0086

AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie86 - Nederlandstalig
Lord, Help me.. To Help somebody Else

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Verenigings Informatie
> Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Be Inspired: Terug in het zadel

AGP Networks
Verenigings Informatie
ROTTERDAM - Presentator van de "The Word" bij AGP FM en lid van de Adventkerk in Spijkenisse is ziek. De collega's van AGP vragen aan u, of u met ons, voor hem wilt bidden. Tijdens Hensley's afwezigheid wisselen mw. D. Dossette en R. Jack de overdenking met elkaar af op AGP FM. Via het Internet kun je luisteren naar preken, seminars en discussies, waaraan Hensley heeft meegewerkt.
<agp - Broadcasting & Evangelism Ministry

Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] Meer dan15 nieuwe pagina's toegevoegd & ververst, praktisch dagelijks ververst!!! (gemiddeld 60 pageviews per dag!!)
De belangrijkste updates:
Lancering van AGP FM Online: Hitzone
AGP zendt veel nieuwe gospelmuziek uit.., veelal cd's die niet eens uit zijn in Nederland. Op AGP FM Radio, vertellen wij je altijd het laatste nieuws, maar dat moeten onze lezers van het internet missen. Vanaf nu kan je regelmatig het laatste nieuws lezen over gospelartiesten, releases van nieuwe cd's. Je kunt AGP Hitzone bezoeken door te surfen naar: http://www.agp-internet.com/media en te klikken op HITZONE, vanaf 1 juli a.s. Zo tref je hetlaatste nieuws aan over de nieuwe cd van MaryMary "Incredible"
En verder:
- Nieuws en achtergronden, o.a. Campmeetings in Engeland.
-Nieuws Special rondom het tragedie met de Moorheads in Nieuw Zeeland
- Seminars met C. Valois Smith over 'Pinksteren"
- Seminar met H. Oosterwolde over Jezus leven op aarde
- Meer gospelmuziek van CD's die nog niet eens uit zijn in Nederland
- Tips voor evangelisatie, nieuwe evenementen
en nog veel, veel, veel meer
AGP React enews [info@agpgroup.net] :AGP News zoekt naar vrijwilligers die op free-lance basis artikelen willen schrijven. Mail React@agpgroup.netOp deze wijze kan AGP React vaker en met meer actuele artikelen voor de dag komen. Wij hebben jouw reactie nodig!!
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)] Luister nu ook naar AGP FM Radio, live via het internet elke zondag tussen 11.00 en 12.00, dit via de Windows Media Player. Klik hier voor meer infoIN DE MAANDEN JULI & AUGUSTUS: SPECIALE ZOMERPROGRAMMERING !!
AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
Maandag 01juli: vanaf 21.00 - 22.00AGP FM Online
<agp - Broadcasting a message of hope

