0098

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][The Blood of Jesus, never loses it's Power
In agp enews: editie 98 - Jaargang 4
][ van de vereniging: Verklaring R.A. Jack
][ agp prayerministry: Bid voor Gary
][ agp internet specials
][ agp fm online- luister naar adventistische artiesten online!
][news
][ events
][ inspirationeel: Ik ben degene die je zoekt!
][ colofon
][ Stuur uw evenementen voor Kerst deze week in... zo kunnen ze nog voor de kerstdagen bekend gemaakt worden!! events@agpgroup.net

agp vereniging ][ verklaring R.A. Jack
[Rotterdam] - Op 4 december jl. ontving het bestuur het bericht van haar voorzitter R.A. Jack, die verklaarde dat hij de Nederlandse Unie van het kerkgenootschap der Zevende-Dags adventisten heeft ingelicht om niet zitting te nemen in het kerkbestuur van de unie, het hoogste orgaan van de kerk. De voorzitter van The Advent Gospel Promotions (AGP), dhr. R.A. Jack heeft het bestuur van AGP toegezegd een verklaring af te geven, om duidelijkheid te geven omtrent deze beslissing.En vanwege decommunicatie aan haar achterban, heeftet bestuurdaarombesloten om een deel van de verklaring weer te geven via internet en agp react enews.
"Afgelopen week heb ik,onder ernstig gebed met mijn Hemelse Vader - onze Heer en Heiland, de Nederlandse Unie ingelicht over het feit, dat ik geen zitting neem in het algemeen kerkbestuur als assessor.Laat voorop staan dat ik altijd bereid ben om de kerk, op welke niveau dan ook, te helpen om haar missie, het evangelie en de urgentie van de drie-engelenboodschap te verkondigen, rekening houdende met de door God, aan mij gegeven gaven en talenten. Echter op dit moment vormt het assesorschap van de NUC een belemmering om op een juiste wijze te voldoen aan Gods roeping in mijn leven en het uitvoeren van het zendingsbevel (Matt. 28:18,19).
Ik wilu, alsbestuur van AGP,duidelijk maken dat ik tijdens hetuniecongres weekend van november, niet aanwezig was als afgevaardigde, omdat ikwas opgenomen in het ziekenhuis. Op 3 november is mijn naam afgestemd op het congres en is mijn naam verschenen in diverse kerkelijke publicaties, terwijl ik nooit ben gevraagd of ik wel zitting wilde nemen. Om diverse redenen, waaronder mijn inzet voor evangelisatie in enbuitende Adventkerk, mijn gezondheid en vooral het behoud van de onafhankelijke positie van AGPheeft mij genoodzaakt af te zien van de functie. Vooral AGP zou belemmerd kunnen worden in het effectief ondersteunenvan de Adventkerk en haar missiehet evangeliseren en het verkondigen van de drie-engelenboodschap en daarnaasthet voortbestaan van de organisatie maximaal te kunnen waarborgen.
Ik wil niet voorbijgaan aan het feit dat een grote meerderheid van de afgevaardigden op het weekend van 3 november haar vertrouwen in mij persoonlijk heeft gesteld om zitting te nemen in het algemeen kerkbestuur. Dit feit wil ik zeker niet onder stoelen of banken schuiven. Ik zie de voordracht van mij als persoon in het AK als een bevestiging voor waartoe de Here mij in staat heeft gesteld., om Hem onvoorwaardelijk te dienen en dienstbaar te zijn aan Hem als mijn persoonlijke vriend en verlosser. En om zichtbaar dienstbaar te zijn aan Zijn gemeente, en Zijn Kerk, de Zevende-dags Adventisten.
Ik ben de Here dankbaar dat velen zien dat ik mij wil inzetten voor de Heer, Zijn kinderen in de geloofsgemeenschap van Zevende-dags Adventisten, en voor de degene die nog niet kennis hebben genomen van zijn onmetelijke liefde. Met de steun van de afgevaardigden zal ik mij inzetten op elke niveau de adventkerk. Om de adventkerk te blijven steunen en tezamen met het kerkbestuur van de Nederlandse Unie, predikanten en leden te zoeken naar wegen om vol enthousiasme het evangelie te kunnen uitdragen en bij te kunnen dragen tot groei van de Nederlandse Kerk onder leiding van de Heilige Geest.
Ik geloof in een almachtige God die weet waar hij zijn kinderen leidt, er is slechts.. Een ding wat ik van de Here heb gevraagd, [en] dit zoek ik: te verblijven in het huis des Heren, al de dagen van mijn leven, om de liefelijkheid des Heren te aanschouwen en om te onderzoeken in zijn tempel.’(Ps. 27:4). Laten wij gezamenlijk blijven werken en strijden om de wereld te laten zien dat wij onze Heer en Heiland liefhebben, een ieder naar zijn gaven en zijn capaciteiten. Want de Heer heeft grootste dingen voor met Zijn kinderen en daar maken wij als getrouwe Advent-Christenen zeker deel van uit."
Riley Jack
Voorzitter The Advent Gospel Promotions Ver.

