0093

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ God will take care of His children. We're a part of His perfect plan

In agp enews: editie 93 - Jaargang 4
][ news: uniecongres
][news(overig)
][ events
][ inspirationeel: Regen op ons
][ Colofon

agp vereniging ][ agp news in het teken van het congres.... maar er is ook meer!
Het uniecongres is een hot-item, Maar dat betekent niet dat er ander nieuws is of dat de website niet is bijgewerkt. De wereld van agp.. staat niet stil. www.agp-internet.com
agp fm ][ Discussie over normen en waarden
Binnenkort op agp fm online - Discussie over normen en waarden, zoals uitgezonden op agp fm radio op 20 oktober jl.
agp fm ][ Interview online met Generation G.O.D.
Het heeft wat langer geduurd.. maar toch het interview met Earl Vlijter over het Gospelconcert van Generation G.O.D. op 9 november in de adventkerk van Rotterdam Noord is online via deze link in WINDOWS MEDIA http://www.agp-internet.com/radio/special05/special05.wma

agp news ][
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Uniecongres van start
Woudschoten - [agp news & events] - In het weekend van 19 en 20 oktober begon het vijfjaarlijks congres van het kerkgenootschap van Zevende-dags Adventisten in Nederland. Dit gebeurde op een prachtige locatie in de nabijheid van Zeist. Er wordt, overigens, nogeen weekend gehouden op 2 en 3 november a.s.
Ongeveer 180 afgevaardigden van elke Adventkerk in Nederland waren bijeen om te praten over diverse onderwerpen waar de landelijke kerk mee te maken heeft. Zowel evalueren van oud-beleid van de afgelopen jaren, alsmede plannen maken voor de toekomst waren aan de orde. Beide zittingsdagen begonnen met samenzang, gebed en meditatie onder leiding van Ds. R. Dingjan. In de openingsspeech benadrukte de huidige voorzitter; Ds.H. Koning, eenheid in de kerkgemeenschap tussen jong en oud, allochtoon en autochtoon, maar ook tussenbehoudende en progressieve stromingen binnen het kerkgenootschap.
De bijeenkomsten verlopen in een constructieve sfeer. Aangezien diverse ingediende moties en plannen nog niet formeel zijn afgestemd en als geheel zijn goedgekeurd kan agp news vooralsnog geen uitgebreide achtergrondverslagen publiceren van dit congres.
Uiteraard zal AGP News u via het internet op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom het congres (zoals ingediende moties) op www.agp-internet.com
Op dit moment werkt de redactie aan een speciale multimedialeeditie voor internet en nieuwsblad. Dit wordt gepubliceerd zodra de ingediende moties, plannen en benoemingen door de afgevaardigden definitief worden goedgekeurd. Uiteraard kunt u nu aluw indrukken, meningen, e.d. naar ons opsturen
Op deze wijze geeft AGP op een concrete en zorgvuldigewijzeU, alslezer, eenzo volledig mogelijkeweergavevan dit congres. Voor vragen en nieuwstips kunt u respectievelijk mailennaar react@agpgroup.net of news@agpgroup.net

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
>"Christenen zijn actiever in maatschappij"
DORDTMUND - [Reformatorisch Dagblad] Wie christelijk is opgevoed, vergaat het beter in de maatschappij. Jonge christenen blijken actiever te zijn en over betere communicatieve vaardigheden te beschikken dan hun niet-christelijke leeftijdsgenoten.
Dat ventileerde prof. Gerhard Schmidtchen, hoogleraar sociale psychologie in Zürich, deze week tijdens een congres over "christelijk denken, huwelijk en gezin" in Dordtmund. "In christelijke gezinnen bestaat een grotere emotionele stabiliteit. Die heeft een positieve invloed op de kinderen", aldus Schmidtchen. "Jonge, actieve christenen nemen vaker deel aan het verenigingsleven, ze zijn daarom meer geneigd tot samenwerken. Zelfs hun gezondheidstoestand lijkt beter te zijn dan die van hun niet-christelijke jeugdgenoten."