AGP React enews
News
>>>AGP News zoekt free-lance schrijvers voor haar nieuwsdiensten via radio, internet en e-mail. Voor nieuws tips mail ons, news@agpgroup.net
<en: Lezingen in Rotterdam over Gebedsgenezing
ROTTERDAM - [AGP News] - Genezingen, de afgelopen maanden horen steeds meer adventisten, in Rotterdam e.o.,ervan dat op bovennatuurlijkewijze gemeenteleden worden genezen ofbevrijd worden van duivelse invloeden. Er doen veel opmerkelijke en wonderbaarlijkeverhalen de ronde. In sommige gemeenten in de Rotterdamse Regio is er hevige discussie gaande over wat nu wel- en niet bijbels is.Heeft de kerk wel een standpuntin deze? Kan het wel in de Adventkerk of slaat men een verkeerde weg in...
Vragen zoals; "Als je niet geneest na het gebed, heb je dan wel voldoende geloof?", "Kan je God dwingen om dingen wel of niet te doen?" Vooral de verwarring die bij sommige gemeenteleden in de Rotterdamse Regio van de Adventkerken leeft is van dusdanige aard dat sommigen verlangen naar duidelijke bijbelse antwoorden.
Een aantal ouderlingen (oudsten)houden een lezingenserie om vragen van gemeenteleden en bezoekerste beantwoorden en om een heldere bijbelse visie te geven over dit onderwerp.Zo wordt op 6 juli a.s. een lezing gehouden in de Adventkerk van Spijkenisse (Eikenlaan 1, metro Spijkenisse Centrum) om half 3en een week later in de adventkerk van Rotterdam Noord (Minstreelstraat 9, nabij NS Rotterdam Noord), tijd nog onbekend
AGP Reactbeschikt op haar website ook over preken, specials e.d.aangaande dit thema, kijk op www.agp-internet.com voor meer info. Voor activiteiten informatie kijk op www.agp-internet.com/events
<en: De prijs van het domineeskind
WASHINGTON[Reformatorisch Dagblad] - De hoge eisen van het ambt van predikant werpen vaak een schaduw over zijn gezin. Veel kinderen lijden onder hun vaders kerkenwerk. Volgens een recent onderzoek in de Verenigde Staten lijdt 80 procent van alle domineeskinderen aan depressiviteit.
Deze week verscheen er een artikel in het Amerikaanse tijdschrift Ministries Today dat extra aandacht vraagt voor de moeilijkheden van veel predikantsgezinnen. „Tijdens mijn tienerjaren dacht ik voortdurend over zelfmoord”, vertelt een nu 45-jarige domineesdochter. „Ik zag mezelf door de ogen van mijn ouders. Ik had geen enkel gevoel van eigenwaarde. Ik was onzeker. Depressiviteit was mijn vriend.”
Het tijdschrift ondervroeg 25 domineeskinderen en ook predikanten uit verschillende kerkverbanden om uit te vinden waar zulke kinderen het ’t moeilijkst mee hebben en ook hoe de kerken met dit vaak onbegrepen leed moeten omgaan.
Uit het onderzoek blijkt dat veel kinderen van predikanten hun ouders niet echt kennen. Veel predikanten nemen de zorgen van hun ambtelijke werk mee de huiskamer in en brengen die als een last over op hun gezin. Bovendien vergeten dominees ook vaak hun onderwijstoon in de studeerkamer te laten. „Elke keer als ik met m’n vader praatte, hoorde ik alleen maar een preek”, zegt een nu 39-jarige domineeszoon. „Zelfs in de huiskamer preekte hij nog.” meer op onze nieuwssite:
<en: Adventisten Rusland Online
Internet [AGP News/ ANN] - Eindelijk is er een adventistische website voor Russisch sprekenden. De ruim 270 miljoen mensen die deze taal machtig zijn, vinden de voor hun benodigde informatie over de kerk, de geloofspunten en het humanitaire werk online. Deze fraaie ogende site kan je bekijken op www.adventist.ru
<en: Victory Outreach moet afkicken verbeteren
DEN HAAG [Oneway.nl]- Het kerkgenootschap Victory Outreach in Rotterdam moet snel zijn afkickprogramma voor verslaafden verbeteren. Doet de kerk dit niet, dan dreigt de Inspectie voor de Gezondheidszorg met ingrijpen. De inspectie heeft dit bekendgemaakt.

Victory Outreach krijgt een half jaar de tijd om orde op zaken te stellen. Het genootschap benadert verslaafden op straat, en laat hen cold turkey, zonder vervangende medicijnen, afkicken. De patiënten krijgen daarbij bijbelonderricht.

Volgens de Inspectie voor de Gezondheidszorg kan cold turkey-afkicken gevaarlijk zijn, bijvoorbeeld als verslaafden hartkwalen hebben. ,,Ze moeten dus eerst medisch worden onderzocht'', zegt een woordvoerder. De inspectie wil verder dat de verslaafden tijdens hun afkickprogramma onder continu toezicht staan. Verslaafden kunnen tijdens hun ontwenningsprogramma psychotisch worden en zelfmoord plegen.