my.agp ][ agp prayerministry: Bid voor Gary's vrouw
AGP prayerministry ontvangt tientallen mailtjes met gebedsverzoeken, enkele daarvan lees je op internet, Afgelopenweek ontvingen wij een bericht van Gary Hogan. Bid voor Gary Hogan'sfamilie, en voor zijn vrouw Cindy, 32 jaar waarbij kanker is geconstateerd. Cindy en Gary hebben een zoon van 5 jaar oud. (lees meer) Wijs mensen op het fantastische werk van agp prayerministry - prayer@agpgroup.net
agp internet ][ specials
AGP Evangelism publiceert een vertaling van Adventist Review getiteld "The Little Church that could" De Nederlandse Adventkerk kent grote kerkgemeenschappen met meer dan 200 leden. Maar ook hele kleine. Sommige kerken groeien niet of nauwelijks, vaak worden kleine kerken afgedaan als niet significant genoeg. Maar het verhaal van Trinity Seventh Day Adventist Church laat zien dat een kleine kerk toch een impact maakt in haar omgeving "Wanner de leden van Trinity SDA, om zich heen keken zagen ze alleen maar 8 mensen inde kerkbanken zitten, in een gebouw ontworpen voor 200, zeiden ze tegen elkaar "het is goede sabbat iedereen is aanwezig. "Een bemoediging voor al die gene in kleine kerken... je kunt klein en toch succesvol zijn. http://www.agp-internet.com/harvest/evan/evan11.htm
agp fm][luister naar adventistische artiesten online!
Heeft u nog fijne herinneringen aan groepen als "Inner Vibes", "Reflection of Christ" of "Unison". AGP FM maakt haar archief langzamerhand beschikbaar via onze verbeterde internet-sites. Nu kun je luisteren naar het beste van Adventistische Gospel Artiesten online. Nu nog fragmenten van diverse artiesten, maar binnenkort complete songs!. AGP FM binnenkort 24 uur.. nu al online! http://www.agp-internet.com/radio/indexra.htm

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Van Dijke haalt 'zondagswet' definitief binnen
DEN HAAG-[NederlandsDagblad]- Het wetsvoorstel over zondagsarbeid van PvdA en ChristenUnie is definitief door de Eerste Kamer. Naar verwachting kunnen werknemers vanaf 1 januari werk op zondag weigeren. Tweede-Kamerlid Van Dijke van de ChristenUnie ziet dit als een eerste stap op weg naar herwaardering van de zondag als collectieve rustdag.

In feite ging de Eerste Kamer vorige week al akkoord met de 'zondagswet' van Van Dijke en zijn PvdA-collega Bussemaker. De VVD wilde echter nog een formele stemming over het wetsvoorstel. Die vond gisteren plaats. De senaatsfracties van de liberalen en D66 stemden als enigen tegen. Het CDA, dat het wetsvoorstel eerder samen met VVD en D66 voor advies naar de Sociaal Economische Raad stuurde, schaarde zich vorige week ondanks juridische bezwaren achter het initiatief vanwege het belang voor de zondagsrust.

