijn woonplaats te Hamburg. Wij hebben contact weten te krijgen met S. Romain voor een kort interview:
AGP: Voor ons nieuwsblad agp news willen wij u wat vragen stellen, predikant, hoe bent u betrokken geraakt in pastoraat, vertel ons hoe u predikant werd?
SR: Hoe ik predikant werd? Het was een roeping van God! Ik ben een zesde generatie van Zevende-dags Adventisten, vader, grootvader, allemaal predikanten, Ik probeerde van alles te doen om maar NIET een predikant te worden, maar God trok mij weg van de verkeerde kant. Het is een prachtig verhaal.
AGP: Hoe belangrijk is het om naar anderen een helpende hand uit te rijken, zouden Adventisten pogingen moeten maken om andere culturen te bereiken als Moslims, Hindu's, etc?
SR: Het bereiken van anderen? Het is onze belangrijkste taak. Het is de reden van ons bestaan. Wij moeten mensen bereiken van elke sociale klasse van alle culturen en achtergronden.
AGP: Hoe werd u bewogen om Moslims te bereiken, hoe ging het allemaal van start?
SR: Ik ging naar Turkije in 1976 voor de eerste keer, en ik hield van die mensen. Het bereiken van de onkerkelijken was altijd een droom voor mij. Dus begon ik hun cultuur, taal, karakter en religie te leren, om mogelijkheden te vinden om hen te bereiken en hun verlossing en vrede in Jezus te helpen vinden. Eigenlijk maakt het niet zo zeer uit wie ik bereik, maar met de tij heb ik meer en meer voor dit soort werk aangedrongen, misschien omdat niet zoveel mensen dit doen.
AGP: Wat zijn uw verdere plannen voor de toekomst?
SR: Ik heb geen plan of ambitie, gewoon een dienaar te zijn in Zijn wijngaard, maakt niet uit waar of voor wie.
SR: Ik zou mij willen inzetten om anderen te helpen, laat maar van jullie horen.
AGP: Dank u.
SR: Mag God u allen, overvloedig zegenen.
agp news hoopt in de toekomst meerdere interviews te houden, tips mail react@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Hoog bezoek uit Engeland.
St. Albans - [ANR} - "De kerngroepen van Church Planters in Nederland zijn volledig toegewijd" meldt Peter Roenfeldt, Global Mission Director voor de Trans-Europese Divisie, die vijf dagen spendeerde met het bezoeken van predikanten, planters, missie leiders en team leden. "De leiders van de Nederlandse Unie van de Zevende-dags Adventisten hebben zorgvuldig gewerkt om te zorgden dat er mensen zijn om elke kerkplant team te bemoedigen en te ondersteunen.
Peter Roenfeldt, bezocht de Café-kerk Uniek in Utrecht, Almaarmere in Almere Buiten, de groep van met voornamelijk migranten in Almere, Jabes groep in Heerlen en de church plant inTilburg. In Leeuwarden zijn er plannen voor kleine groepen, het doen van sociale dienstbaarheid in de gemeenschap en een plaats voor een nieuwe aanbiddingservaring voor hun vrienden.
> IKV te gast bij studentendag AJV/ AMICUS
ROTTERDAM - [adventist.nl/ajv] - Op 21 juni organiseert Amicus en AJV een nationale studentendag. Het thema voor deze dag is "Onrechtvaardige / Rechtvaardige Oorlogen". Tijdens deze dag zullen we samen met Jaap Jan van Oosterzee, projectleider bij het IKV(Interkerkelijk Vredesberaad) nadenken en discussiëren over Oorlog en de rechtvaardigheid of onrechtvaardigheid hiervan.

Deze dag is bedoelt voor actieve studenten ongeveer in de leeftijd van 18 - 24 jaar en het wordt gehouden op de volgende plaats: AdventkerkRotterdam Zuid -Amelandseplein 68 Rotterdam. De kosten voor de dag zijn € 5,- inclusief lunch en het begint om 10:00 uur en eindigt om ongeveer 17:00 uur.

