0089


In agp enews: editie 89 - Jaargang 4
][ van de vereniging
][ Nieuw op hetinternet
][news
][ events
][ agp fm presenteert: nieuwe releases
][ inspirationeel: Onder de zolen van mijn voeten
][ Colofon

agp network ][ Van de vereniging
Winterseizoen - AGP is bezig met het uitwerken van plannen voor het nieuwe winterseizoen. Wij zijn van onze lezers en luisteraars benieuwdnaar jullie wensen en ideetjes voor het nieuwe seizoen.Wat wil jij graag zien van AGP, of wat juist niet... laat het ons weten via de mail op react@agpgroup.net
agp network ][ Nieuw op het internet
Sabbatschool.net - http://www.agp-internet.com/react/sabbat/index.htm - AGP begint met een handige index voor het maken van de dagelijkse bijbelstudie van de Zevende-dags Adventisten. Zo tref je commentaren aan van diverse predikanten en organisaties, hulpmiddelen voor sabbatschool gesprekleiders, alternatieve lessen, etc, etc. Wij zoeken mensen die willen meehelpen aan een Nederlandstalig commentaar over de les. Je kunt commentaar op de les (graag met verwijzen naar lesnummer) mailen naar react@agpgroup.net
"De laatste wijzigingen bij AGP kijk op www.agp-internet.com"

agp news ][ nieuwsberichten
Heb jij een nieuwsbericht of -tip, mail news@agpgroup.net][ Actuele nieuwsberichten via www.agp-internet.com/news
> Gospelconcert Dynamic Voices
ROTTERDAM/AMSTERDAM ][ agp news & events - Meer dan 750 bezoekers waren aanwezig bij een van de twee concerten van de Dynamic Voices. Dynamic Voices een koor uit Brooklyn die in slechts 4 maanden bestaat en nu al een fantastisch en kwalitatief hoogstaand geluid liet horen.
Het concert werd gepromoot voor 15 Euro per persoon, maar de Amerikaanse artiesten besloten op de valreep het concert alsnog gratis te organiseren, dit had bracht wel meer mensen op de been, maar misschien niet meer geld in het laatje. Afgezien van de toegangskaartjes en misschien de onbekendheid van de Nederlandse concertbezoeker met het fenomeen... praising without pause (geen pauze in het programma) was het een bonte verzameling van gospeltalent.
Naast het dynamische koor Dynamic Voices, was er een zingende Adventistische predikant a-la Pavoroti, een jongeman van rond de 25 - die urban-gospel bracht op een vernieuwende manier. De bekendste Artiest aanwezig was Micheal Harris, bekend van zijn muziek bij o.a. Adventist Book Center, maar ook van zijn vele optredens bij campmeetings en andere evenementen van de Adventkerk wereldwijd. Diverse getuigenissenover, hoe mensen tot geloof waren gekomen, was ook onderdeel van het programma.
Het publiek had duidelijk genoten van de muziek.. Het was een gospelconcert in Amerikaanse stijl, de muziek was perfect, de boodschap was helder.. maar of veel mensen ooit nog naar een dergelijk concert zouden gaan is waarschijnlijk een vraag die concertpromotors nog voor maanden lang bezig zal houden.
> Winkelketen stelt geestelijken aan
LEEDS ][ Reformatorisch Dagblad - De Britse supermarktketen ASDA geeft geestelijken de ruimte om met name op zondagen diensten te beleggen in hun coffeeshops. Het idee blijkt een ware publiekstrekker.

In ongeveer 40 ASDA-winkels in Engeland en Schotland is inmiddels een voorganger aanwezig. Naast de zondagse bijeenkomsten biedt hij doordeweeks een pastoraal oor aan klanten en winkelpersoneel. Deze week zal in een van de winkels van het concern het eerste huwelijk kerkelijk worden bevestigd. De tewerkgestelde ASDA-geestelijken worden door kerken in de omgeving voor deze diensten vrijgesteld. De winkelketen ASDA stelt dat deze extra service wat haar betreft niets met religie te maken heeft. „Het idee past gewoon perfect in ons concept om alles waar klanten opuit zijn, onder één dak aan te bieden.”
> 'Jonge Amerikanen orthodoxer'
WASHINGTON ][ Reformatorisch Dagblad - Christelijke Amerikaanse jongeren voelen zich meer en meer aangetrokken tot bepaalde traditionele vormen van het christendom. Dit ontdekte de Amerikaanse journaliste Colleen Carroll. De resultaten van haar studie en ontmoetingen publiceert zij in ”De nieuwe gelovige: Waarom jongvolwassenen de christelijke orthodoxie omhelzen”. Het boek verschijnt volgende maand.

