0111

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Jesu joy of mans desiring, Holy wisom love most bright... Drawn by Thee our soul aspiring, Soar to uncreated light.

In agp enews: editie111 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ agp evangelism
][ news
][ events
][ Inspirationeel -"Was jij daar?"
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
www.agp-internet.com
agp networks
- Opdragen kinderen tijdens eredienst en nieuwe overdenkingen
- jeugddienst Apeldoorn online (in de loop van week 23!)
- in het nieuws camporee 2003
- Meer weten over onze tv- en radio uitzendingen: agplife@planet.nl
agp internet
- Nieuwe overdenkingen, waaronder "Wat te doen met een saaie kerk", "Een apart volk.. de waarheid over religie en sekten"
- Special rondom rentmeesterschap
- Een opmerkelijk artikel over kritiek geven.. met daaraan gekoppeldeen discussie op ons forum. http://www.agp-internet.com/forum
agp evangelism
- Een artikel van een'prision ministry' uit Kazakstan
- Een ZDA-familie uit Zuid Afrika vraagt om hulp.. meer weten mail react@agpgroup.net

][ vakantie tijden in zicht!

ROTTERDAM - Binnenkort gaat iedereen genieten van een wel verdiende vakantie. Dus bezoekt iedereen tal van kerken, adventgemeentes over geheel deze globle. Vertel de lezers van onze site van uw, jouw ervaring.. maak foto's en stuur ze op of mail ze... de adressen vind je aan het einde van dit magazine.

agp evangelism ][ overzicht van actieve Nederlandse Advent-Christenen
Maak jouw activiteiten aan ons bekend: react@agpgroup.net of events@agpgroup.net Getuigenis.., dezekunt u ook doormailen!
Concert t.b.v ADRA
Op 6 juli organiseert de Adventkerk in Zoetermeer een concert met Eye to Eye, t.b.v. het Buvuma project voor ADRA.
Opwekkingsweek in Amsterdam Z.O.
Spreker Richard Delisser uit het Verenigd Koninkrijk houdt een serie lezingen in Amsterdammet als thema een verbondsrelatie met God. De lezingen zijn al op 31 mei begonnen.. maar ze duren nog tot 7 juni a.s. De tijden:van zondag 1 juli tot vrijdagavond 6 juni in het Kerkcentrum De Nieuwe stad, Luthuliplein 11, tijd 19.30 - 21.30En op sabbat 7 juli 's ochtends tussen 09.45 en 12.45 en 's middags om 15.00 tot 17.00 in het Kerkcentrum De Drie Stromen - Renswoudestraat 75, Reigersbos
Leito is coming
De voorzitter van de Inter-Amerikaanse divisie houdt op uitnodiging van de Nederlandse Unie der Adventkerken een predikatie op Sabbat (zaterdag) ochtend, 14 juliaan de Hr. Vrankestraat in Rotterdam, nabij ns-station Rotterdam Noord.
Bacchocci is coming too!
De Sabbatstichting is druk in de weer op de lezingen voor Bacchocci allemaal piekfijn te presenteren. Voor iedereen die plannen maakt om deze bijzondere lezingen te ontmoeten een overzicht van de activiteiten
vr. 6 juni - Adventkerk Rotterdam Noord, Minstreelstr. 9 aanvang 19.30, thema: Mijn zoektocht naar de sabbat aan een Vaticaanse Universiteit
sa 7 juni - Magnalia Dei kerk Schiedam, Albardastr 67, aanvang 10.30, thema Goddelijke rust voor menselijke rusteloosheid
sa 7 juni - Magnalia Dei kerk Schiedam, Albardastr 67, aanvang 14.00, thema: De sabbat in de vuurlinie, een blik op recente gebeurtenissen.
zo 8 juni - Messiasbelijdende Joods Gemeenschap Amersfoort, Evangelische Hogeschool, Drentestr 1, aanvang 9.30, thema: Sabbat en Pinksteren
zo 8 juni -Adventkerk Groningen, Ontmoetingscentrum wegwijs, Hofstraat 28, aanvang 14.00, thema: De sabbat in de vuurlinie, een blik op recente gebeurtenissen.
ma 9 juni - Adventkerk Apeldoorn, Mercuriuslaan 35, aanvang 10.30, thema: Mijn zoektocht naar de sabbat aan een Vaticaanse Universiteit
ma 9 juni - Adventkerk Apeldoorn, Mercuriuslaan 35, aanvang 14.00, De sabbat in de vuurlinie, een blik op recente gebeurtenissen.
Meer informatie mail: info@sabbatstichting.nl

