0095

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Amazing.., You are so amazing
In agp enews: editie 95 - Jaargang 4
][ van de voorzitter: Dankbetuiging
][ gebedsweek
][ van de vereniging
][ news
][ events
][ agp advertentie
][ oproep protheo-sound
][ inspirationeel: Terug naar Uw liefde
][ inspirationeel: lofprijzing 'Krachtige Genade'
][ Colofon

agp vereniging ][ Dankbetuiging R.A. Jack
ROTTERDAM - Op 30 november werd ik dusdanig ziek dat ik met spoed opgenomen moest worden in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle a/d IJssel. Dusdanig verzwakt (door het kwijtraken van +/-8 kilo lichaamsgewicht in luttele uren) dat ik met ambulance naar het hospitaalvervoerd moest worden en daar de nodige verzorging mocht verkrijgen. Een serie van wonderbaarlijke gebeurtenissen volgde elkaar op en het is dankzij de goedheid en grootheidvan Jezus Christus, dat ik u in deze mail te woord mag staan. De situatie was dusdanig kritiek dat het bijna mijn leven had kunnen kosten.
Daarom, via deze weg, wil ikde talloze lezers enluisteraars van AGP, gemeenteleden van diverse Adventkerken in Nederland,leden vanAdventistische huisgroepen en aanverwante organisaties van AGP bedanken voor hun gebeden, hun steunbetuigingen, de kaarten en hun bezoeken gedurende die kritieke momenten, maar nu ook wanneer ik herstellende ben. Mijn dank gaat uit naar het team van AGP,ondanks de spannende momenten, die het overdragen van het evangelie via de media gewoon door liet gaan. Ik mag zeggen dat de Heer mij geplaatst heeft bij een prachtorganisatie, met mensen die weten dat Heer de overwinnaar is van alle zorgen, alle pijn, verdriet en ellende.
Daarom is mijn wens en bede dat u, niet alleen mij, maar alle medewerkers van agp in uw gebeden blijft gedenken en ons blijft steunen in de door God gegeven missie het verkondigen van het evangelie. U steunt ons door uw gebed, maar ook door het opsturen van activiteiten, het informeren van nieuws uit uw gemeente. Ons inschakelen voor evangelisatie-acties en het bekendmaken aan anderen van onze website-, radio- en tv activiteiten.

Want samen promoten wij 'the advent gospel', samen brengen wij een boodschap van hoop voor deze wereld, samen dienen wij onze Heer en Heiland.
En ik ben de Here dankbaar dat ik daar deel van uit mag maken.
Verbonden in de grenzeloze liefde van onze Schepper,
Riley A. Jack
agp - the advent gospel promotions - sharing... a message of hope for today

my.agp ][ Gebedsweek 2002 'één in aanbidding'
Wereldwijd houdt de Adventkerk in de eerste week van november, de gebedsweek. Het is gebruikelijk dat leden van dit kerkgenootschap eendrachtig bidden voor tal van zaken. Vanuit de wereldkerk van de Adventisten (Generale Conferentie), wordt een boekwerk aangeboden ter bemoediging en handreiking voor studie en overdenking. Dit boekwerk (in het Nederlands)kan afgehaald worden bij een van de adventkerken in uw buurt of gedownload worden in de Engelse taal via agp internet. (www.agp-internet.com)
AGP is een organisatie, die naast nieuwsberichten. Ook U wilt bemoedigen daarom bieden wij u als lezer een gebedsrooster aan met onderwerpen waarover u kunt bidden met uw mede-gelovigen. Dit is geen verplichting maar slechts een handreiking.
"The earnest prayer of a righteous man has great power and wonderful results." James 5:16b - The Living Bible Translation

