0099

agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ]["If you come to the cross every morning, you never will get but one day's journey from the cross."--By Moody, Signs of the Times, November 21, 1922
In agp enews: editie 99 - Jaargang 4
][ agp's kerstgroet
][ nieuw bij agp internet : forum
][ plaats gratis advertenties in agp react enews
][ News: jaaroverzicht
][ kort nieuwsberichten
][ events
][ inspirationeel: Ga, Gabriel
][ colofon
Editie 100: verschijnt als nieuwsjaargroet op 1 januari 2003

][ agp's kerstgroet
 
2002, van Maxima's onvergetelijke kus, tot de tranen van Beatrix. 2002 zal ons lang blijven heugen. Angst voor terreur, dreigende oorlogstaal en zelfs een politieke moord in eigen land, 2 kabinetten die vallen in 1 jaar. Velen zullen zich 2002 lang heugen.
 
2002 is ook het jaar dat velen een keuze hebben gemaakt voor Jezus. Ook al berichten wij erweinig over. Toch gebeurt het iedere dag opnieuw, mensen die kiezen om verder te gaan met Jezus. Mensen die de boodschap van hoop, vandaag nog accepteren. Die Godsliefde omarmen.
 
AGP wenst u een gezegend kerstfeest toe, in de zekerheid dat ondanks de zorgen en problemen in het leven.. wij altijd naar Jezus de Messias mogen keren, als vriend, verlosser & vredevorst.
 
Namens het bestuur en medewerkers,
 
the advent gospel promotions
> a message of hope for today
 

agp fm ][ jaarmix
Op zondag 29 december a.s. zendt agp fm via internet exclusief de gospel-jaarmix 2002 uit. luister tussen 11.00 AMen 12.00 AM,Nederlandse tijd(GMT +1)
 
agp internet ][ forum, laat je stem horen
AGP biedt nu nog meer ruimte voor interactiviteit. Reageer op artikelen op agp internet, adventistische media over het wereldnieuws. Een bulletinboard voor de actieve internetter. Klik op "forum" op de website van agp: www.agp-internet.com
 

agp news ][ jaaroverzicht 2002
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
 
> Een overzicht van de thema's in 2002, en waar agp in 2003 ook over zal blijven berichten.
 
> 2002: de terugkomst van de seminar
[agp news] - 2002 Was het jaar van de terugkeer van de seminar. In de adventkerken van o.a. Spijkenisse, Nijmegen, Rotterdam-Noord en Rotterdam Crooswijk, hielden predikanten, leken en gasten uit het buitenland lezingen over uiteenlopende thema's. Goed bezochte activiteiten die diverse gemeentes genoopt tot het vervolgen van dit soort acties in 2003. Seminarsworden door een aantal gemeenteleden, maar zeker ook door niet-kerkgebonden bezoekers, beschouwd als een welkome aanvulling op het aanbod van activiteiten binnen de Adventkerk. Daarnaast is er een ware explosie aan gospelconcerten waar te nemen een trend die zijn vervolg zal vinden in 2003.
 
> 2002, jaar van de handtekening
[agp news] - Het ging voor velen onopgemerkt voorbij, totdat diverse media, waaronder agp news, melding maakte van de ondertekening van de Charta Oecumenica, door de toenmalige voorzitter van de Nederlandse Adventkerk G.H. Koning. Een stormvloed van reactiesdeden de ronde. Kern van de discussie was dat de voorzitter had gehandeld zonder vooraf het hoogsteorgaan van het kerkgenootschap in te lichten en of het kerkgenootschap nu ineens deel uitmaakte van de raad van kerken.
 
Tijdens de verkiezingen voor een nieuw uniebestuur, heeftDs. Koning spijt betuigt, van het nietinlichten van bestuur en leden, echter niet voor zijn ingenomen standpunt. In het kerkblad van de Adventkerk is een verklaring gegeven dat het ondertekenen van de Charta een persoonlijke daad was van de toenmalige voorzitter en dat het geen gevolgen mag hebben voor het zelfstandigfunctioneren van de Nederlandse Adventkerk (geen deelname aan oecumene/ lidmaat raad van kerken).
 
> 2002, het jaar van de Church Plants, 'een vernieuwde kerk
[agp news]- Gemeentegroei staat hoog op de agenda van de Nederlandse Adventkerk, onder leiding van R. Dingjan is er in Utrecht een studentenkerk opgericht, inAlmere een seeker-senstive (laag-drempelige, bezoeker georiënteerde) kerk opgericht en in Tilburg een gemeenschap die zich richt op Antillianen. Vooral jong-volwassenen en jongeren voelen zich aangetrokken om mee te doen met deze activiteiten. Deze nieuwe gemeenschappen verschillen in grote mate met de 'traditionele' adventkerken. Nieuwe vormen van muziek, aanbidding en wijze van evangelisatie hebben hun intrede gedaan.
 
