0097

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][Your love is here to stay, causeI know that it ain't cool to doubt your love
In agp enews: editie 97 - Jaargang 4
][ van de vereniging
][ agp fmsluit contracten voor 24/7 gospelzender
][news
][ events
][ inspirationeel : GEVOEL, VERSTAND EN... WAT ZEGT DE HERE JEZUS
][ colofon

agp internet ][ werkzaamheden
De afgelopen week zijn er technische werkzaamheden geweest op de website, dus is er niets toegevoegd... vanaf deze week wordt de site weer regelmatig ge-update.

agp pr & verenigingszaken ][ agp.., wie zijn wij ook al weer
Veel mensen hebben vragen over agp, wie wij zijn en wat wij doen. Wilt u meer weten, kijk op onze website http://www.agp-internet.com/news/index.htm of mail info@agpgroup.net Uiteraard kunt u, ookuw klachten altijd bij ons kwijt.

Ziet u agp react enews, alleen op schrift.. schrijf ons dan een briefkaartje
agp - the advent gospel promotions Ver.
p/a evenaar 188
3067 DA Rotterdam

agp fm ][ sluit contractenvoor 24/7 gospelzender
Elk moment van de dag luisteren naar Advent-Christelijke radio, dat is binnenkort mogelijk. AGP FMheeft met haar medewerkers, afspraken klaar liggen over de nieuwe opzet van AGP FM (daarover binnenkort meer). Een gospelzender is geen nieuw idee, al 2 jaar geleden waren er plannen voor een Adventististsche Radiozender in de Nederlandse taal met een mix van goede muziek, goede preken en bijbelstudies en nieuws uit kerk en samenleving.
Nu heeft het bestuur de knoop doorgehakt en worden gespreken aangeknoopt met diverse instanties om te komen tot een echte adventistische radio-station. Met een nieuw studio en zeerveel computers wordt er koortsachtig gewerkt aan nieuwe jinglesen andere technische aanpassingen. Naast gospelmuziek enprogramma's van Amerikaanse media-organisaties, waar wij banden mee hebben,willen wij vooral veel Nederlandstalig werk uitzenden.
Voor de nieuweprogrammering zoeken wij nog steeds, opnames van kerkdiensten die wij kunnen gebruiken voor dit nieuwe kanaal. Ben jij een artiest en wil jij jouw stem laten horen. AGP FM zendt ook nieuw talent uit. Wil jijmeewerken met agp fm, mail helpwanted@agpgroup.net of kijk voor actuele vacatures op http://www.agp-internet.com/info

