0091

"How do you react to Jesus' love?"
agpreact enews
agp ][ the advent gospel promotions

agp quote ][ Now unto Him, who is able to keep me from falling

In agp enews: editie 91 - Jaargang 4
][ van de vereniging
][ Exclusief nieuwe cd van Fred Hammond bij AGP FM
][ Nieuw op hetinternet
][news
][ events
][ inspirationeel: Hetzelfde droevige lied
][ inspirationeel: Op mijn knieën
][ Colofon

agpvereniging ][ Kantoorsluiting
ROTTERDAM- Van 24 september t/m 6 oktober is het kantoor van deAGP-vereniging gesloten. Voor dringende zaken kunt u mailen naar info@agpgroup.netVanwegede sluitingverschijntde volgende agp react omstreeks 8 oktober. De website wordt welregelmatig ververst, door onze redactie
agpvereniging ][ Naamsverandering: agp evangelism
Vanaf september heet harvest, agp evangelism. Met deze naamsverandering ziet de website http://www.agp-internet.com/harvest er ook geheel anders uit. AGP Evangelism zal handboeken, tips en trainingen publiceren voor een ieder die evangelisatie een warm hart toedraagt.
agp internet ][ prijsvraag
Win: de nieuwe gospel-cd van Sara Grooves, Waar staat het 'bekende' gebed van Jabes opgetekend in de bijbel, noem het bijbelboek, hoofdstuk en ver(z)s(en). Stuur je antwoord voor 23 september naar react@agpgroup.net De winnaar van onze foto-wedstrijd is Norbett Mulshoff, hij ontvangt per post een cd-bon t.w.v. EUR 15,-
agp fm][ Exclusief nieuwe cd van Fred Hammond bij AGP FM
Luister volgende week zondag (23 september) exclusief naar de nieuwste CD van Fred Hammond, Speak those things, Pages of Life chapter 3. AGP zond op 15 september als eerste omroep in Nederland, nummers van zijn nieuwst cd. Maar op 23 september is er een special rondom een van Amerikaans meest gewaardeerde Psalmnist en worshipleader in zogenaamde Urban settings. Zondag tussen 11.00 en 12.00, via kabel radio in Rotterdam of Internetradio via http://www.agp-internet.com/media
agp network ][ Nieuw op het internet
Reaching Generation X - AGP beschikt over een grote hoeveelheid aan informatie over evangelisatie-methoden. AGP stelt in de loop van de tijd steeds meer informatie beschikbaar via haar website. In Reaching Generation X, informatie en achtergronden over de post-moderne mens.
Meer nieuwe pagina's, kijk op http://www.agp-internet.com
agp pr & verenigingszaken ][ najaar 2002
AGP bestaat 6 jaar, in de komende jaren wil agp zich meer gaan toeleggen op evangelisatie in het breedste zin van het woord. Bent u geïnteresseerd in het strategisch document "agp goes forward 2002 - 2004", stuur dan een brief naar het adres aan het einde van deze agp enews. In dit strategisch document staat beschreven wat agp de komende jaren gaat doen in binnen- en in buitenland.

