0110

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ "Lord, we glorify You. And we lift You up... Serving You oh Lord is a privilige... Glory, Honor, Might, Power, Worthy, Jesus, I'm gonna lift You up!"

In agp enews: editie110 - Jaargang 4
][ nieuw op het web
][ van de vereniging
][ agp evangelism
][ news
][ events
][ Inspirationeel -"tegen de wereld"
][ rectificatie
][ colofon

agp vereniging ][ nieuw op het web
www.agp-internet.com
agp networks
- nieuwe preken, doopdienst getuigenis en zang
- Meer informatie... abonneer op agp life, mail agplife@planet.nl
agp internet
- Nieuwe overdenkingen, (Met medewerking van ons nieuwe vertaalteam)
- Flash film "vorm mij"
- en nog veel meer.
- binnenkort cd-recensies online
agp forum - Bacchocci
[discussie] - Sinds editie 108 van agp react enews, ontving agp tientallen mailtjes over Bacchocci, de spreker die juniop uitnodiging vande Sabbatstiching de Nederlandse vertaling van zijn boek (van sabbat tot zondag) zal presenteren. AGP Internet heeft inmiddels een discussie forum opengesteld waar u, uw mening mag geven. http://www.agp-internet.com/forum

agp vereniging ][ Vraag v.d. maand
Ikwil best welmeehelpen met agp, maarwat doen jullie allemaal?
Het is praktisch onmogelijk om in één mail alles te vertellen, maar toch een schot voor de boeg. AGP bestaat uit3 kleine onderdelen die nauw met elkaar samenwerken.
agp networks - Al onze radio, tv- en internetproducties worden verzorgd door deze club. Als je geïnteresseerd bent in audio (bijv. geluidstechnicus), video (bijv. cameraman, regie) of internet (flashontwerper, website designer). Mensen met interesse voor techniek in het breedste zin van het woord kunnen hier aan de slag
agpreact/ news/ events- Wat is radio, zonder boodschap, of een website zonder tekst. Hoe zouden wij ooit preken kunnen vertalen. De redactionele organisatie van agp (React en 'tnieuws) zorgt ervoor dat je elke dag weer bent voorzien van het beste. Hou je van schrijven, van het maken van interviews of het presenteren vanradio- of tv programma's dan ben je hier aan het juisteadres.
agp evangelism - Al onze evangelisatie activiteiten in binnen- en buitenland vallen hieronder. Ben jij actief.. dan is dit de club voor jou.
Zoals je ziet.., er is bijna niets wat we niet doen... meer weten overeen van dejongste evangelisatie-organisaties van Nederland helpwanted@agpgroup.net
P.s. wist je dat de kleuren van de website corresponderen met de onderdelen van agp!
Binnenkort opent agp nieuwe pagina's op 't web over ons privacy- en redactioneel beleid.

agp evangelism ][ overzicht van actieve Nederlandse Advent-Christenen
Maak jouw activiteiten aan ons bekend: react@agpgroup.net of events@agpgroup.net Getuigenis.., dezekunt u ook doormailen!
Verlicht worden???

[APELDOORN] -Als je antwoord “ja” is, kom dan sabbat 24 mei a.s. naar de jeugd-eredienst in de Adventkerk te Apeldoorn. De aanvang van deze dienst is 11:00 uur. Het thema is ‘licht in de duisternis’. Onderwerpen als: ‘Jezus het licht der wereld’ en ‘hoe kunnen wij een licht zijn in deze duistere wereld’, komen aan bod. De gehele dienst – bijvoorbeeld eveneens de liederen – staan in het teken van ‘het licht’. Namens de jeugd van Apeldoorn: “Tot sabbat 24 mei a.s.”

