0085

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie85 - Nederlandstalig
Like no other friend, He'll never let you down
Like no other friend, He'll allways be around

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Verenigings Informatie
> Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> Need to know: nieuwe Cd's in juni 2002
> Need to know: CD's van de week
> Be Inspired: Getuigenis

AGP Networks
Verenigings Informatie
Rotterdam [AGP Vereniging] - In het persbericht van 10 juni 2002 hebben wij officieel bekend gemaakt dat wij ook preken en overdenkingen gaan uitzenden via het internet. Via deze pagina op het internet (radio/sabbat) tref je alle overdenkingen aan die wij onlin hebben. Wij trachten elke 1 a 2 weken nieuwe overdenkingen toe te voegen. AGP biedt de ruimte voor eigen inbreng via onze activiteiten (radio, internet, tv) dit doen wij vanaf 1998 toen wij begonnen zijn omroepactiviteiten. AGP Vereniging geeft organisaties, kerken, huisgroepen, indviduen de mogelijkheid om gratis, zonder verplichtingen, activiteiten bekend te maken, nieuwsberichten te plaatsen, preken uit te zenden, etc, etc.
Als u gebruik wilt maken van de diensten van AGP voor omroepactiviteiten, e-mail on helpwanted@agpgroup.net
<agp - Broadcasting & Evangelism Ministry

Program Guide
AGP React Internet [www.agp-internet.com] Meer dan 30 nieuwe pagina's toegevoegd & ververst, praktisch dagelijks ververst!!!
De belangrijkste updates:
- Adventkerk NLChurch Locator... op zoek naar een adventkerk? Nu krijg je van elke adventkerk van Nederland een omgevingsplattegrond.
- Nieuws en achtergronden, o.a. Amerikaanse Baptisten predikant die Moslims heeft beledigd met zijn rake uitspraken over de Islam.
- Foto's van de sportdag van Adventkerk van Crooswijk.
- Gedichten in het engels
- De Homepage van technicus Clifton Galant
- meer Christelijke tv-zenders online
- Officiële persberichten van AGP Networks
- Overdenkingen (full-time) van o.a. Ds. A.H.M. Stijnman over Daniel 7
- Meer gospelmuziek van CD's die nog niet eens uit zijn in Nederland
- Interviews met Denice Vreds uit 1998 op AGP FM Online
en nog veel, veel, veel meer
AGP React enews [info@agpgroup.net] :AGP News zoekt naar vrijwilligers die op free-lance basis artikelen willen schrijven. Mail React@agpgroup.netOp deze wijze kan AGP React vaker en met meer actuele artikelen voor de dag komen. Wij hebben jouw reactie nodig!!
AGP FM Radio [In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)] Luister nu ook naar AGP FM Radio, live via het internet elke zondag tussen 11.00 en 12.00, dit via de Windows Media Player. Klik hier voor meer info
AGP FM Online: [Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)]
woensdag 19juni: vanaf 21.00 - 22.00AGP FM Online
<agp - Broadcasting a message of hope