"De overheid heeft de plicht over de zondag als collectieve rustdag te waken. Daarom ga ik ook verder met andere initiatieven.'' , aldus van Dijke. Het ChristenUnie-kamerlid betitelt de mede met hulp van de vorige regeringspartij PvdA tot stand gekomen nieuwe wet als "een doorbraak''. De reformatorische vakorganisatie RMU is "blij'' dat de zondagswet door het parlement is."Ik hoop nu dat werknemers de zondag echt als rustdag gaan zien en niet als zomaar een vrije dag.''
> 24 uurs Adventistische TV Zender
Silver Spring (VS) [ATN/ AGP News] - Volgend jaar zal het door de Adventkerk gerunde 'Adventist Television Network' Beginnen met 24 uur per dag tv-programma's te brengenvia de satteliet. Momenteel is het door leken gerunde 3ABN de enige wereldwijde Adventistische tv-station. Naast satelliet campagnes, nieuws vanuit de kerk. Zal ook geprobeerd worden om de kerk zichtbaar te maken aan de miljoenen die nog niet bereikt zijn met de Adventkerk en haar boodschap. U kunt nu al kijken naar ATN via www.adventist.tv of via AGP Internet middels AGP TV.
> RK-Kerk start campagne over normen en waarden
HILVERSUM/UTRECHT - [Nederlands Dagblad]- De Rooms-Katholieke Kerk in Nederland begint nog deze maand een campagne over normen en waarden. Premier Balkenende zwengelde eerder dit jaar het debat over het herstel van normen en waarden in de samenleving aan. Hij wilde aanvankelijk een brede commissie in het leven roepen om daarover te discussiëren, maar daarvoor bestond noch in het kabinet noch in de Tweede Kamer veel enthousiasme.

Minister Donner (Justitie) constateerde eind vorige maand dat de kerken de laatste tijd zo stil zijn. "In het luidruchtig debat over de rol van de godsdienst in de samenleving en over normen en waarden staan ze aan de zijlijn. Alleen voor de zondagsrust kwamen ze massaal op de been'', zei hij. De RK-Kerk liet eerder al weten dat ze volgend jaar campagne gaat voeren om zich zelfbewuster en zichtbaarder in de maatschappij te presenteren. Het motto daarbij is 'katholiek met hart en ziel'.
> Adventjeugd in Bangladesh creatief
Golpalgonj - [ANN] - De jeugdsecretaris van de Adventkerk Baraka Muganda, kijk naar de foto's op zijn computer. Vol blijdschap over de duizenden mensen in de verschillende dorpen. Hij wijst naar een foto van een paar dorpelingen in Bangladesh, vlak bij een rivier waar Adventjeugd meedoen aan een bootrace. Tientallen jongeren varen langs de dorpen terwijl op hun boten, de Adventistische Gezondheidsbootschap staat weergegeven. Enjeugdleiders woorden van hoopschreeuwdennaar de dorpelingen. Dit gebeurde allemaal tijdens de eerste camporee voor de jeugd in Bangladesh. Een ander initiatief was "Good News in the Air", warbij honderden bewoners in de buurt van het kampeerterrein gingen kijken naar meer dan 12.000 ballonnen, een voor elke deelnemer aan het kamp. Op elke ballon hing een kaartje met een boodschap van hoop. Op deze wijze worden duizenden mensen bereikt met de boodschap.
kort kort kort
>Benefietconcert voordat de kerk gesloopt wordt! - [AGP News] De Adventkerk van Den Haag aan de N.W. Buitensingel organiseert een benefietconcert voor Afrika in het kader van ADRA. Dit concert vind op 21 december plaats. Volgens de predikant is dit een goede gelegenheid om de kerk te zien, in de loop van volgend jaar wordt deze gesloopt.
> Crooswijk ZDA succesvol seminar -[AGP News]- Crooswijk blijft organiseren, berichten aan agp internet geven aan dat wij binnenkort meer mogen verwachten, van actieve door de Geest geleide leden.
>Croydon Concert - Workshop wijziging [AGP News] de wijzigingen voor Zondag 23 November zijn dus: St. Vincentius kerk, Kerkepad 1 te Volendam Tijd:13:00- 15:00 pm Prijs voorverkoop:E 10.00 ad deurE 12.50 Voor meer info Effe Checken: http://members.chello.nl/crgemerts/De 10 besten uit de workshop kunnen meezingen met tenminste 1 lied 's avonds met Croydon.
> Multi-Culturele Kerstviering - [AGP News] - Zaterdag 28 December 2002in de Evangelische Lutherse kerk, Mecklenburglaan 50 in Bussum van van 10.00 – 17.00 uur. Er is veel zang en muziek en we zullen luisteren naar een bemoedigende en opbouwende boodschap en de kinderen krijgen hun aandacht in hun speciale kinder programma. Een belangrijke onderdeel is de liefdesmaaltijd waar men gevraagd wordt om vegetarische eten of vruchtensappen mee te nemen.
> Oproep Adventcongres - [AGP News] - Nog slechts enkele weken !!!! Voor volwassenen en kinderen een must ! Bent u bestuurslid ?, Weet u of wij al weten met hoeveel u komt (ivm de lunchboxes) MAIL ONS Bent u PR functionaris ? Staat de datum elke kerk in uw kerknieuws (voor logo's, teskten e.d. zie onze speciale PR pagina www.adventcongres.nl )