agp fm ][ programmering december
In december zenden wij gebruikelijk 'the best of uit...' Op 1, 8 en 15 december zendt agp fm de hits uit van het afgelopen jaar en natuurlijk heel veel gospel-kerstmuziek (cassettebandjes?!). Op 22 december zenden wij onze kerstoverdenking en -specialuit, u bent van harte welkom om die bij te wonen (meer informatie volgt). De laatste zondag van het jaar is het weet tijd voor de agp fm jaarmix 2002, gospelmuziek in de mix, eenmalig en alleen bij agp fm
agp internet ][ zondaagse zevende-dags adventisten
In april berichtte sabbatnieuws (van de sabbatsstichting) publiceerde een artikel over een aantal Amerikaanse Adventkerk die over stappen van sabbatsviering (zaterdag) op zondagsviering (kerkdiensten op de zondagochtend!). AGP ging op onderzoek uit naar dit verschijnsel. Die bij vele leden wereldwijd als zeer schokkend werd en nog steeds wordt ervaren. Er zijn geen concrete berichten dat op andere delen van de wereld dit zelfde verschijnsel zich in korte tijd ook voor zou kunnen doen

Hoe gaan Adventisten in de VS om met de zondag.., Sommige adventkerken in de VS besloten over te gaan tot laagdrempelige diensten voor Christenen op zondagochtend, AGP verzamelde nieuwsberichten, studies en ervaringen van zowel voor- als tegenstanders in de VS. Vooral voor de 'Engelstalige lezers onder u een zeer boeiend en onderhoudend research-stuk van agp news.Lees onze
'nieuwe' special "USA's: Sunday - Seventh-day Adventists", een schokkend verschijnsel.
agp internet ][ uniecongresspecial
Alle artikelen die agp heeft verzameld staan online op onze uniecongres-special, inclusief sfeer verslagen. Stuur uw ervaring op naar news@agpgroup.net
agp television ][ projectgroep weer actief!
Meedenken met tv-projecten in Nederland... stuur je ideetjes voor 'adventistische' tv-programma's naar react@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Nieuwe Voorzitter Nederlandse Unie Conferentie: R. Bruinsma
ZEIST- [ANR, AGP] - DeNederlandse Adventkerkheeft een nieuwe voorzitter, zijn naam is R. Bruinsma (60). Hij heeft voor meer dan 35 jaar in de kerk gewerkt in verschillende functies. Pastoraal, Educatief, Management en bestuurlijk. Hij was zendeling in Afrika van 1984 tot 1991 en hij werkt op het divisie kantoor van de Trans-Europese regio van de adventkerk. Hij werkte daar voor het communicatie departement en tussen 1995 en 2001 als uitvoerend secretaris van de divisie.
Als er een ding waar ik aan wil bijdragen, zei Bruinsma na zijn verkiezing. "Aan voortdurende groei van de kerk in de breedte en de diepte en bijdragen een klimaat in de kerk te ontwikkelingen die het echte spirituele thuis maken voor al onze leden in haar verscheidenheid.
> Verschuivingen.....
ZEIST - [AGP] - De oud-voorzitter H. Koning is gekozen als algemeen secretaris van de Nederlandse Adventkerk... Rob de Raad die functie eerder beklede is 'gewoon' predikant geworden. Doordat ADRA-voorzitter Bruinsma, Unievoorzitter is geworden is de functie, momenteel vacant. De opmerkelijkste nieuwe functie is die voor het jeugdwerk, Jeroen Tuinstra zal de functie de komende 5 jaar bekleden. Oud-Jeugdpredikant J. Sanchez gaat het gevangeniswezen in en gaatwerken met jongeren. De kans is bestaatdat plaatselijke gemeenten nieuwe lokale predikanten krijgen.. doordat het een en ander zal gaan rouleren. Overigens is niet iedereen nieuw. G. Frenk, R. Dingjan en P. Koeweiden zijn herkozenvoor respectievelijk: Vorming en Toerusting, gemeentegroei en depenningmeesterij.
