0090


In agp enews: editie 90 - Jaargang 4
][ van de vereniging
][ werk mee aan benefiet concert ADRA-Breda
][ oproep voor insturen van evenementen
][ Special 11 september via agp radio
][ Nieuw op hetinternet
][news
][ events
][ inspirationeel: Heer
][ Colofon

agp network ][ Van de vereniging
Winterseizoen - AGP is bezig met het uitwerken van plannen voor het nieuwe winterseizoen. Wij zijn van onze lezers en luisteraars benieuwdnaar jullie wensen en ideetjes voor het nieuwe seizoen.Wat wil jij graag zien van AGP, of wat juist niet... laat het ons weten via de mail op react@agpgroup.netVergeet niet mee te doen met de vakantiefoto wedstrijd.. stuur je vakantie kiekjes naar AGP voor 10 september!
agp fm radio ][ Special
Op zondag 8 september Livevia Rotterdamse kabel en Internet, Een herdenkingsprogramma rond de gebeurtenissen van 11 september 2002, hoor verslagen van agp medewerkers in new york ten tijde van de aanslagen, en nog veel meer. Zondag 8 september om 11.00 (Nederlandse tijd). Er wordt gewerkt aan een 11 september special op agp internet
agp evangelism ][ ADRA concert Breda
Een concertorganisator uit Breda zoekt voor een benefietconcert voor ADRA een aantal artiesten. Mocht u interesse hebben mail helpwanted@agpgroup.net Het concert is gepland voor medio november. Voor meer informatie kunt u ook naar het eerder genoemde adres mailen.
agp events ][ Activiteiten-oproep
Concerten en Activiteiten - U weet dat u activiteiten bij u in de kerk of huiskring bij AGP op het internet kan plaatsendoor een mail te sturen naar events@agpgroup.net . Steeds meer en meer organisaties zijn actief... Laat weten wat in de kerk gebeurd via de website van AGP.
agp network ][ Nieuw op het internet
Charta Oecumenica - Als er 'een' onderwerp is die adventisten in Nederland op dit moment bezighoudt is het wel het Charta Oecumenica, iedereen heeft er wel een mening over. AGP News speurde voor u het internet af en biedt een keur aan artikelen, achtergronden en meningen. De laatste update van deze special bevat een reactie vanuit de Nederlandse Adventkerk omtrent de Charta, maar brieven van leden die tijdens het Uniecongres een duidelijke stem vanuit het land willen laten horen. (zie nieuws)
"De laatste wijzigingen bij AGP kijk op www.agp-internet.com"

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Adventisten in Nederland Mondiger!
ROTTERDAM ][ agp news & events - Het Uniecongres komt eraan, het is een keer in de vijf jaar dat leden vande adventkerkhet beleid bepalen voor de komende vijf jaar. Het is gebruikelijk dat leden hun stem laten horen, echter een commissie vind dat leden meer van zich moeten laten horen voor,tijdens en nahet komende congres. Een commissie hoopt een discussie teweeg te brengen in de Adventkerk omtrent de rol en taak van de kerk in de hedendaagse maatschappij en hoe de kerk (lees kerkelijke top) daarin een rol behoort te spelen.
De commissie stelt in haar beleidsstuk de volgende punten (voor de volledige tekst zie agp internet > Uniecongres special):
1. Een kerk met een rotsvast vertrouwen in de boodschap van het evangelie en onze profetische roeping. Een kerk met predikanten, die ook zelf zonder voorbehoud “ja” kunnen en willen zeggen op de doopvragen die aan de leden gesteld worden.
2. Een kerk met functionarissen, die zich elk actief en volmondig scharen achter het geloof in de boodschap van Jezus Christus als Zoon van God, het geloof in Zijn spoedige wederkomst naar deze aarde, het geloof in de zesdaagse schepping zoals de Bijbel ons die leert, en het vieren van de sabbat op de 7e dag van de week als onveranderlijk verbondsteken tussen God en de mens.
3. Een kerk, die het geloofsenthousiasme van haar jeugd onderkent, ondersteunt en daarop voortbouwt.
4. Een kerk, die zich niet schaamt voor haar geloofspunten en die actief en zichtbaar naar buiten treedt .
5. Een kerkblad waar alle leden met belangstelling naar uitzien en dat qua inhoud een breed draagvlak heeft
6. Een kerkbestuur, dat het volledig vertrouwen geniet van de meerderheid van de kerkleden en dat naast predikanten uit zoveel mogelijk leken bestaat en
7. Een kerk, die ook uiterst zorgvuldig omgaat met haar cultureel erfgoed in Nederland

agp nieuws zal u op de hoogte houden omtrent de ontwikkelingen rondom dit uniecongres, voor het laatste nieuws ga naar http://www.agp-internet.com/news/index.htm Deze commissie opent binnenkort een webstie die dient als forum.
> Churchplanting een succes
RIMBO, ZWEDEN ][ Adventist News Review - De aanwezigheid van de Heilige Geest werd gevoeld door de aanwezigen bij de "Church Planters X-Change 02" van 11 tot en met 18 augustus, volgens ds. Peter Roenfeldt, voorzitter van de Ministerial Association voor de Trans Europese Divisie (of regio). Kerkplanters en hun coaches van Nederland, Denmarken, Zweden, Finland, Noorwegen en Hongarije waren aanwezig. Ruim 120 mensen spendeerde de week met ideeën uitwisselen, plannen maken en gebed.
Er zijn momenteel 10 kerkplant scholen en conferenties die dit jaar in Europa worden gehouden, waarvan sommige gericht zijn op het bereiken van een postmoderne maatschappij.
Volgens Rudy Dingjan (kerkplant coördinator in Nederland); "Met zulke enthousiaste jong-volwassenen, heeft het evangelie zeker een toekomst, Daarom wil ik zeker 20 jongeren uit Holland hebben."
> Kerken in VS houden op 11 september open huis
NEW YORK ][Reformatorisch Dagblad- Amerikaanse kerken houden op of omstreeks 11 september interreligieuze openhuis bijeenkomsten. Voor deze bijeenkomsten ter herdenking van de terroristische aanslagen in de VS een jaar geleden worden in het bijzonder moslims uitgenodigd. Het initiatief komt van de Amerikaanse Raad van Kerken (NCC).