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
dec
8 Zaalvoetbaltoernooi Huis ter Heide
21 Diverse kerstsabbatdiensten &-programma'sin Adventkerken in geheel Nederland
21 Rondvaart Adventkerk Crooswijk ('s avonds)
21 Concert Witness - Adventkerk Rotterdam Noord, Ministeelstraat 9
21 en 22 - Concert Croydon SDA Choir
24 Diverse kerstavond/ nachtdiensten in Adventkerken in geheel Nederland
25 Diverse speciale kerstochtenddiensten in Adventkerken in geheel Nederland
28 - multi culturele kerstviering - Evangelische Lutherse kerk, Mecklenburglaan 50 in Bussum van van 10.00 – 17.00 uur
jan
verwacht - actie Crooswijk
11 Uniecongres 2002 - Congresgebouw Den Haag (www.adventcongres.nl)
24- 26 Tienerkamp

][ inspirationeel: Ik ben degene die je zoekt!
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: L. Kimmy, D. Scants, J. Portee
Als je het gevoel hebt, dat je geen overwinnaar bent... omdat je het weggaf.
Je, je deugden hebt ingeruild voor schaamte
Misschien voel je helemaal alleen, want je houdt je geheim van Mij
Je probeert te schuilen, maar je weet dat Ik je kan zien
Omdat Ik er voor jou was, toen jij voor het eerst die gedachten kreeg
Ik was daar voor jou! Zelfs toen je gedachten afdwaalde naar de zonde
Ik ben hier voor jou als je tranen huilt als een schuldige.
Ik ben nog steeds hier voor jou, begrijp me.. alsjeblieft
Ik ben degene die rust brengt in je ziel.
Ik ben degene die je herstelt en geneest
Het maakt niet uit wat je hebt gedaan of hoe ver je hebt gerend.
Draai je om, want ik ben hier om je vast te houden
Laat je niet misleiden, blijf toch niet op die plek staan
Geheimen hebben een hekel aan het licht, dus kom naar Mijn schuilplaats
Het is moeilijk, zelfs pijnlijk om je fouten te erkennen
Dat je je reinheid bent kwijt geraakt, betekent nog niet dat je hopeloos verloren bent.
Ik ben hier voor jou als je tranen huilt als een schuldige.
Ik ben nog steeds hier voor jou, begrijp me.. alsjeblieft
Ik ben degene die rust brengt in je ziel.
Ik ben degene die je herstelt en geneest
Het maakt niet uit wat je hebt gedaan of hoe ver je hebt gerend.
Draai je om, want ik ben hier om je vast te houden
Heer ik erken dat wat ik heb gedaan, mij van U verwijderd hebt
Heer, wilt u besluiten, wat U met mij wilt doen om mij vrij te maken
Heer ik laat mij oude wegen varen en keer mij van mijn verleden
Heer, wandel met mij zo dichtbij, zodat ik nimmer hoef te twijfelen dat U de mijne bent
Kind, als mensen je oordelen, weet dat Ik je nooit verlaat.
Kind, Ik weet dat Ik je heb gered, wees nooit meer beschaamd
Kind, je keerde je af van je verleden en liet je oude wegen gaan..
Kind, nu wandel jij met MIJ, vertel nu maarde wereld dat jij de MIJNE bent.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.