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Geloofsbeleving Adventisten wereldwijd
Silver Spring [AGP news, ANN] - Uit een onderzoek welke gepubliceerd is tijdens de wintervergadering van het hoogste orgaan binnen de adventkerk (Generale Conferentie) blijkt dat slecht 50 procent van de adventisten wereldwijd, actief dagelijks bidt en doet aan bijbelstudie.
Uit het onderzoek blijkt verder dat slechts 40 procentactief is in getuigenis van zijn of haar geloof in de gemeenschap waar ze leven.En minder dan 30 procent is actief in gemeenschap in de vorm van hulp, adra e.d. Het onderzoek wordt gehouden om te kijken hoe het staat met de drie actiepunten van de Adventkerk voor de komende tijd, zoals verwoord doorde voorzittervan de Generale Conferentie J. Paulsen, "Groei, Eenheid en Kwaliteit van je geloofsleven".
Men wil een strategisch team oprichten per divisie (of regio) om een plan samen te stellenhoemensen te motiveren meer actief zijn in Bijbelstudie, gebed, getuigen en actief zijn in gemeenschapsprojecten. Een plan wordt in 2003 aan de wereldkerk van adventisten voorgelegd. Tijdens de bijeenkomst van de wereldkerk in Silver Spring in de VS vertelde de assistent van de kerkvoorzitter, Michael Ryan het volgende, "er zijn drie andere gebieden waar we ons ook opmoeten richten: de effectivieit om de leden te bereiken met informatie, hoe menkerkleden en -leiders kan te laten samenwerken om naar gezamelijke doelen toe te werkenen de mogelijkheid voor de kerk omsnel (noodzakelijke?) veranderingen door te voeren.
Verdere resulaten zijn o.a. 57% van de Adventisten bezoekt wekelijks (elke zaterdag/sabbat)de kerk. 91% van de Adventisten staat achter en kenten onderschrijft de kerkleer (doctrine) van de Zevende-dags Adventisten zoals: dezevende-dag Sabbat, zesdaagse schepping, letterlijke tweede advent, dood als slaap, de autoriteit van de werken van E. White (Geest der Profetie), Heiligdomsleer en het onderzoekend oordeel in 1844 en verlossing door Jezus alleen. 75% van de leden in de wereldwijdeAdventkerk betaald tienden (Afstaan van 10% van je inkomsten). Adventisten staan achter hun kerk, en achter de fundamentele waarheden zoals de adventisten die belijden,maar slechts 45% is actief in enige vorm van ambten en participeert in enigerlei wijze.
> Vargas in Rotterdam Crooswijk, een biddende succes!
ROTTERDAM -[AGP news] - Ds. Versteegh schrijft: "Afgelopen sabbat heeft br. Vargas de prediking gedaan in Crooswijk en de middag heeft hij gebruikt om zich nader bekend te maken en te vertellen waarom hij al ruim 16 jaar gelooft in de bijzondere kracht van het gebed. Pastor Vargas is een Amerikaan van Italiaanse afkomst, enthousiast, bewogen, to the point, en zeer overtuigend waar het gaat om de boodschap rond Gods liefde voor ons mensen.
pastor Vargas de komende week in Crooswijk zijn seminar houdt rond de kracht van het gebed. Mocht u zich vrij kunnen maken meerdere avonden bij te wonen, dan kan ik dat van harte aanbevelen.
De lezingen zijn dus deze week op maandag- , dinsdag-, woensdag- en donderdagavond in de Ev. Lutherse 'Andreas'-kerk aan de Heer Vrankestraat 51 in Rotterdam. Alle diensten beginnen om 19.15 uur met een korte zangdienst. Pastor Vargas brengt zijn boodschap in het engels, maakt gebruik van audiovisuele hulpmiddelen (beamer) en wordt vertaald naar het papiaments voor een deel van de gemeenteleden uit Crooswijk.
De kracht van het gebed in al zijn aspecten vraagt in de voorbereiding op de wederkomst van Jezusons aller aandacht. Daarom is er in de afgelopen gebedsweek ook alle aandacht geweest voor aanbidding van de Schepper van hemel en aarde.
pastor Vargas een belangrijke aanvullende handreiking kan doen waar het gaat om de aanbidding van de Heer der schepping.
Misschien was u al van plan te komen op grond van de eerdere berichtgeving naar gemeenten.Ditlate bericht spoort u hopelijk aan ook uw vrienden mee te nemen naar deze bijzonder diensten in Crooswijk. En geve God dat velen er rijk door zullen worden gezegend."
> VPKB en evangelisch België bereiken overeenstemming
BRUSSEL - [Reformatorisch Dagblad] - De synode van de Verenigde Protestantse Kerk in België (VPKB) en de Federale Synode van Protestantse en Evangelische Kerken in België (FS) hebben een orgaan opgericht dat hen beide bij de overheid zal vertegenwoordigen. Deze Administratieve Raad van de Protestants-Evangelische Eredienst (Arpee) gaat vanaf 1 januari functioneren.

Tot op heden vertegenwoordigt de VPKB het protestantisme bij de overheid. Evangelische kerken en groeperingen vinden de VPKB echter onvoldoende representatief om het hele Belgische protestantisme te vertegenwoordigen. Zij willen ook zeggenschap.

Omdat het een absolute eis van de overheid is dat ze met één gesprekspartner voor het protestantisme te maken heeft, evenals bij het katholicisme het geval is, konden andere protestantse kerkgenootschappen geen directe relaties met de overheid onderhouden. De Arpee is zuiver administratief. Op theologisch, ethisch en intern kerkelijk gebied behouden de denominaties volledige zelfstandigheid.