> Europa 't nieuwe zendingsgebied
[Time] - Ugandese Arnold Muwone is deel van een nieuwe groep van zendelingen in Europa, van landen die ooit eens zelfs zending krengen. Zijn pastoraat, houd zich ten eerste bezig met het Britse volk, "als een dankbetoon als dat Britten naar Afrika kwamen om het evangelie te brengen," volgens Muwone.
"Voordat de Britten kwamen, aanbaden wij bomen en demonen," zij de voorganger in het Time Interview welke onderzoek deed hoe het Christendom een minderheidsreligie wordt in Europa, door factoren als "kerkbezoek daalt, het vergrijzende groep geestelijken en schandalen in diverse kerken en een harde doctrine die mensen weg jaagt."
Het evangelie wordt voornamelijk verspreid onder immigranten, volgens Time, Zo doet zij verslag van een kerk met 1.500 leden in een Parijse buitenwijk, opgestart door een Indische, waar bijna de gehele congregatie van buiten Frankrijk kot. Zij vinden steun in de kerk, er wordt gebed, compassie, en advies.
> Euro is een hit voor collectebus
DEN HAAG/APELDOORN - [Nederlands Dagblad] -De invoering van de euro leidt tot een grotere opbrengst van collectes. Mensen denken vaak minder te geven dan ze in werkelijkheid doen, omdat ze de waarde van de euro nog steeds onderschatten.

Dit blijkt uit onderzoek van de economische faculteit van de Rijksuniversiteit Groningen, waarover wordt bericht in het blad ESB.

De universiteit baseert zich op de opbrengsten van de nationale collecte voor geestelijk gehandicapten in de plaatsen Haren, Onnen en Noordlaren voor en na de invoering van de euro. In 2002, het jaar dat de euro kwam, bleek de opbrengst van die collectie 11,1 procent hoger dan het jaar daarvoor. Normaal steeg de opbrengst jaarlijks met zo'n twee procent.

De onderzoekers vermoeden dat mensen gewoon een greep doen in de portemonnee en een aantal muntjes bij elkaar graaien. Uit het onderzoek bleek dat vooral muntstukken van 1 euro, en van 10, 20 en 50 cent in de collectebus belandden. In de oude situatie grepen de mensen vooral naar de gulden en veel minder naar de kleinere muntsoorten. De tegenwaarde van de huidige kleine muntjes is echter vaak groter dan die van de oude gulden, waaruit de stijging verklaard wordt.

De bevindingen in de drie plaatsen worden als illustratief gezien voor andere collectes. Ook andere landelijke fondsen melden fors hogere opbrengsten, aldus de onderzoekers.


agp events ][ activiteiten

Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
juni
19 informatie dag over Willow Creek (zie elders in dit blad)
21 doopdienst Zwolle
21 -5 juliLezing in Crooswijk (zie elders in dit blad)
juli
6 concert t.b.v. Adra zie elders in dit blad
Verwacht:
- nov concert Witness

][ inspirationeel: "Gewoon aanbidden"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Ik begrijp niet waaromU mij zo liefheeft?
Wanneer ik dreig weg te vallen, HoudtU mij stevig vast
Ik begrijp niet, waarom U liefde zo goed is voor mij?
U blijft van mij houden, op weg naar mijn bestemming
Ik wilU gewoon aanbidden, voor wie U bent
Omdat U mijn, verlosser en zaligmaker bent,
Ik wilU gewoon alle lofprijzing geven.
Ik zalU alle eer en aanbidding geven
Want U geeft mij kracht, U geneest mij van binnenuit
Ik geef U al mijn lofprijzing
Desondanks mijn fouten, luister wanneer ik zeg:
U bent mij, bij elke kleine of grote obstakel
U bent altijd met mij geweest in elke situatie
Uw woord is waar en ik probeer te doen wat U zegt dat ik moet doen.
Want als ik dat doe, dan kan ik wandelen op Uw waarachtige weg.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.