Seminar van G. Damsteegt
[Adventkerk Leiden, Voorschoten] ->De voorbereidingen hiervoor begonnen al twee jaar geleden en nu is het zover. Br. Gerard Damsteegt, docent aan de Andrews University, zal op sabbat 24 mei a.s. een seminar houden over de adventistische interpretaties van de profetieën. Het is de bedoeling dat hij vier lezingen houdt: twee op sabbatochtend (tijdens de sabbatschool en de preek) en nog twee op sabbatmiddag.
De lezingen zijn bestemd voor iedereen en duren ongeveer 45 minuten tot een uur. Hierbij is er ook tijd voor het stellen van vragen. Alles zal gepresenteerd worden met audio-visuele middelen b.v. PowerPoint Presentation Het thema is "A Revelation of Jesus for the Time of the End"(Een openbaring van Jezus voor de eindtijd). Het is de bedoeling dat in het Nederlands wordt gesproken. De profetieën van Daniël 7,8 en 9 en Openbaring 12,13 en 14 zullen de kern van de uiteenzetting vormen. Het ontstaan van het adventisme zal ook worden besproken. De drie-engelenboodschap krijgt natuurlijk veel aandacht, zoals blijkt uit de genoemde hoofdstukken in de profetische boeken van de bijbel. Iedereen die op sabbatmiddag 24 mei voor het middagprogramma nablijft wordt verzocht een lunchpakket mee te nemen. Voor soep wordt gezorgd.
Bacchocci nieuws
[Vierhouten - Schiedam] - De organisatie van de Sabbatstichting maakte aan agp bekend dat wegens omstandigheden de lezingen in Antwerpen NIET doorgaat, echter wel in Groningen. Het definitieve schema is vrijdag 6 juni - Adventkerk Rotterdam Noord aanvang 20.00 (zaal open 19.30). 7 juni Adventkerk Schiedam (Magnelia Dei kerk) aanvang 10.30. 8 juni in de adventkerk van Groningen en 9 juni in de adventkerk van Apeldoorn. Meer informatie info@sabbatstichting.nl
agp tv en agp fm zullen een aantal van deze bijeenkomsten verslaan.