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Magnificent 27 Poll: Wie wordt de nieuwe unievoorzitter
INTERNET - [agp news & events ] - R. Balk heeft een nieuwe website gelanceerd, zijn doel is om voornamelijk leden van de Adventkerk te informeren, aangaande onderwerpen die leden van dit kerkgenootschap interessant kunnen vinden.
Zo tref je naast nieuws ook de mogelijk om mee te doen met diverse poll's. De keuze die R. Balk de lezer biedt is: "Wie wordt de nieuwe unievoorzitter?". Het onderzoek van R. Balk is niet representatief.. maar biedt een uitermate interessante mogelijk om de mening in het land te pijlen. Magnificent 27, duidt op de 27 geloofspunten van het kerkgenootschap der Zevende-Dags Adventisten. R. Balk is van mening dat alles op alles gedaan moet worden om de 'buitenwacht' te laten weten waarin Adventisten in geloven en hoe mooi (maginficent) de 27 leerstellingen is voor de Adventgelovige in het bijzonder.
De website tref je aan op www.rbweb.nl.
> Profetie Seminar Rotterdam Groots aangepakt
ROTTERDAM - [agp news & events] Er is onder diverse leden binnen de adventkerk steeds meer interesse in profetie (eindtijd) gerelateerde zaken. Deze trend is ook waar te nemen in diverse evangelisch georiënteerde kerkgenootschappen in de VS, maar ook in Nederland. Hoe profetie vertaald moet worden naar de hedendaagse situatie, vanuit het woord van God..., geeft een interessante 'insite' in de stand van zaken.
Op vrijdag 27 en sabbat (zaterdag) 28 september organiseert de Adventkerk van Crooswijk een profetie seminar over het bijbelboek "Openbaringen". De bijeenkomst van vrijdag aan om 19.30 aan de Hr. Vrankestraat in Rotterdam, nabij NS-Rotterdam Noord. In deze bijeenkomst wordt stilgestaan bij de Euro en de rol van Protestantse kerk in profetie.
Tijdensde eredienst(09.30)zal br. Tristan Cuniah in het bijzonder stilstaan bij de kracht van van God in een veranderende wereld. Om 15.30 besluit hij de seminars met als titel "Wie zijn de eindtijd bespelers". De seminars zullen in het engels worden gepresenteerd en agp fm zal daarbij aanwezig zijn voor het maken van uitzenden viaagp fm online.
> Website AJV en Openingskamp daverend succes
HUIS TER HEIDE - [agp news & events] - Honderden jonge adventisten uit geheel Nederland toonden in het weekend van 13 t/m 15 september lef door op te trekken naar Katimavik, het kampeerterrein van de adventkerk. LEF was het thema van dit kamp, naast de diverse gastsprekers, was er ook het laatste AJV kamp voor Ds. J. Sanches in zijn hoedanigheid als jeugdpredikant binnen de Nederlandse Unie. 's Advonds traden diverse gospelgroepen in galaconcert op.
Tijdens dit kamp werd ook een website geopend www.adventist.nl/ajv hier kunnen jongeren meedoen met een groot chatbox // forum netwerk. Is er een cyber pastor waar je vragen kan stellen en nog veel. BIJ @JV zoekt men nog jongeren die mee willen werken aan dit project.
> Bezorgdheid over Zweeds wetsvoorstel
STOCKHOLM - [Reformatorisch Dagblad] -Komt de Bijbel in Zweden straks onder censuur te staan? Religieuze minderheden in dat land maken zich ernstig zorgen over een wetsvoorstel dat beoogt discriminatie tegen te gaan. Wordt de wet van kracht, dan kan het in extreme gevallen zover komen dat de Bijbel niet meer mag worden gedrukt.

Tot voor kort was in Zweden alleen discriminatie op grond van ras, huidskleur, etnische herkomst of religieuze overtuiging verboden. In mei dit jaar keurde de Zweedse rijksdag een wetsvoorstel goed waarin ook de seksuele geaardheid van mensen in bescherming wordt genomen. De wet wordt 1 januari volgend jaar van kracht. Omdat het gaat om een verandering van grondrechten, is een verdere behandeling van het voorstel door de rijksdag noodzakelijk.

De afgelopen twee jaar zijn ook in andere Europese landen wetsvoorstellen van gelijke strekking aangenomen. Wit-Rusland kondigde deze zomer een nieuwe godsdienstwet aan die alle religieuze minderheden ertoe verplicht zich te laten registreren. De minderheidskerken in Servië uitten vorig jaar zomer hun bezorgdheid over het ontwerp van een godsdienstwet dat gevestigde kerken, de islam en het Jodendom een bevoorrechte status geeft. Baptisten, pinksterkerken en Zevende-Dags Adventisten noemden het wetsvoorstel toen „ongrondwettig en discriminerend.”