De nieuwe raad heeft als bevoegdheid de organisatie van het godsdienstonderwijs, het verzorgen van de protestantse radio- en tv-uitzendingen en het beheer van de verschillende aalmoezeniersdiensten. Ook zal de Arpee de dossiers behandelen van plaatselijke kerken die in aanmerking willen komen voor een door de staat betaalde predikantsplaats.

De Belgische Adventkerk koos onlangs voor de VPKB, als partner om zich te laten vertegenwoordigen bij de overheid. Nu de VPKB niet direct met de overheid in dialoog treed is het niet duidelijk of de Belgische Adventkerk lid blijft van het VPKB als partner of mnt direct toe kan treden tot de Arpee.

> Willow Creek versoepelt toelatingseisen
LELYSTAD -[Nederlands Dagblad]- Predikanten en voorgangers kunnen nu ook op persoonlijke titel 'partner' worden van Willow Creek. Willow Creek Nederland (WCN) biedt deze mogelijkheid voor predikanten die het Willow Creek-gedachtegoed wel onderschrijven, maar hun kerkenraden niet meekrijgen.
Tot nog toe konden alleen hele gemeentes zich aansluiten bij Willow Creek. Volgens een woordvoerster van WCN zijn er momenteel rond de veertig van deze partnergemeentes in Nederland. "Maar uit berichten weten wij dat er zo'n tweehonderd gemeentes actief zijn met ons gedachtegoed.'' Zestig procent daarvan bestaat uit evangelische groeperingen. "De laatste tijd komt de groei echter vooral bij de traditionele kerken vandaan'', aldus de woordvoerster.

In de praktijk blijkt dat predikanten en voorgangers nogal eens voorop lopen als het gaat om het doorvoeren van veranderingen. Niet zelden kunnen zij de rest van de gemeente niet overtuigen van het nut partnergemeente te worden. Daarom kunnen zij nu op persoonlijke titel lid worden, om zo toch gebruik te kunnen maken van allerlei materialen van Willow Creek. Tijdens de tweedaagse conferentie van WCN in Lelystad, die gisteren werd afgesloten, konden predikanten en voorgangers zich voor het eerst hiervoor opgeven.
In de Nederlandse Adventkerk zijn de gemeenten van Huis ter Heide en van Enschede lid van Willow Creek Nederland. [red. agp news & events], Lees ook het recente interview van agp news met Willow Creek in de VS en hun visie over de sabbat. (engelse nieuws site!)

Kort Kort Kort

> Sluipschutter VS doodde Adventist [agp news] - De onlangs opgepakte sluipschutter die in oktober actief was in en rond Washington D.C. doodde een taxichauffeur die bij een pompstation aan het tanken was. Deze bleek lid te zijn van een van de Adventkerken in Washington regio.
> Concert Jeugd succes [agp news] - Het concert van het Rotterdamse Jeugdkoor Generation G.O.D. was, naar verluid, een succes ruim 300 mensen bezochten dit evangelisatieconcert.
> Minister VS noemt Christenen 'Extremisten' [religion today] - Minister Powell van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse zaken noemt Christenen die bang zijn meer samenwerking met de moslimgemeenschap in de VS, Extremisten en lafaards. Hij roept mensen in de VS om niet te luisteren naar de stem van de fundamentalistische Christenen in de VS.

Advententie ][Concerten Noord Holland met Ken Burton
Special Kerst Benefiet Gospelconcert Zaterdag 21 December 2002 in Amstelborgh Borchland * te Amsterdam Zuid Oost

Kerst “ The Spirit of giving”

Beste geloofsgenoten,

Het doet mij deugd aan u te presenteren een koor van allure en outstanding performance.