agp news ][Sow 1 Billion
2004 is het wereldwijde jaar van evangelisatie in de adventkerken agp news houdt u op de hoogte.
Trans-Europese divisie bespreekt strategie
LARNACA (Cyprus) - [ANR] -Tijdens de voorjaarsvergadering van de Trans Europese divisie (of regio) van de Zevende-dags Adventisten op 12 en 13 mei werd gesproken uiteenlopende kerkzaken. De voorzitter Bertil Wiklander zei het volgende; "Elke unie in de divisie is nu bezig om een cultuur van aanstekelijke adventistisch leven in de kerk te ontwikkelen. Waar we verbonden raken met mensen in dewereld om hun te vertellen over het Koninkrijk van God. In deze voorjaarsvergaderingen hoorden wij positieve verhalen van significante initiatieven om de gehele kerk geactiveerd te krijgen door; LIFEdevelopment.info, Sow 1 Billion, Church Planting en Church Development, Adventist Television en Satelliet (NET) evangelisatie."
Tijdens dit congres zijn diverse strategieën besproken om buitenkerkelijken te bereiken in dit geseculariseerde deel van de wereld.
NET 2003
[Satelliet evangelisatie] - Al geruime tijd organiseert de Adventkerk 'tjaarlijks terugkomend evangelisatie campagne NET (Satelliet evangelisatie). Dit jaar is het thema 'Prophecy Speaks" (de profetie vertelt), metgastspreker L. Melashenko, (voorzitter van Voice of Prophecy, bekend van Discovery Bijbelstudies). Deze actie in bevind zich momenteel in haarderde week. Je kunt kijken naar deze overdenkingen via internet, de preken uitprinten e.d. Meer weten. www.prophecyspeaks.com.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> 1.000 kerken bouwen in 1.000 dagen
SACREMENTO - [ANN] - Een initiatief om 1.000 kerken te bouwen in 1.000 werkdagen, werd op 5 mei bekend gemaakt door Maranatha Volunteers, een in de Verenigde Staten gevestigde ondersteunde pastoraat van de adventkerk. Volgens Kyle Fiess, zal het initiatief beginnen in 2004 en duren tot het einde van 2007. Het programma is een georganiseerd plan om 1000 huizen van aanbidding te bouwen in verschillende delen van de wereld waar de Adventkerk snel groeit. Momenteel groeit de Adventkerk met 1 miljoen nieuwe leden per jaar, en vele hebben geen plaats om te kunnen aanbidden.
Met deze snelheid heeft de adventkerk iedere dag 5 nieuwe kerken nodig. Door de bouw van 1000 kerken in 1000 werkdagen hoopt Maranatha te voorzien in de noodzaak van kerk in gebieden van sterke groei. Volgens de voorzitter zal er voornamelijk in Zuid- en Midden Amerika, Afrika en India gebouwd worden. Er zullen 10.000 vrijwilligers nodig zijn om dit project te doen welslagen. De totale kosten zullen ruim 17 miljoen Euro bedragen, een gemiddelde van 60 Euro per stoel.
> Jeugdrally in Kroatië haalt het nieuws
SIBERNIK [ANN/ANR]- Een jeugdcongres van de Adventkerk in Kroatië haalde het nieuws door een uitbraak van de Salmonella bacterie, ruim 100 jongeren werden erdoor getroffen, bij een hotel, tijdens het evenement.
De medewerkers van het hotel zeggen niet verantwoordelijk te zijn en claimt dat ziekte alleen aanwezigwas bij de Adventistische gasten. Volgens sommige media-kanalen, claimthet hotelmanagement dat de jonge Adventisten de infectie in het hotel brachten. Men is Kroatië bang voor dit soort berichten, aangezien het toeristenseizoen opgang komt. Na onderzoek door de overheid bleek dat de schuldige toch het hotel bleek te zijn. Tijdens de jeugdrally waren 350 jongeren bij elkaar uit de Baltische staten, Oostenrijk, Duitsland en Australie. het thema was "Jesus and I Online".
> Christen-echtpaar gevangengenomen in Egypte
EGYPTE - [Religion Today] - Naghlaa, een bekeerde Christen vanuit de islam en haar man Malak zijn in de gevangenis sinds februari in poging om Naglaa te van overtuigen om haar Christelijke geloof te verwerpen en terug te keren naar de Islam. Naglaa en haar man waren gearresteerd toen ze probeerde Egypte te verlaten met het vliegtuig. Ze werden vastgehouden voor 4 dagen, echter na 4 dagen werden ze 45 dagen langer vastgehouden. En dat tot op de dag van vandaag wordt het echtpaar nog steeds vastgehouden. Naglaa trouwde Malak7 jaar gelden nadat zij was gedoopt. De toestand van de twee is niet bekend.
> Britse Adventisten, zoeken in het donker
HIGH WYCOMBE - [buc-news] - Geïnspireerd door de overdenking van Dwight Nelson in het Londense Wembley Arena, gingen 25 leden van de High Wycome Sands kerk op stap enzette de theorie om in praktijk . Ze besloten te getuigen in de "donkere" gebieden van de gemeenschap in tegenstelling tot plaatsen waar het 'licht' goed is. Jeugdleider Gideon Thomas organiseerde een "Forever Friendship" programma en op sabbat 10 mei bracht hij en zijn vrienden dit programma bij een jeugdcentrum.
Het jeugdcentrum in High Wycome bestaat al 13 jaar en huist 65 inwoners inclusief medewerkers, bewoond doorjongeren van 16 tot 30 jaar oud. Het programma werd gehouden in een kleine kamer, eerst kwamen er weinig mensen. Maar met de tijd kwamen er steeds meer door mond-op-mond reclame. De belangrijkste attracties van de avond waren een mine, een modern uitgevoerde sketch en zangsolo's.
Men werd bemoedigd door een 13-jarig meisje die kwam om een vriendin van het jeugdcentrum te bezoeken. Ze wilde niet eerst deelnemen terwijl het programma aan de gang was, maar ze deel wel mee toen er gezongen werd. Men kwam erachter dat zij en haar ouders vroeger de Adventkerk bezochten, ze was de liederen niet vergeten en wilde weer terug. In Engeland werkt met met LIFEdevelopment.info een project om de gesculariseerde maatschappij van het Verenigd Koninkrijk te bereiken.
kort binnenlands nieuws
Beleidsnota - [adventist.nl] - De hoofdlijnen voor het beleid voor de Nederlandse Unie van Adventkerk is vastgelegd in een ruim 4.500 woorden tellende document. Een Nederlandse vertaling is te vinden op de website van de adventkerk.
Kidzrally - [agp news] - Ruim 350 kinderen in de basisschoolleeftijd waren op 10 mei bijeen in Soesterberg (nabij Zeist) voor een Kidzrally. In de stijl van EO's Programma Prinsessen en Prinsessen was die de dag voor de kinderen. Naast een leuke overdenking en veel zingen werd er ruim 7.000 Euro bijeen verzameld voor een project van ADRA in Tunesie.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
Mei
24 Prof. Damsteegt Adventkerk Leiden (Gehele dag)
24 Jeugddienst Apeldoorn (Adventkerk)
24 Youth@Praise, 's middags in Zwolle (Adventkerk)
juni
6,7,8,9 Sabbatstichting presenteer Bacchiocci
14 Leito, in Adventkerk Rotterdam Crooswijk
30 EO-jongerendag, Gelredome, Arnhem
Verwacht:
- nov concert Witness