<en: AGP Special: Willow Creek
INTERNET - [AGP News] - In juli publiceert AGP een special omtrent Willow Creek. Deze door Bill Hybels opgericht kerk in Chicago is zeer op buitenkerkelijken(mensen die God niet kennenof uit kerkelijk milieu komen) gericht. Ook in Nederland werken diverse kerkgenootschappen met de Willow Creek methode. AGP heeft een exclusief interview weten te regelen met een van de Amerikaanse medewerkers, wij verklappen nog niets over de inhoud! Wij hopen deze mediojuli te publiceren op onze site. Hou onze newssite in de gaten!Als u iemand weet die wij kunnen interviewen, mail de redactie op news@agpgroup.net
<en: Special: "High on God: Christenen voor Cannabis"
AMERIKA [Religion Today] - Het Amerikaanse tv-zender ABC News doet verslag overeen Christelijke vrouw die onderzoek deed naar marihuana, maargeen bewijzen vond over de verschrikkelijke dingen die ze had gehoord over die drug. Een bijbelstudie over het onderwerp bracht volgens de vrouw ook niets negatiefs op. Ze vroeg zich af waarom kerkleiders zulke strenge straffen wilden voor softdrug gebruikers. Ze besloot op den duur zelf over te gaan het roken van bepaalde softdrugs.
Volgens ABC,een vrouw die 35 jaar oud is en moeder van 5 kinderen, is zijbegonnen met een website: "Christians for Cannabis". Zij heeft een campagne opgestart om politici, kerkleiders over te halen en kranten in te lichtenom de straffen voor softdrugs gebruik te beeindigen. Het doelvan Christians for Cannabis is het bemoedigen, ondersteunen en bidden voor de Christelijke softdrug gebruiker en voor de mensen die in dat werk actief zijn.
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
Juli
6 Lezing gebedsgenezing: Adventkerk Spijkenisse, aanvang 14.30, eikenlaan 1
13 Lezing gebedsgenezing: Adventkerk Rotterdam Noord, aanvang (onbekend), Minstreelstraat 9
20 doopdienst Adventkerk Rotterdam noord, aanvang 10.30 ministreelstraat 9
Augustus
September

AGP React eservice
Be Inspired: Terug in het zadel
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[Micheal Brooks]
Ik weet dat het welen van gehoord hebt:
dat als je ergens de eerste keer niet in slaagt,
probeer het dannog een keer
Nou het is makkelijker gezegd... dan gedaan
Maar weet je blijf gewoon bidden, Blijf jij gewoon maar volharden
Dan kom je erachter dat jij degene bent die,
zich niet laat verslaan door satansmacht
Zolang jij bereid bent om op te staan,
wanneer je keer mocht vallen
Je moet het toch wel weten... jij bent niet alleen.
Blijf gewoon steeds bidden en blij gewoon maar volharden
Dan kom je erachter dat jij degene bent!
Onthoud dit.. geef nooit op
Ook al is het heel moeilijk, blijf standvastig
Vergeet nooit, laat de moed niet zakken
Kijk omhoog naar God, Hij is jouw hulp
Hij kent je zwakte en Hij alleen biedt jouw ruimte op te ontsnappen
Blijf alsmaar bidden en dan kom jij erachter
Winnaars winnen nooit.., Maar winnaars geven nooit op!!
Als jij maar wacht op Hem
Dan kom jij erachter
Zijn beloften zijn waar
, Wat Hij zegt.. dat zal Hij doen
Luister Christenen,
Zeg niet dat je niets kan
Hij is toch je beste vriend
Dus als jij het niet meer weet, mijn vriend
Als je niet meer weet hoe je rommel kunt opruimen
Roep dan Zijn naam aan..
en je weet.. je hebt de overwinning
Ga terug.. ga terug.., ga terug
en klim op het zadel
Klim er nou eens op.
Winnaars geven nooit op..
en mocht je het niet weten..
Een winnaar stapt op met de juist insteek
Een winnaar stapt op met overwinning in gedachten
Raakt niet bedroef
Wordt niet depressief
Hij zal je belonen
Hij verlost je
Hij redt je
Hij vernieuwt je
Je kunt vallen.. maar je moet wel opstaan.
Onthoud dit geheim
Je kunt vallen.. maar je moet wel opstaan.
Geef niet op.
Want degene die opgeven..
die winnen nooit!

AGP Network Info
Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.