> Uniecongres - Inspirationele zangdiensten
WOUDSCHOTEN - Kerkelijke congressen zijn of behoren niet vergeleken te worden met de politieke arena, vandaar dat gebed en lofprijzing aan God, maar ook overdenkingeenwezenlijk onderdeel vormt van het programma, en nietzozeerdiscussies over het een of ander (belangrijk) onderwerp.
O.l.v. ds.R. Dingjan (stafmedewerker van de ZDA in Nederland voor gemeentegroei), organiseerde twee inspiratievolle dagopeningen, waarin zang (uit zowel, de opwekkingsbundel, het liedboek van de Adventkerk en de Jeugdbundel van de adventkerk) elkaar afwisselden. Door middel van PowerPoint presentaties werden de teksten niet alleen getoond, maar ook gevisualiseerd door middel van foto's en tekeningen. De zang diensten werden gevolgd, ook met PowerPoint, doormeditaties of visuele preken, ondersteund door muziek van o.a. Hillsongs. ds. Rudy Dingjan zei; "We passen dit sinds kort ook toe in een van de Churchplants in Nederland en het werkt fantastisch".
> Uniecongres-website
INTERNET - Kijk op www.rbweb.nl voor notulen, kijk bij agp newsvoor achtergrond-informatie. AGP News is benieuwd naar uw mening. Wat zou de kerk de komende jaren moeten gaan doen? Waar zou meer aandacht naar moeten uitgaan... Multi-Culturele kerk, meer contact met andere kerken
> Seminar Gemeente Rotterdam Crooswijk
ROTTERDAM - [AGP] - Er zal een seminar gehouden worden van 23 november tot 30 november a.s. De titel van deze seminar is ' The Spirit of Prayer en het zal gepresenteerd worden door Predikant Maurice Vargas, een predikant uit de VS. Voor degene die naar de campmeeting, in Engeland, zijn geweest is hij zeker geen onbekende. Het seminar zal beginnen op Sabbat (zaterdag) 23 november om 14.30 in de Adventkerk van Rotterdam Crooswijk aan de Hr. Vrankestraat 51, nabij NS Rotterdam Noord. Op zondag en vrijdag zullen er geen seminars gehouden worden, maar van van maandag 25 november tot en met 28 november zal de seminar op 19.15 aanvangen, eveneens in de Adventkerk van Rotterdam Crooswijk.
Op sabbat 30 november is een bijzondere dag, waar Maurice Vargas de gehele dag voorgaat. Voor meer informatie kunt u terecht bij de ouderlingen van de gemeente R'dam-Crooswijk. Of bij de zendingsleider: S. ElizabethTel 010-22510130 of silbrend@hotmail.com
> Particulieren moeten van kerkjes afblijven
ZWOLLE - Volgens drs. Harm Jan Wilbrink uit Zwolle gaat er door de horecawereld de mare: aan kerkjes valt geld te verdienen. Dus worden in Nederland steeds meer kerkgebouwen vanwege de sfeervolle ambiance opgekocht. De kerk als café; Wilbrink spreekt er met afschuw over. Met zijn stichting Vom Himmel hoch stelt hij zich ten doel de waardering voor het christelijk erfgoed te vergroten. Devote ruimtes met prachtige akoestiek vindt Wilbrink ongepast als horecabestemming. Kerken die leeg komen te staan verdienen een respectvollere herbestemming, meent de dertigjarige stichtingsvoorzitter. "Ook in onze regio is de situatie urgent.'' Hij wijst op de Oude Mariakerk in Deventer en de Broerenkerk in Zwolle.
> Domineeskind is moraal trouw maar verlaat geloof
AMSTERDAM [Nederlands Dagblad] - Kinderen van een dominee hebben in hun volwassen leven een sterke ethische moraal, maar 41 procent van hen beschouwt zichzelf niet meer als gelovig. Dat blijkt uit het onderzoek onder 2000 domineeskinderen dat is uitgevoerd in opdracht van het dagblad Trouw.