Naast het planten van nieuwe adventkerken (nieuwe stijl), worden bestaande gemeenten aangemoedigd om over te schakelen naar het huisgroepen model, welke al veel navolging kent inevangelische georiënteerde kerkgenootschappen. Sommige Adventgemeenten in Nederland hebben zich in 2002 gericht op meer 'seeker-sensitive' diensten, gebedsgenezingbijeenkomsten e.d. De intrede van Willow-Creek methoden wint, ook binnen de adventkerk,steeds meer terrein. De diversiteit binnen het kerkgenootschap is dusdanig toegenomen, dat een bezoek aan de adventkerk, van plaats tot plaats, verschillen laat zien in aanbidding en inhoud van de eredienst. De leiding van Nederlandse Adventkerk wil deze pluriformiteit stimuleren
 
Sommige ledenuiten ernstige zorgen over de toekomst en eenheid van de kerk en hebben zich voor de unie-verkiezingen geformeerd tot een initiatiefgroep om de eenheid van boodschap, doctrine en transparantie vanhet kerkgenootschap te benadrukken. Mensen zullen steeds mondiger worden in het verspreiden van hun overtuiging. De verwachting is dat in 2003de discussie tussen de diverse groepen in 2003 nieuwe hoogten zal bereiken. Het kerkbestuur bekijkt al op korte termijn om te komen tot dialoogtussen, traditioneel/conservatief, progressieve/ liberalestromingen binnen de Adventkerk.
 
 
> 2002,jaar van stimulans voorlekenparticaptie
[agp news] - Naast de benoeming van vele leken in het nieuwe algemeen kerkbestuur in Nederland is, de wereldwijd adventkerk begonnen met nieuwe initiatieven, waarbij leken een belangrijke rol spelen.
 
Zo is er besloten om 1 miljoen leken te gaan inzetten in het geven van bijbelcursussen, planten van kerken en andere evangelisatie activiteiten. In 2002 is tevens besloten om in de komende jaren, meer geld uit te geven voor evangelisatie. Het is de bedoeling om meer dan een miljard folders te drukken en te verdelen. Hierbij is door de wereldwijde adventkerk assistentie gevraagdvan kerkelijke werkers, maar ook van lekenorganisatie aangesloten bij ASI (3ABN, OCI, etc).
 
> 2002, jaar voor terugkeer naar theologische eenheid binnen Adventkerk
[agp news] - De geweldige groei de Adventkerk doormaakt, maakt kerkleiders ertoe om te kijken, wat er moet gebeuren om eenheid in de kerk te bewaren. Diverse leiders spraken inTurkije en Griekenlandover Adventist zijn in een post-moderne maatschappij en vroegen zich af of de kerk nog steeds trouw is aan zijn missie en zijn eigen verleden en tradities.
 
Voorzitter Jan Paulsen van de wereldwijde Adventkerk zei tijdens de conferentie het volgende "Daarom, de vraag welke elke Zevende-dags Adventist zichzelf moet vraag is dit: Moeten wij doorgaan om onze adventistische identiteit te verkondigen van de kansel, in het bijzonder, maar ook in de klaslokalen en in onze nieuwsbladen, zoals we behoren te doen?"
 
> 2002, 't Jaar van communicatie.
[agp news] -Internet is niet de enigste Adventistische website in Nederland, naast de officiële website van de Nederlandse kerk en een aantal plaatselijke website, zijn ook diverse initiatieven van leken gelanceerd. Het Internet en e-mail verzending heeft plek gevonden in communicatie methoden die door leden gebruikt wordt.
 
Websites als Magnificent 27, SDA-online & , richten zich met name tot verkondingen van basis-grondbeginselen van de Adventkerk en helpen bezoekers een persoonlijke relatie met Jezus aan te gaan. AGP heeft een totaal overzicht van alle Nederlandse enBelgische,Advent-georiënteerde websites op http://www.agp-internet.com/links
 
> agp special: Van Charta tot Church Plants
Het complete AGPNews jaaroverzicht is vanaf 29 december online via http://www.agp-internet.com/news/index.htm daar treft je nu al het jaaroverzicht van 2001 aan.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net
][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
 
 
dec
24 Diverse kerstavond/ nachtdiensten in Adventkerken in geheel Nederland, kijk ook op http://www.agp-internet.com/events
- waaonder Rotterdam Noord en Groningen
25 Diverse speciale kerstochtenddiensten in Adventkerken in geheel Nederland
28 - multi culturele kerstviering - Evangelische Lutherse kerk, Mecklenburglaan 50 in Bussum van van 10.00 – 17.00 uur
 
jan
verwacht - actie Crooswijk
11 Uniecongres 2002 - Congresgebouw Den Haag (www.adventcongres.nl)
24- 26 Tienerkamp
 

][ inspirationeel: ga, Gabriel
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: F. Hammond, K. Rutherford & N. Hall
 
Het was de hoogste tijd, Niet een moment te vroeg
De engelen stonden klaar om het goed nieuws te verspreiden
Vol verwachting keek gans de wereld er na uit
Wachten op de belofte van liefde, die ons hoop zou geven.
 
De Vader was bewogen met liefde, daarom ga Hij zijn eniggeboren Zoon
Wetende dat vele het niet zouden begrijpen... stuurde hij een engel op weg.
 
Ga Gabriel, vertel ze..,
vertel ze de boodschap uit de Hemel
De naam van het kindeke is Jezus, Hij is Immanuel
Ga Gabriel, vertel ze..,
Vertel ze van de belofte die gegeven is
Hij zal de wereld redden van haar zonden.
 
De maagd, draagt nu het geschenk van omhoog
Hoe konden ze weten, dat Hij degene was..,
Kon Hij waarlijk een Koning zijn?
Zal Hij een Koninkrijk krijgen die nimmer zal eindigen?
 
Het enige wat ze wisten was, dat op de jongste dag,
de Hemelen zich verheugden met grote blijdschap
Profetie werd namelijkvervuld..
 
Wetende dat zij het niet zouden begrijpen.
Stuurde God een engel, God zij, Ga...
 
Gabriel, vertel ze.. dat een kind is geboren...
Een zoon is ze gegeven...
Een toonbeeld van Gods liefde voor ons.
Ga Gabriel, vertel ze..!
 

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.