Haar onderzoek overtuigde haar: onder jongeren voltrekt zich een „fundamentele beweging in de richting van een zich aangetrokken voelen door een orthodox christendom, dat wil zeggen een christendom dat onder meer gebaseerd is op de Apostolische Geloofsbelijdenis.” Resultaten van het onderzoek zijn o.a.:

- Het geloof is voor de nieuwe generatie jongvolwassenen veelal „een bewuste keuze.” Dat geldt „zelfs voor hen die zijn grootgebracht binnen traditionele religieuze kaders.”
-De soort cultus waartoe christelijke jongeren zich voelen aangetrokken, varieert nogal. Tot haar verbazing nam Carroll waar dat jeugdigen uit de evangelische hoek nogal eens wat zien in de liturgische vormen van de Rooms-Katholieke Kerk. Omgekeerd bespeurde ze bij rooms-katholieke jongeren evangelische invloeden, bijvoorbeeld op het punt van liedkeuze.
- Evangelische jongeren oriënteren zich verder in toenemende mate op de sociale leer van de Rooms-Katholieke Kerk. Met behulp daarvan proberen ze antwoorden te vinden op hedendaagse kwesties.
Meer informatie over ditonderzoekvia agp news
> kort kort kort
Global Mission ][ ANN - Het '1 miljoen leken' plan van de Adventisten, waarbij kerkleden gemotiveerd en opgeleid worden voor evangelisatie activiteiten werpt zijn vruchten af. Er zijn er nu al meer dan 1,5 miljoen wereldwijd actief. De Trans Europese Divisie, waartoe Nederland behoort,kent het kleinste aantal actieve Lekenpredikers c.q.-evangelisten, nl.76.000. In Nederland zijn momenteel 3 global mission projecten in uitvoering.
Profetie Seminar ][ agp news & events - Evangelisatie-acties en seminar, Adventisten in Rotterdam organiseren steeds vaker activiteiten naast de gebruikelijk zaterdagse (sabbat) kerkdienst. In het weekend van 27 september vind een bijzonder profetie seminar plaats. Meer informatie zodra dat AGP bereikt
Advent Congres ][ agp news & events - Een keer in de vijf jaar organiseert de adventkerk in Nederland een congres waar de nieuw gekozen bestuurders de plannen voor de Nederlandse kerk uiteenzetten. Thema van dit congres is 'terug naar de toekomst' Meer informatie op www.adventcongres.nl

agp events ][ activiteiten
Organiseer jij een kerkelijke activiteit, concert of weet jij er een, mail events@agpgroup.net][ Actuele activiteiten, preekbeurtrooster, etc via www.agp-internet.com/events
sep
6-8 sep. Gezinnenkamp, Adventkerk te Huis ter Heide
13 t/m-15 SepJeugd Adventkerk - Openingskamp
27 - 28/29 sep. Seminar Profetie te Rotterdam (informatie volgt)
okt
05 okt - Pandorra trail
Uniecongres (adventkerk)- Gespreksthema beleid voor Nederlandse Unie Conferentie 2003 - 2008
nov
Uniecongres (adventkerk)- Benoemingen predikanten binnen de Nederlandse Unie Conferentie
Verwacht 9 nov - concert Generation G.O.D. - Adventkerk Rotterdam Noord
23 Jeugdrally Dordrecht

][ agp fm presenteert: nieuwe releases
Alle cd's met een # worden aanbevolen door AGP FM, sommige CD's kun je beluisteren via AGP FM Radio en Internet.. verzoeken: react@agpgroup.net

- Ben Tankard - The Best Of...#
- Big Daddy Weave - One And Only
- Blaise - For The Sake Of The World
- Bob Fitts - I Will Bow To You
- Canton Spirituals - Walking By Faith#
- Dorinda Clark-Cole - Dorinda Clark-Cole#
- Glad - Pure And Holy Passion#
- Glenn Kaiser And Friends - No Greater Love
- Hillsong Live Worship Series - Blessed#
- Integrity Instrumentals - Victory
- Integrity Instrumentals - Grace
- Joe Pace - In The Spirit#
- Joel Chernoff - Come Dance With Me
- Jon Gibson - Soulful Hymns
- Kboemm - Levenslang
- Lincoln Brewster - Amazed
- Marvin Sapp - I Believe# AGP FM CD
- Singletons - Poor Out Your Holy Spirit #AGP FM CD

- Soul Survivor 2002 (Ned.) - Forever - Live Worship From Holland
- Spring Harvest - Live Worship 2002

][ inspirationeel: Onder de zolen van mijn voeten
Inspirationele artikelen stuur ze in via prayer@agpgroup.net of kijk op http://www.agp-internet.com/react
Geschreven door: F. Hammond K. Rutherford
Ik plaats onder de zolen van mijn voeten
Alles wat mij toebehoort...
Ik plaats onder de zolen van mijn voeten
Alles wat mij toekomt...
We hebben tranen gezaaid...
nu is het tijd voor 'toogsten in vreugde.
God veranderd niet Zijn Woord
Het is allemaal waar
Betere dagen staan voor de deur
't slechte is eindelijkvoorbij
Hij vernieuwend onze kracht
Nu wandelen wij vrijmoedig
Ik plaats onder de zolen van mijn voeten
Alles wat mij toebehoort
En ik ga.. waar Hij gaat...
Want nu is de hoogstetijd voor de oogst
Het is voorwaarts zonder angst
Ga voor overvloedig herstel
Ik heb verliezen geleden, maar dat ligt achter mij.
Ik hou vast aan de belofte en dat is waar je mij vind.
Heer, U beloofde mij
Als ik wacht, dan zal ik het zien
En ik wil alle zegeningen zien...
die U aan mij wilt geven

][ Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT.
Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.