Het Croydon SDA Gospel Choir in concert, geheel belangeloos ten bate van:

Nationaal Brandwondenstichting/ gastoptreden in Volendam zondagavond

Nabestaanden Bijlmer ramp

Stichting Adra ( www.adra.nl )

Coydon SDA Gospel Choir www.croydonsdagospelchoir.comDirigent: Ken Burton:www.kenburton.com

Geen onbekenden voor het Brits Koningshuis (o.a. Golden Jubilee Juni 2002)“ I very much enjoyed listening to it” zegt HRH Prince Charles

kaarten in de voorverkoop: concert za 21.12- 19:30-22:00 p.m. € 20/ workshop zondag 22-12 tussen 11:00 –14:00 p.m. € 15.00 (voor 6 December 2002) Evtl diner arrangement/ ( € 36.00 ) Ook arrangement concert/ workshop € 30.00 (reserv. voor 6 December 2002) Workshop ( voor dirigenten en zangers).


agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
nov

30 nov - concert Unity in Diversity - Adventkerk Rotterdam Noord

23- 30 nov Seminar M. Vargas, Spirit of Prayer, Adventkerk Crooswijsk, Hr. Vrankestraat (niet op 24 en 29 nov)
dec
8 Zaalvoetbaltoernooi Huis ter Heide
21 Rondvaart Adventkerk Crooswijk ('s avonds)
Verwact 21 en 22 - Concert Croydon SDA Choir
Verwacht 21 Concert Witness Rotterdam Noord
jan
11 Uniecongres 2002 - Congresgebouw Den Haag (www.adventcongres.nl)
24- 26 Tienerkamp

][ inspirationeel: GEVOEL, VERSTAND EN... WAT ZEGT DE HERE JEZUS
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: Broeder Dre (naam fictief), Christian Whitepages
Ons gevoelsleven beheerst vaak ons dagelijks leven en die gevoelens moeten wij ook plaats geven, maar waar laten wij ons leiden door ons gevoel en waar laten wij ons leiden door ons verstand. Maar de grote vraag is waar laten wij ons leiden door de Here Jezus kijk en lees maar èèns wat de Here Jezus daar over zegt kijk maar wat ons gevoel zegt en kijk maar naar wat de Here Jezus zegt

Gevoel Geloof
Gevoel zegt: Kijk eens om je heen Jezus zegt: Zie op Mij
Gevoel zegt: Hier kom je nooit uit Jezus zegt: Ik maak je vrij
Gevoel zegt: Je struikelt telkens weer Jezus zegt: Ik hou je vast
Gevoel zegt: Je hebt ook zoveel zorgen Jezus zegt: Geef Mij dan je last
Gevoel zegt: Jij schiet altijd te kort Jezus zegt: In Mij ben je volmaakt
Gevoel zegt: Je woorden zijn zonder kracht Jezus zegt: Ik ben het die harten raakt
Gevoel zegt: Jij kan allen maar huilen Jezus zegt: Verblijdt je ten alle tijden
Gevoel zegt: Trek maar een muur op Jezus zegt: Niets kan je van Mij liefde scheiden
Gevoel zegt: Je bent onzeker en angstig Jezus zegt: Vrees niet je bent van Mij
Gevoel zegt: De mensen mogen mij niet Jezus zegt: Ik ben voor jou ,wie zal tegen je zijn
Gevoel zegt: Je bent zo minderwaardig Jezus zegt: Je bent kostbaar in Mijn ogen
Gevoel zegt: Ga maar heel diep gebukt Jezus zegt: Heft je hooft omhoog
Gevoel zegt: Jij bent zo zwak Jezus zegt: Zo openbaar je Mijn kracht
Gevoel zegt: Hoe kun je nu volhouden Jezus zegt: Als je Mij maar verwacht
Gevoel zegt: Je hebt weer te weinig gebeden Jezus zegt: Slaap nu maar, Rust maar in mijn vrede

Broeders en zusters, laten wij als wij zwak zijn, opzien naar onze Heiland en vragen en bidden en smeken in tijden van verzoeking en verleiding en zwakte. Here Jezus sta ons bij en weet Hij is bij ons tot in eeuwigheid.
Amen.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.