> kort kort kort
11 september geen effect voor groei kerk ][ Charisma News Network - Volgens het Barna Research Group, heeft de gebeurtenissen rond 11 september niet geleid toen spirituele revival en kerkgroei. Dit in tegenstelling tot berichten van diverse kerkleiders die zeggen dat hun kerken wel (explosief) gegroeid zijn sinds 'nine-eleven'.
Door "demonen" bezeten jongen in VS doodgeschoten bij kerk ][Associated Press- Een 14 jaar oude jongen die naar de kerk ging voor 'bevrijding' van demonen, is door de politie doodgeschoten, nadat hij een pistool richtte naar agenten. Kerkleiders zeiden dat Dominic Montoya naar een Baptisten kerk ging in Albuquergue voor gebed, maar werd op een woensdagavond doodgeschoten, vlak voor een gebedsbijeenkomst.

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
sep
6-8 sep. Gezinnenkamp, Adventkerk te Huis ter Heide
27 - 28 sep. Seminar Profetie te Rotterdam (zie nieuws)
okt
05 okt - Pandorra trail
Uniecongres (adventkerk)- Gespreksthema beleid voor Nederlandse Unie Conferentie 2003 - 2008
nov
Uniecongres (adventkerk)- Benoemingen predikanten binnen de Nederlandse Unie Conferentie
Verwacht 9 nov - concert Generation G.O.D. - Adventkerk Rotterdam Noord
Verwacht 16 november - ADRA concert Breda
23 Jeugdrally Dordrecht
Verwacht 30 nov - concert Unity in Diversity - Adventkerk Rotterdam Noord

][ inspirationeel: Hetzelfde droevige lied
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: Smokie Norfull
Zittende bij het venster van mijn leven
Kijkende hoe de wereld maar draait en draait
Ik zie al mijn broeders en zusters
Met pijn en angst in hun ogen
Ik wens dat ik die van hun weg kon nemen
En ze daarvoor Hoop en Vrede kan geven
In plaats van dat zelfde droevige liedje
Ik U lofzingen, een nieuw lied
Een lied over Liefde en vrede en vreugde
Voor elke man, vrouw en jongen
Ik ben moeivan het zingen, over de zorgen van dit leven
Het lijkt wel of deze wereld alleen maar zucht en klaagt
Met iedere mislukking en worsteling,
Het is steeds maar hetzelfde lied.

Ik zag een oude man zitten aan de kant van de weg
Hij had pijn en had hulp nodig
Ik wens dat ik heel de wereldkon beetpakken
en het hem kon schenken
Ik wens dat ik ik zijn wandel kon veranderen
En hem een reden geven om te prijzen...
Ik geef hem gezondheid en blijdschap
Inplaats van dat zelfde droevige lied
Ik wil U lofprijzen, meteen nieuw lied
een lied voor heel de wereld om te horen
Ik wil mijn stem verheffen en het uitschreeuwen
Iedereen vertellen dat U degene bent die hun kan redden
U kunt ze liefde, vreugde en vrede geven
Ubegrijpt ons enU bent nimmer ongeduldig.
Ik wil een nieuw lid zingen
Een lied voor heel de wereld om te zien.
Geef Hem je zorgen
en Je kunt een nieuw leven leiden
Geef God je zorgen
En je kunt een nieuw lied zingen
Geef hebben je beslommeringen en je beproevingen
en je zult zeker een nieuw lied zingen.

][ inspirationeel: Op mijn knieën
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: Derek Allen&Juanite Wynn
Het was, het was toen ik knielde
Waar ik vrede vond.
Het was niet de bedoeling
Ik had nooit gedacht dat ik hier zou staan.
Maar toen hoorde ik een stem, die zei "je overleeft 't"
En nu weet ik het heel zeker
Het maakt niet uit waar je gaat
Het maakt niet uit wie je bent.
Ik weet dat God regeert.
Het maakt niet uit hoe groot of klein
Er is slechtseen plaats waar ik wil gaan..
Het was, het was toen ik knielde
Waar ik vrede vond.
Ik ken geen enkel persoon die zegt:
Tegen de storm en de golven "WEES STIL"
Ik heb ander dingen geprobeerd, zaken
die mij niets anders dan verdriet bracht.
Als je zoekt naar vrede, naar rust in je leven..
Dan is er slechts een plaats waar je dat vindt...
.. in Jezus

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.