][ oproep: dopen, bijzondere 'eigen' invullingsdiensten.. laat het ons weten.
agp'ers ende lezers van agp reactvinden het fijn om te weten of er leuke, bijzondere en wetenswaardige programma's plaatsvinden in uw gemeente. Op aanvraag maakt agp op opnames voor het internet.. kosteloos zonder enige verplichtingen... Interesse react@agpgroup.net

agp news ][ sow 1 billion
agp volgt Adventisten wereldwijd in hun voorbereidingen en uitvoeren voor het grootste evangelisatie project binnen de adventkerk.. Sow 1 billion.
> Ookadventkerk Duitsland van start!
[adventist newsline] - De adventkerk in Duitsland zijn begon met de voorbereidingen om meer dan 3 miljoen folders met uitnodigen voor bijbelstudie, uit te delen. Dit initiatief is onderdeel van de Wereldwijde adventkerk om 1 miljard van deze folders uit te delen voor de zomer in 2004. In Duitsland, zal het internationale Bijbel instituut van de kerk in Darmstadt een sleutelrol spelen om te komen met nazorg van de diverse reacties. Dit instituut is al vijftig jaar bezig met gratis correspondentie cursussen om de bijbel te bestuderen. Deze nationale actie zal ondersteund worden door krantenadvertenties die mensen openlijk en direct naar Jezus leiden en om de bijbel te bestuderen. Het is ongebruikelijk in de Duitse culturele context, aangezien Duitsland onderdeel is van een seculier Europa, maar men vindt de campagne uitermate succesvol.
> Site to visit
[evangelisatie hulpmiddelen] - Ook bijbelstudies geven aan Engelstalige, Franstalige, Spaanstalige, etc Het team van onze collega's van It is Written met Mark Finley presenteert kan en klare multimedia bijbelstudie materiaal getiteld "new beginnigs" Zo kan men zelf seminars of bijbelstudie geven in eigen kring. Meer informatie op www.dvd-evangelism.org (agp heeft geen financieel belang in de verkoop van dit materiaal) Een andere met bijbelstudie materiaal is natuurlijk (naast agp internet) de site van http://www.wordsight.org/deze organisatie biedt tal van Bijbelstudies en ander hulpmateriaal.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Aantal adventisten neemt wereldwijd flink toe
SILVER SPRING [Reformatorisch Dagblad] - Het aantal Zevende-Dags Adventisten is in verschillende landen duidelijk toegenomen.
In 1990 nam de algemene assemblee van de Zevende-Dags Adventisten een strategisch besluit ten gunste van de wereldzending. De consequente keuze hiervoor werpt nu haar vruchten af, zo deelde de directeur voor de wereldzending, ds. Michael Ryan uit de VS, eind vorige week mee.

Volgens Ryan steeg het aantal leden in India sinds 1990 van 171.000 naar 580.000. In China zijn er nu 311.000 leden (1990: 108.000), hoewel de adventisten officieel niet als eigen kerk naar buiten mogen treden. In de vroegere Sovjet-Unie wonen meer dan 140.000 adventisten, 13 jaar geleden was dat minder dan 40.000. In het Midden-Oosten is het aantal leden sinds 1990 van 5600 naar 14.000 gestegen.