AGP React enews
News
>>>AGP News zoekt free-lance schrijvers voor haar nieuwsdiensten via radio, internet en e-mail. Voor nieuws tips mail ons, news@agpgroup.net
<en: AGP News biedt meer nieuws
INTERNET - [AGP News] - AGP biedt meer nieuws via het internet. Zo treft u nieuws over het London Adventist Chorale die gezongen heeft tijdens de jubilee voor Koningin Elisabeth van Groot Brittanie. Nieuws over een herbezinning bij de Gereformeerde kerken waarom met eigenlijk de zondag viert en nog veel meer. Volg het laatste nieuws elke dag ververst op www.agp-internet.com/news
<en: Nieuwe Website Adventkerk Arnhem
INTERNET [AGP News] -Nederlandse Adventgemeenten op het internet, langzamerhandkomen steeds meer en meer kerken onlin. Zo ook de site van de kerk in het Gelderse Arnhem, Deze sitebiedt meer interactiviteit dan andere NederlandseAdventistische sites op het internet... forum, chat's, agenda en predikrooster voor de plaatselijke gemeente. Bekijk de site eens op www.7da-arnhem.nl
<en: Zendingsraad Adventkerk R'dam Noord organiseert Lagerhuis.
ROTTERDAM - Degene die op geloofsgebied de degens willen slaan zijn op sabbat (zaterdag) 22 juni uitgenodigd voor het lagerhuis. Een discussiemiddag die begint om 13.00. Thema's die aanbod komen zijn kerk en politiek en Alcohol hoe zit dat nou? De Adventkerk van Rotterdam Noord, Minstreelstraat 9 nabij NS-R'dam Noord.
<en: Adventisten waarschuwen tegen fanatisme
NIEUW ZEELAND - [ANN/ EANN] - Een Nieuw-Zeelands echtpaar, wiens 6 maanden oude baby stierf door complicaties, vanwege een gebrek een vitamine B12, is vorige week veroordeeld wegens 'doodslag'. Caleb Moorhead stierf in Maart 2001 als gevolg van bronchopneumonia, tezamen met anemia en beschadigingen aan de hersenen. Roby en Deborah, strikte veganisten, hadden geweigerd het dieet voor hun zoon af te wisselen en hadden medische hulp voor zijn vitamine tekort geweigerd. Ze zeiden tegen de rechtbank dat hun handelingen waren gebaseerd op hun persoonlijk geloof en hun interpretatie van de geschriften van Ellen White, oprichtster van de kerk van Zevende-dags Adventisten.
"Dit was een te voorkomen tragedie", aldus het gezondheidswerk in Nieuw Zeeland en Australie. "De kerk staat niet toe dat mensen kiezen voor extreme diëten of jongeren weghouden van medische hulp", zegt Bevan Hokin een vitamine B12-expert in Sydney's Adventistische Ziekenhuis. "Wij geloven in gezondheidszorg".
"De keuze voor het dieet een persoonlijke zaak", aldus Melisaa Harris assistent voorzitter voor gezondheidszorg in de Zuid-Pacific. "Adventisten worden aangemoedigd om rationeel en verantwoordelijke keuzes te maken welk voedsel wel of niet te eten. Dieet is geen behandelmethode tegen ziekte of virussen."
Dr. Allan Handysides, voorzitter voor het wereldwijde adventistisch gezondheidszorg netwerk, noemt de zaak uit nieuw-zeeland "een verschrikkelijke tragedie". Zulk een verwarrend gezichtspunt van gezondheidsbeleving komt voor door "een manipulatie van de geschriften van Mw. White", zegt hij. Vice-voorzitter, Dr. Peter Landless, is het eens met zijn voorzitter, hij vindt fanatisme sommige individuen er toe heeft gebracht "om tekstgedeelten van Mw. White's geschriften uit hun context te halen".
"De kerk, door zijn gezondheid instituten, promoot een gebalanceerd, lacto-ova vegetarisch dieet [een vorm van vegatarisme met inbegrip van eieren en melk-producten], hij zegt, "En zelfs dan gaat de kerk niet tegen medisch advies in individuele gevallen."
Landless zegt dat het merendeel van de 13 miljoen leden van de Adventkerk een goed beeld hebben van een gebalanceerde kijk tegen de gezondheidsboodschap die aanbevolen wordt door de Advent kerk. Maar wanneer er misinterpretatie ontstaat moet deze meteen getackeld worden.
Uit onderzoek is gebleken dat Adventisten door hun levensstijl, langer leven dan het gemiddelde Verser staat de Adventkerk staat bekend voor en prediken van een gezond, tabak-vrije, alcohol vrije levensstijl. Daarnaast beschikt de Adventkerk over het grootste netwerk van privé-klinieken in meer dan 120 landen.
<en: JET-Weekend afgelast
HUIS TER HEIDE - [AGP News] - Ondanks het feit dat aanstekelijk Christen zijn hoog op de agenda staat, ook binnen de adventkerk, hebben slechts enkele jongeren aangemeld voor een dit evenement. AJV Nederland hoopt dat met het Openingskamp in september beter zal gaan. In verband met de zomervakantie is het de wens van de organisatie om alle aanmeldingen voor 1 juli afgerond te hebben. Voor meer informatie over de sprekers en "LEF" kun je kijken op www.agp-internet.com/events
<en: AGP's Question is...
ROTTERDAM - [AGP News] - AGP Network wil voor haar diensten (TV, Internet, Radio) diverse interviews opnemen met belangrijke- en onbelangrijke mensen uit kerk- en samenleving. Als u iemand weet die wij kunnen interviewen, neem dan contact op met AGP Networks, info@agpgroup.net of schrijf AGP Vereniging, p/a evenaar 188, 3067 DA Rottedam
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
Juni
Augustus
September

AGP React eservice
Need to know: Nieuwe Gospel CD's voor juni 2002
CD's met een * zijn aanbevolen door de redactie van AGP FM
- Amy Grant - Legacy... Hymns And Faith*
- Barry & Batya Segal - Go Through The Gates
- Bob Carlisle - Butterfly Kisses & Other Stories*
- Commissioned - Reunion Live*
- Diverse Artiesten - Latin Fiesta
- Gold City - The Very Best Of Gold City
- Integrity Instrumentals - Peace
- Integrity Instrumentals - Love
- Irish Dreams - Diverse Artiesten
- Joe Pace - In The Spirit
- Judy Bailey - Run To You
- Michelle Williams (Destiny'S Child) - Heart To Yours*
- Parachute Band - Amazing
- Paul Coleman Trio - New Map Of The World
- Ray Bady - Mission K.O.B.*
- Ross Parsley - Around Your Throne
- Songs 4 Worship - Give You My Heart (Tv-2Cd)A*
- Tom Lane - My Father'S Here
- Various Artists - Our God Of Wonders (Volume 1)
- Worship Extreme - Power Praise
[bron: oneway.nl]