][ inspirationeel: "tegen de wereld"
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Vandaag ga ik iemand vertellen...
...wat U voor mij heeft gedaan!
U bracht vreugde in mijn leven..,
Vreugde wat ik nooit had verwacht, ooit te zullen zien.
U gaf mij vrede en rust in mijn hart,
Rust en vrede wat de wereld nooit zal begrijpen.
Met mijngeloof gevestigd in Uw liefde,
Er isniets wat ikniet zou kunnen bereiken
Het is U en ik tegen de wereld
Ook al worden de kansen door de wereld klein geacht
ik kan niet verliezen, met U aan mijn zijde
Het is U en ik tegen geheel de wereld
Ook al denken mensen dat het onmogelijk is.
Zovelen zeiden tegen mij:
"Je hebt toch geen schijn van kans"
"Je zult toch nooit wat worden in jouw leven"
Maar sinds is verblijf onderUw hoede
Blijf ik gestadig groeien
Ik zou wel"gek" zijn om mijn rug tegen U te keren.
Wanneer ik weet dat ik met U nooit kan verliezen
Het is U en ik tegen geheel de wereld
Ook al denken mensen dat het onmogelijk is.
Er is geen grotere liefde dan die van U, daar ben ik zeker van
Ik heb mij nog nooit zo zeker en veilig gevoeld als nu.
Hetis U en ik tegen heel de wereld
Ook al worden de kansen door de wereld klein geacht
Met U in mijn hart.. ben ik een overwinnaar, in Christus

][ rectificatie
>>> In editie 109 van agp react enews berichten wij over opheffing van twee adventgemeenten in het Rijnmondgebied. De twee opgeheven gemeentes zijn Schiedam en Maassluis. Per abuis is Vlaardingen weergegeven, er is overigens géén adventgemeente in Vlaardingen.Een nieuwe naam voorde nieuw ontstane adventgemeente, die zalsamenkomen in Schiedam, is overigens nog niet bepaald.
>>> Tevensberichten wij in editie 109 over het werk van ds. J. Sanches, een oplettendelezer wees de redactie op het feit dat J. Sanchez NIET in dienst is van het CIO, maar dat het min. van Justitie alleen gevangenispredikanten toestaat waarvaneen kerk lidmaatschap heeftmet het CIO. Onze excuses voor eventueel ongemak. [redactie]

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT.
Copyright (c) 1997 -2003 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP News, AGP Evangelism, AGP FM & AGP TV are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.