0088


InjouwReactenews:
AGP Networks

> Program Guide

AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Be Inspired: Vol hard

AGP Networks
Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] De enige site die linkt met alle!! adventistische sites! AGP React is de grootste onafhankelijke nieuwsbron voor Adventistisch Nederland.
Bijgewerkte pagina's
- Seminar Brian Neumann (meer dan anderhalf uur aan bijbelstudies)
- Informatie over zomerfoto actie
- Nieuwsberichten via AGP FM
Er wordt hard gewerkt aan:
- Bible Only - Engelstalige studiepagina
- Sabbatschool.net, Nederlandstalig startpunt voor dagelijkse bijbelstudie
- Nieuwsberichten en interviews
- AGP Presentator Micro-Site O. Kik
Tip: mis je sommigelinks op onze homepage.. klik dan op Wijzingshistorie (AGP History), daar tref je meer links aan.. Bezoek onze site regelmatig, dezewordt praktisch dagelijks aangepast!!)
AGP FM Online: Wegens de hoge kosten (auteursrechten) en de verscherpte Amerikaanse regels m.b.t. Internetradio maakt het voor AGP FM Online praktisch onmogelijk om op korte termijn te voorzien in 24 uurs radio. Uiteraard zal AGP Networks zorgdragen voor veel overdenkingen en muziek die in eigen beheer is gemaakt en deze online beschikbaarstellen. Meer informatie: info@agpgroup.net
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)] Luister nu ook naar AGP FM Radio, live via het internet elke zondag tussen 11.00 en 12.00, dit via de Windows Media Player. Klik hier voor meer info
<agp - Broadcasting a message of hope

AGP React enews
News
>>>AGP News zoekt free-lance schrijvers voor haar nieuwsdiensten via radio, internet en e-mail. Voor nieuws tips mail ons, news@agpgroup.net
<en: Seminar over muziek in Rotterdam Noord
ROTTERDAM - [AGP News] - In de Adventkerk van Rotterdam Noord werd een lezing gehouden over de plaats van muziek binnen de aanbiedingsdienst of kerkdienst. Gastspreker was B. Neumann uit Zuid-Afrika, deze man was jarenlang actief in de muziekwereld en is na een lange tocht weer in de adventkerk teruggekeerd.
Tijdens de sabbatmiddag waren ruim 50 mensen aanwezig om te luisteren naar een twee uur durend seminar. Vooral de plaats van bepaalde elementen in de moderne aanbiedingsdienst c.q. kerkdienst werd besproken. Zoals de plaats van het drumstel in de dienst, maar ook andere 'nieuwe' vormen die vooral voor sommige Adventisten als 'vreemd' overkomen. B. Neumann begon zijn seminar met zijn getuigenis gevolgd door de stelling dat het onderwerp aanbidding en de wijze waarop, vaak leidt tot hevige discussie in verschillende (advent)kerken.
B. Neumann maakte aan de hand van de bijbel en uitspraken van E.G. White duidelijk wat de bedoeling behoort te zijn van bepaalde instrumenten in de kerk. B. Neumann, stelde o.a. dat gebruik van drums en andere moderne vormen van de eigentijdse eredienst, contraproductief werkt, in het bereiken van buitenkerkelijken. Een aantal aanwezige (adventistische)muzikanten wezen B. Neumann op het feit dat zijn denkwijze hun limiteert op de wijze hoe zij de Here willen dienen.
Na afloop was er onder de aanwezige een levendige discussie in kleine groepen over hetgeen gezegd was. AGP FM was aanwezig en zij biedt op haar website exclusief het gehele seminar in drie delen van +/- 40 minuten aan.
<en: Protestanten in Ethiopië massaal aangevallen
MERHAWE- [Reformatorisch Dagblad]- Onder leiding van plaatselijke Ethiopische-orthodoxe kerkleiders zijn vorige week honderden protestantse christenen belaagd met zwaarden, stokken en messen. De aanval had plaats in de Ethiopische stad Merhawe, ongeveer 600 kilometer ten noordwesten van de hoofdstad Addis Ababa. Dat meldt de Stem der Martelaren. Bij de aanval werd één christen gedood en vielen verscheidene gewonden. Honderden christelijke families zijn uit hun huizen verdreven en hebben onderdak gezocht in de Full Gospel Church bij Bahir Dar. Sommigen zijn daar in het ziekenhuis opgenomen.

Volgens de Stem der Martelaren toont deze massale aanval aan dat de situatie voor protestantse christenen in Ethiopië penibel wordt. Bovendien ligt volgens de organisatie het gevaar op de loer dat het geweld in elke stad kan losbarsten.