> AJV Scouting geniet van het mooie weer
HUIS TER HEIDE (UT.) - [agp news] - Elke dag zonneschijn, daar hadden de ruim 180 scoutingleden die het jaarlijkse camporee in Huis ter Heide bezochten wel oren naar. Het mooie weer zorgde voor veel contact tussen de jongelui van de diverse scoutinggroepen die de Adventkerk onder haar jongerentak AJV stuurt en coordineert. Dit jaar was het thema Astrix en Obelix op zoek naar de waarheid. Het kampeerterrein werd ingericht alshet kamp dat bekend is uit de vele stripboeken. Een beeldverslag is binnenkort ook te bekijken op de website van AJV-scouting en agp internet.
> Vaticaan wil ontwerp grondwet EU aanpassen
ROME - [Reformatorisch dagblad]- Het Vaticaan wil dat het ontwerp van de Europese grondwet zo wordt aangepast dat er toch een expliciete verwijzing naar het christendom in komt. De Rooms-Katholieke Kerk is onaangenaam verrast dat in de preambule van de toekomstige grondwet geen specifieke verwijzing naar God en het christendom staat. Dat heeft de woordvoerder van de paus vrijdag gezegd. Volgens hem zou het Vaticaan tevreden zijn als in de tekst de christelijke kerken worden genoemd.
Woensdag werd bekend dat de Europese grondwet in wording niet specifiek naar God zal verwijzen. Het Vaticaan en diverse religieuze belangengroeperingen hadden aangedrongen op een speciale verwijzing naar God of het geloof in de inleiding of preambule van de Europese grondwet, die wordt voorbereid in de Europese Conventie onder voorzitterschap van de Franse oud-president Giscard d'Estaing.
De twaalfkoppige leiding van de Conventie bereikte woensdag overeenstemming over de preambule voor hun ontwerpgrondwet. Daarin staat het woord God niet vermeld. Wel is er een uitgebreide openingszin, die verwijst naar spirituele en humanistische waarden.
> Christelijke Reality tv in de VS
Televisie - [E. Tiansay] - Met de grootste Christelijke tv-station in de wereld als hun platform, 2 jonge Californische, hopen jong-volwassenen aan zich te binden als ze op missie trip gaan met hun "reality tv show met een doel," dat zelfs de aandacht krijgt van de seculiere media.
"Travel the road," die eerder deze maand begon op Trinity Broadcasting Network (TBN), laat de verhalen zien van een extreme expeditie van Timothy Scott en William Decker, die met rugzak, 18 maanden rondtrekken door 25 landen, zoals Cambodia, Laos, Ethiopië en China. Met handzame digitale camera's, maken de twee opnames van hun belevenissen, zoals verdwalen in de jungle, lastige slangen ontwijken en slapen in een tent met leeuwen buiten.
"Het heeft alle avontuur voor een reality tv programma, maar het is niet hetzelfde als een race rond de wereld en nieuwe wordt uit een huis weggestuurd," volgens de Associated press. "Twee Christelijke jongeren die als zendeling erop uit gaan. Hun doel is verbonden te raken met de lokale bevolking die waarschijnlijk nog nooit hebben gehoord van Jezus Christus.
Terwijl ze rondreisden van september 2000 tot februari 200, met niets meer dan hun Bijbels, hun pasporten, wat kleding en de camera's, filmden de twee mannen hun fysieke en emotionele gebeurtenissen, maar ook verhalen van verlossing, genezingen, etc.
"Ons doel of plan was nooit om een camera mee te nemen voor een tv-serie," zei Scott. "Ons eerst doel was om de boodschap te verkondigen." Volgens de Associated Press, is het paar benaderd door de Discovery Channel, Travel Channel en National Geographic Channel, om te serie in haar geheel uit te zenden. De reacties waren positief, maar men maakt zich wel zorgen om sponsors te vinden voor een show met een duidelijke sterke Christelijke boodschap.
> Film zorgt voor Hemelse overlast
Hollwood - In een bovennatuurlijke inmenging, moesteneen predikant en een Christelijk echtpaar telefoontjes aan God beantwoorden, nadat hun telefoonnummer verscheen op een mobiele telefoon in de nieuwe film van Jim Carrey, "Bruce Almighty."
In deze film, schittert Jim Carry als een mopperaar die kracht ontvangt van God, dieCarry probeert te bereiken door zijn telefoonnummer achter te laten opmobiel van Carrry.
Wanneer mensen in Sanford, het nummer bellen wat ze zien in de film, dan komen zij in contact met Bruce MacInnes, predikant van Turners Chapel Church. Terwijl de meeste mensen niets zeggen. Hoopt MaxInnes dat het gebruikt kan worden als een uitdaging om te getuigen. "Gisteren werd ik weer gebeld door een man die met God wilde praten," zei de predikant. "Ik vertelde of hij serieus was en ik wilde graag met hem over God praten. Ik zei dat als niet serieus was hij gewoon telefoon kon neerzetten, dus zette hij de hoorn op de haak.
David en Myrtle Hallman, wonende in Horrell Hill, hebben meer dan 30 telefoontjes gehad, van serieus tot gemeen, sinds de film daar in première is gegaan. Het echtpaar neemt de tijd om te vertellen dat de Stem van God niet zo gehoord kan worden via de telefoon, Maar dat je hem altijd kan bereiken, maakt niet uit waar je bent, en wanneer. "Hij woont niet op dit nummer, dus ga op je knieën," zei Myrtle een 74-jarige tegen een vrouw die belde. Zelfde soorttelefoonjes kwamen ook voor in Florida, Arkansas en Colorado.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
juni
1- 7 juni Revivalweek met br. R. Delisser in Amsterdam (zie elders in dit magazine)
6,7,8,9 Sabbatstichting presenteer Bacchiocci
14 Leito, in Adventkerk Rotterdam Crooswijk
14EO-jongerendag, Gelredome, Arnhem
juli
6 concert t.b.v. Adra zie elders in dit blad
Verwacht:
- nov concert Witness

][ inspirationeel: "was jij daar?"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Was jij daar toen zij, mijn Heer aan het kruis sloegen,
Was jij daar toen zij, mijn Heer aan het kruis sloegen,
Weet je.., soms raak ikbewogen, als ik daaraan denk
aangeraakt..,
bewogen..,
Waar was jij toen zij de Heer aan het kruis sloegen?
Was jij daar toen zij, Hem nagelden aan een stuk hout
Was jij daar toen zij, Hem nagelden aan een stuk hout
Weet je.., soms raak ik verdrietig, als ik daaraan denk
Verdrietig..,
bewogen..,
Waar was jij toen zij mijn Heer nagelde aan een stuk hout.?
Was jij daar toen Hij opstond uit het graf,
Was jij daar toen Hij opstond uit het graf
Weet je, soms word ik vervuld met blijdschap, als ik daaraan denk,
Vreugde..,
bewogen..,
Waar was jij toen Hij opstond uit het graf?

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.