Na 11 september vorig jaar hebben honderden moskeeën in Amerika de deuren geopend voor andersdenkenden om samen te rouwen en om bruggen te bouwen, zegt ds. Jay Rock, bij de NCC belast met de dialoog, op de website van de raad. „Moslims wilden hun buren die een ander geloof hebben, laten zien wie ze werkelijk zijn. Geen terroristen, maar vredelievende Amerikanen die uit alle delen van de wereld hierheen zijn gekomen.” Onder het motto ”Een dag van hoop en heelwording” is de St. Paul’s-kapel, op een steenworp afstand van de plaats des onheils, op 11 september de hele dag open. Het kleine kerkje, dat als door een wonder niet werd geraakt tijdens het instorten van de twee torens van het World Trade Center, heeft maandenlang gediend als opvangcentrum voor de bergers die bezig waren met het opruimen van Ground Zero.
> Bulgaren gaan Ark van Noah nabouwen
LONDEN ][ Nederlands Dagblad - Bulgarije krijgt er volgend jaar een toeristische attractie bij. In de kustplaats Slantsjev Bryag zal dan een 112 meter lang schip verrijzen dat de bijbelse ark van Noach moet uitbeelden.

Volgens historicus Nikolai Kantsjev, die het project heeft opgezet, zal in het gevaarte uiteraard ook plaats worden gemaakt voor de dieren die ooit door Noach waren uitgekozen om in de ark mee te varen. Verscheidene wetenschappers hebben betoogd dat de Zwarte Zee bij Bulgarije de plaats is waar zo'n 7600 jaar geleden de zondvloed plaatshad. Andere onderzoekers menen dat deze overstroming elders in de regio gebeurde en dat de ark van Noach strandde op de berg Ararat in het huidige Oost-Turkije, zo meldt de BBC.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
sep
6-8 sep. Gezinnenkamp, Adventkerk te Huis ter Heide
13 t/m-15 SepJeugd Adventkerk - Openingskamp
27 - 28/29 sep. Seminar Profetie te Rotterdam (informatie volgt)
okt
05 okt - Pandorra trail
Uniecongres (adventkerk)- Gespreksthema beleid voor Nederlandse Unie Conferentie 2003 - 2008
nov
Uniecongres (adventkerk)- Benoemingen predikanten binnen de Nederlandse Unie Conferentie
Verwacht 9 nov - concert Generation G.O.D. - Adventkerk Rotterdam Noord
Verwacht 16 november - ADRA concert Breda
23 Jeugdrally Dordrecht
Verwacht 30 nov - concert Unity in Diversity - Adventkerk Rotterdam Noord

][ inspirationeel: Heer
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: Carvin Haggins, Andre Haaris, Taleb Johnson
Heer, er gebeuren zoveel zaken die ik..
gewoon aan Umoetvertellen.
Maar ik ben bang.. ik weet niet hoe..
Want er is die kans dan U anders naar mij kijkt Heer
Sinds dat moment dat ik Uw naam uitsprak Heer.
Toen wist ik dat vanaf dat moment mijn leven echt zou gaan veranderen
Want Heer, er zijn toch zoveel veel mensen die Uw Naam misbruiken
Heer, zelfs degene die geloven in U, verdwalen wel eens in de wanhoop van het leven
Heer, door alle blijde en droevige momenten in het leven
Heer, zelfs wanneer het met mij goed of slecht gaat.
Tochverkies ikU boven alles
IK heb zolang verlangt naar uw liefde..,
zodat ik u steeds beter leer kennen.
Ik verlang naar Uw liefde, Uw woord en
ik verlang naar Uw zegeningen
Vele nachten heb ik gehuild om al die verkeerde dingen die ik heb begaan.
Ik voelde alsof ik kon sterven, bijde gedachtedat ik U zou kunnenverliezen.
Ik weet dat U er voor mij bent, dit zonder enige twijfel
Zonder enige angst.. ik vertrouw volkomen in U
Want Heer, er zijn toch zoveel veel mensen die Uw Naam misbruiken
Heer, zelfs degene die geloven in U, verdwalen wel eens in de wanhoop van het leven
Heer, door alle blijde en droevige momenten in het leven
Heer, zelfs wanneer het met mij goed of slecht gaat.
Tochverkies ikU boven alles
In het begin.. betekende U niet veel voor mij...
Maar nu bent U de enige die ik in mijn leven wil

De wereld ziet er fantastisch uit... Nu dat ik Jezus gevonden heb
Elke dag leef ik voor U en alles wat ik doe.. doe ik voor U.
Hoe ik mij voel... is waar.
Want u moet gewoon weten dat ik getrouw ben.
Heer, door alle blijde en droevige momenten in het leven
Heer, zelfs wanneer het met mij goed of slecht gaat.
Tochverkies ikU boven alles

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.