<en: Zoektocht nieuwe Dode-Zeerollen
JERUZALEM [Nederlands Dagblad] - Israëlische archeologen zijn vorige week begonnen met een project waarbij ze met hypermoderne apparatuur op zoek gaan naar nieuwe Dode-Zeerollen. De expeditie staat onder leidint van Magen Broshi van het Israël Museum, waar de in 1947 gevonden Dode-Zeerollen worden bewaard. De expeditie maakt gebruik van geavanceerde radarapparatuur waarmee grotten in de buurt van Qumran worden doorzocht. In de krant Jerusalem Post zei Broshi dat vorige week een grot is ontdekt die niet natuurlijk is, maar door mensen gemaakt. ,,Ook zulke grotten moeten we onderzoeken'', stelt Broshi. ,,Of we rollen vinden, weten we niet. We zijn al blij met elke vondst.''

De onderzoekers hebben alvast de oude begraafplaats van Qumran in kaart gebracht. Daar ontdekten ze ongeveer 1.200 graven. Een bijzondere vondst was een zinken doodskist, ,,de oudste ter wereld'', aldus Broshi. Ook vonden ze twee skeletten van joodse vrouwen, die beide ongeveer tweeduizend jaar oud zijn. ,,De resten werden in een hoek van de begraafplaats gevonden, waar bedoeïenen een deel hadden ontruimd om hun eigen doden te begraven'', zegt Broshi.

<en: Adventist zwemt over het kanaal
HET KANAAL - [BUC News] - Een 57-jarige Adventist (Iose Mataafa). Hij zwom ongeveer twaalf uur lang en is nooit uit het water gestapt. Als medewerker van het door de Adventkerk gerunde Sanitarium in Australië, wilde hij de een gezonde levensstijl promoten. Daarnaast is hij bezig met geld in te zamelen voor een nieuw kerkgebouw in zijn woonplaats nabij Sidney.

Advertentie ][ agp fm online 'on demand'

Opnamen maken van uw kerkdienst/ evangelisatie actie voor/door AGP FM Radio, de voordelen:

  • De boodschap in een keer de woon/studeer of slaapkamer in. Niet alleen voor uw eigen gemeenteleden... maar voor miljoenen Nederlands sprekende inwoners op deze aardbol!!
  • AGP beschikt overvoldoenderuimte op haar servers, gratis - geen blijvende kosten voor U!!
  • digitaal archief, dus altijd opvraagbaar, kwaliteit van geluid blijft van hoog niveau!!
  • AGP is éénde best gelezen adventistische sites van Nederland en aangemeld bij honderden zoekmachines in binnen- en buitenland. Snel gevonden!!
  • mail agp op helpwanted@agpgroup.net voor meer informatie

    agp ][ sharing a message of hope for today


    Events
    >>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
    Augustus
    September
    Let op binnenkort concert: Generation G.O.D. te Rotterdam!!!

    AGP React eservice
    Be Inspired: vol hard
    [fred hammond, et al]
    Je bent bang dat je het niet zal volhouden.
    Laat me je dit zeggen...
    de blijdschap die was wegnomen,
    wilde je terugvinden, het was je zoektocht
    Maar je moet volharden
    Ook al lijkt het dat je..,
    alle controle hebt verloren
    De Heer houdt echt heel van jouw..,
    Maar je moet wel volharden
    Je leven is verscheurd..,
    door strijd en eenzaamheid...
    en je voelt dat deze storm..,
    die storm isje terneer doet slaan
    Maar je moet volharden
    Jezus zal je rust geven...
    Blijf volharden...
    Blijf geloven dat Hij het beste..,
    is die je ooit zal vinden

    Wanneerhet donkerste uur is gekomen.
    Voordat de dag voorbij is
    Jezus neemt je problemen over, hier en nu
    Jezus neemt je lasten over.
    Je moet het geloven dat Hij een weg zal vinden
    Hou vast, Volhard
    Vol hard...
    en leg je hand...
    In de handen van
    Gods onveranderlijke liefde
    Onthoud dat God echt om je geeft
    Hou vast.. laat niet los
    Laat Jezus jeleiden
    Hij weet de weg
    Hou vast.. laat niet los

    AGP Network Info
    Colofon
    Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP Networks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.

    Printerversie
    0087
    0089

    AGP React eNews

    Video Blogs Archief 2005 Archief 2004 Archief 2003 Archief 2002 Archief 2001 Archief 2000 Archief 1999

    Zoeken naar

    Algemeen