De hoogleraar godsdienstsociologie aan de Vrije Universiteit H. Stoffels voerde het onderzoek 'Publiek bezit' uit. De domineeskinderen kijken volgens Trouw met gemengde gevoelens op hun jeugd terug. De protestantse gemeente volgde ze met argusogen omdat ze het kind van de dominee waren en de familie moest geregeld verhuizen. Maar de normen en waarden die ze met de paplepel kregen ingegoten, dragen ze nog altijd met zich mee.

De beroepskeuze van de domineeskinderen is er vrijwel nooit één van het grote geld. Veel kinderen van een predikant werden leraar of belandden in een sociaal beroep, zoals verpleegkundige of consultant. Drie procent staat nu zelf op de kansel.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
nov
2 - 9 nov - Gebedsweek Adventkerk, zoek een kerk in de buurt http://www.agp-internet.com/events
9 nov - concert Generation G.O.D. - Adventkerk Rotterdam Noord
16 november - ADRA concert Breda
23 Jeugdrally Dordrecht, Koningstraat 294 Dordrecht, Theme Be Cool
30 nov - concert Unity in Diversity - Adventkerk Rotterdam Noord
23- 30 nov Seminar M. Vargas, Spirit of Prayer, Adventkerk Crooswijsk, Hr. Vrankestraat (niet op 24 en 29 nov)
dec
8 Zaalvoetbaltoernooi Huis ter Heide
21 Rondvaart Adventkerk Crooswijk ('s avonds)
Verwact 21 en 22 - Concert Croydon SDA Choir
Verwacht 21 Concert Witness Rotterdam Noord
jan
11 Uniecongres 2002 - Congresgebouw Den Haag (www.adventcongres.nl)
24- 26 Tienerkamp

agp ][ advertentie
Gezocht Research-journalisten - AGP publiceert regelmatig interessante dossiers, van Chartatot zendingsmateriaal van lang vervlogen tijden. Onze lezers waarderen diepgaande interviews en artikelen, zoals het onthullend gesprek wat agpnewsonlangs had met vertegenwoordigers van Willow Creek en hun visie over de sabbat. agp wil doorgaan met diepgaande onderzoeksjournalistiek en daar hebben wij u voor nodig!!
agp news & events zoekt mensen die op free-lance basis die voor onze website artikelen en dossiers samenstellen.
Meer weten: helpwanted@agpgroup.net of kijk op de site van onze afdeling Public Relations & Verenigingszaken (Helpwanted@agpgroup.net)

][ Oproep
Wie wil het team van Gospel facilitairbedrijf Protheo Sound versterken?
Als je technisch bent, geen bezwaar hebt tegen lange dagen, service gericht bent en een gevoel hebt voor muziek... mail dan walter@protheo-sound.nl

][ inspirationeel: Terug naar uw liefde
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door:F. Hammond
Hoe kunt U...
Hoe kunt U mij toch vergeven,
wanneer ik zo vaak het pad verlaat.
Hoe kunt U... toch steeds aan mij blijven denken,
wanneer ik mijn eigen weg op ga
Ik keerde mij rug naar U..,
degene die mij het eerst heeft liefgehad
Ik zocht mijn eigen verlangens...
koesterde dewereldse weg.
U vertelde mij... "U zou mij bewaren",
maar ik luisterde niet naar U.
Ik heb U zo erg laten telleurstellen..,
Ik weet niet wat ik moet doen.
Ik gebruikte steeds dezelfde excuus:
"Heer, ik ben slechts een mens"
U vertelde mij...
"Ik heb volbracht, kijk naar mijn doorboorde handen"
En nu Heer.. Ik zie,
Ik ben verlost en nu ben ik waarlijk vrij
IK ren terug naar U..,
Terug naar Uw liefde.
Ik zie dat U voor mij schijnt vandaag.
Uw armen zijn wijd open.
Ik hoef niet meer te huilen, U droogt mijn tranen
U staat recht voor mij en ik ren naar U toe.
Heer, waarom ben ik toch van u weggerend?
Heer, vergeef mij, herstel mij.. ik ren terug naar uw liefde.
Breng mij thuis alsjeblieft.
Ik ben te lang op de verkeerde weg geweest...
Ik kan het niet zelf.
Ik ben moe van pijn en verdriet.
Heer help mij een oprecht Christen te zijn.
Ik wil nooit meer van Uw zijde afwijken.

][ inspirationeel: lofprijzing 'Krachtige Genade'
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door:John Chism
Genadevolle Heer en Vader
Ons liefhebbende als geen ander
verhoor ons gebed,
luisternaar desmeekbede van onze harten
Wij naderen u toe in gebed.
Wij bekenen onze overtredingen
Wij vragen om vergeving van onze zonden
Schenk ons Uw liefde en ontferming
Raak onze levens aan met Uw Krachtige Genade
Bevrijd ons van ons verleden
Wanneer wij uw aangezicht zoeken
Was ons en maak ons rein
Wij ontvangen Uw liefde
Wij ontvangen Uw krachtige genade

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.