Als verklaring hiervoor geeft Schmidtchen dat christen zijn slechts mogelijk is in relatie met andere mensen. "Christenen kunnen het maatschappelijk klimaat beïnvloeden door eenvoudig met andere christenen te leven en hiervan iets uit te stralen in hun omgeving."
> Engelse Jezuïeten nemen heks in dienst
BRUSSEL [KerkNet/CWN] - Een bekend Engels college van de jezuïeten heeft voor het eerst een ‘heks’ in een onderwijsfunctie benoemd. Vivianne Crowley, die zichzelf een wicca-priesteres noemt, zal aan het in 1614 gestichte jezuïetencollege twee vakken uit de godsdienstpsychologie doceren. In het ene wordt de psycholoog Jung bestudeerd, in het andere wordt de psychologie van de godsdienst in Oost en West met elkaar vergeleken.

Crowely is gespecialiseerd in wicca, spiritualiteit, moderne hekserij, religieuze ervaringen bij vrouwen, natuurgodsdiensten, Carl Gustav Jung en de invloed van de oosterse spiritualiteit op de westerse psychologie.

De verantwoordelijke van het college verklaarde aan de The Daily Telegraph dat de vrouw er zich wel toe verbonden heeft de wiccatraditie niet te promoten.
> Generale Conferentie Adventkerk doet evangelisatie actie
SILVER SPRING (MD) - [ANN] De jaarlijkse vergadering van de Generale Conferentie heeft opgeleverd, dat zij wereldwijd 1 miljard evangelisatie folders gaat drukken. Alle unies maar ook kerkelijke instelling wordt opgroepen om zoveel mogelijk gezinnen te bereiken met deze folder, tevens heeft de Generale Conferentie opgroepen om het jaar 2004 uit te roepen tot het jaar van evangelisatie. Naar verwachting zal in 2030, de adventkerk wereldwijd uit meer dan 60 miljoen leden bestaan.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
okt
26 - Gemeenschapsdienst kerk Den Haag
26-Concert Essentials, Adventkerk Crooswijk, aanvang 19.00, kosten EUR 15 of vvk EUR 10 zie www.agp-internet.com/events voor meer info.
Uniecongres (adventkerk)- Gespreksthema beleid voor Nederlandse Unie Conferentie 2002 - 2007
nov
2- Uniecongres (adventkerk)- Benoemingen predikanten binnen de Nederlandse Unie Conferentie
2 - 9 nov - Gebedsweek Adventkerk, zoek een kerk in de buurt http://www.agp-internet.com/events
9 nov - concert Generation G.O.D. - Adventkerk Rotterdam Noord
16 november - ADRA concert Breda
23 Jeugdrally Dordrecht, Koningstraat 294 Dordrecht, Theme Be Cool
30 nov - concert Unity in Diversity - Adventkerk Rotterdam Noord
26- 30 novVerwacht evangelisatie-actie rotterdam Noord/ Crooswijk, met evangelist uit Amerika
dec
21 Rondvaart Adventkerk Crooswijk ('s avonds)
Verwact 21 en 22 - Concert Croydon SDA Choir
Verwacht 21 Concert Witness Rotterdam Noord

][ inspirationeel: Regen op ons
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door:J.P. Kee & L. Haywood
God van genade
God van liefde
Regen op ons vanuit de Hemel hoog
Halleluja is de hoogste lofprijzing
Wij prijzen U voor de regen..
Wij verhogen U en schamen ons niet
Wij aanbidden en verhogen Uw geheiligde naam
God van genade,
God van liefde,
Stuur uw zegeningen van omhoog,
Regen op ons,
Vanuit de hemel naar ons toe.
Regen op mij
Zegen ons voortdurend.
Regen op een ieder.
Wij aanbidden u...
Wat er is geen naam groter dan u.
Geef ons uw zegen.., regen op ons vanuit de hemel.

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.