Need to know: CD's van de week
The Commissioned - Reunion LIVE
De grondleggers van de hedendaagse Urban Gospel muziek.. weer terug bijelkaar, al is het maar voor even. Fred Hammond, Marvin Sapp, Keith Staten, Marcus Cole en al de anderen. Gospel muziek van de bovenste plank. Een dubbel Cd met meer dan 120 minuten aan LIVE muziek, prachtig spel door de band en nummers die ware herinneringen naar boven halen. ALs jij houdt van echt onvervalste gospel. Dan is er maar een actie na het lezen van dit verhaal... de gospelshop en luister naar de nummers. (via agp react internet kan je luisteren naar nummers van hun cd)
The Commissioned
Reunion LIVE
Verity Records
Woody Rock: Soul Music
Kan een 'seculiere' (wereldse artiest) werkelijke een gospel cd maken? Dat is de vraag als je de CD van ex-dru hill zanger "Woody Rock" in je handen neemt. Toch is er verbazing het eerst wat de redactie van AGP FM had toen wij deze cd beluisterden. Het is echtgospel (misschien wel modern getint met een echte urban sound), maar Woody maakt echt de naam van de Heer groot. Samen met diverse gospelartiesten als MaryMary, Men of Standard en vele anderen is het een cd waar je keer op keer naar blijft luisteren. Nummers die er uitspringen zijn ondere andere de ' cover' van The Winans - Questions is en natuurlijk het nummer wat hij zingt met de leden van de groep Dru Hill "Hommies". Een interessante luistertip. Dat is de CD van Woody Rock zeker, zeker als hij uit dezelfde stal komt als
Woody Rock
Soul Music
Gospo Centric
Take Six: Beautiful World
"Wat a Beautiful World this will be...", Klopt het dat je deze zin weleens eerder gehoord hebt... Dat klopt. Het is een nummer van Donald Fagen. En dat gevoel wordt er sterk als je deze (gospel?)cd beluisterd. Take 6 is de bekendste groep komende uit de Adventkerk. (net als Virtue). De eerste cd's waren echt staaltjes van Accapella zang en gospel met elkaar vernenigd werden. Maar dat was toen.. Nu heeft take 6 een lucratief contract bij Warner Music de Jazz divisie.. En blijkbaar heeft de groep ingeboet op orginaliteit. Hun muziek is nog harmonieuzer dan elke vorige cd.In een nummer wordt het sunday.. vervangen door "going to church on Sabbath'.. maar daar blijft het dan ook bij.
Beautiful World is een cover cd van bekende artieten als (Curtis Mayfield, Stevie Wonder, Peter Gabriel, Sting, et al). Nummers die hebben gescoord in de hitparades, opnieuw gezongen door take 6. Als je goed luistert hoor je de boodschap... of Take 6 probeert met man en macht door de nummers heen het evangelie te prediken. Of de CD slecht is.. ABSOLUUT NIET, maar gospel... dat is het niet (afgezien het nummer Wade in te water). Een beautfiul World laat duidelijk zien wat de gevaren zijn van een 'seculiere platencontract' voor je het weet ben je een gevangene van je eigen succes.. Bebe Winans.. ging Take 6 voor.
Take 6
Beautiful World
Warner Jazz

Be Inspired: Getuigenis
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
[Fred Jerkenis/ Lasawn Daniels]
Elke keer dat denk ik aan...
de plek waar ik had kunnen zijn,
hoe U mij bracht uit de duisternis
Dat ik wandeldeop de verkeerde weg.
Heer U kwam in mijn leven en...
U vertelde mij om U te volgen
Dit is waar ik U zo dankbaar voor ben
U hoefde het niet te doen.
Maar U wist dat mijn hart de Uwe is
En nu vertel ik aan iedereen.
Over U, Heer
Ik moet gewoon mijn getuigenis geven...
... over hoe U, mij redde.
U liet mij zien...
Iets geheel nieuwe manier van leven die ik niet eerder zag
Nu wilik de gehele wijde wereld wil laten ziet om vrij te zij
Als nu iedereen zou weten wat mijnGod allemaal kan doen.
Dan zouden ze allemaal echt weten dat uw liefde echt is.
Nu iedereen weet dat ik de Uwe ben
Dan weten ze dat ik niet meer de dingen doe van vroeger
En als zij mij vragen waarom...
Dan vertel ik ze dat ik
niet meer geloof...in liegen en bedriegen
en dat ik begonnen ben te denken aan Hem
Als jij je afvraag of hij die dingen ook voor jou kan doen...
Dan zeg ik.. mijn vriend als je het alleen maar wist
Volg Hem en je weet dat Hij je zal redden.
Ik wil heel de wereld vertellen
Hoe U goed U ben voor mij
Dus daarom is mijn getuigenis belangrijk.
Want door mijn getuigenis...
kan men zien en horen, hoe goed U bent.
Ik moet iemandvertellen..!

AGP Network Info
Colofon
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subject=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2002 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP Networks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, p/a Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com, E-Mail: info@agpgroup.net, Disclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.