0065

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie65 - Nederlandstalig
Let the anointing of the Lord, Fall on me, fresh on me

InjouwReactenews:
AGP Networks
>Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
> The Word:' Als de stroom uitvalt'
> Be Inspired: Die Naam...
> Be Inspired: Gebed

AGP Networks
Program Guide
AGP React Internet:
Gentle Voices: AGP laat geen kans onbenut om je te wijzen op het feit dat de Gentle Voices hun eerste concert hebben op 15 december in de Adventkerk van Rotterdam Noord. En om daad bij het woord te voegen.. presenteert AGP React Internet.., foto's achtergronden en veel meer over deze gospelformatie (www.agp-internet.com). Maar als jij liever ze in levende lijve ziet... bestel dan nu kaartjes voordat het te laat is. Meer info via events@agpgroup.net
(on)Echte Adventistische Sites: Veel websites publiceren informatie, maar als je goed doorleest zijn het zogenaamde anti-sites die proberen een groep of groepering belachelijk te maken. De speurders van AGP React gingen voor jou het internet af.. op zoek naar Websites die een verkeerde voorstelling maken van Advent-Christen enz. Benieuwd... kijk vanaf woensdag 29 november naar www.agp-internet.com
De weg kwijt: De site van AGP wordt met de dag groter... en de kans dat je tijdens het surfen het weg kwijt raakt, wordt steeds groter. Maak gebruik van de Sitemap, de linkerframe of ga naar onze Gate: portal.agpgroup.net daar vind je een korte beschrijving van de Site wat je daar zo kan aantreffen. Uiteraard kan een e-mail naar react@agpgroup.net je ook uit de brand helpen.
AGP FM Radio: In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)
25 nov, The Word met R. Jack
2 dec, SpecialVriendschap en Relaties... wat is warevriendschap- The Word met H. Oosterwolde
8 dec, Eindejaar Muziek Specials - The Word met R.Jack
16 dec, Eindejaar Muziek Specials - The Word met H. Oosterwolde
AGP FM Online: Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)
Deze week non-stop: Geen uitzending vanwege groot onderhoud
<agp - Broadcasting g a message of hope

AGP React enews
News
>>>Samengesteld door de redactie van AGP Networks, jijkunt ook nieuwsberichten plaatsen, stuur een mail naar news@agpgroup.netNieuwsberichten kunnen ookuitgezonden worden via AGP FM Radio en AGP FM Online.
<en: Kidzrally: Nu gaan de oudersnaar de Nevendienst.
HUIS TER HEIDE/ STERRENBERG [AGP Newsredactie] - Het gezinspastoraat binnen het kerkgenootschap der Zevende-dags Adventisten organiseert op 27 april 2002 een zogenaamde Kidzrally, dit in het complex de'Sterrenberg'aan de Amersfoortseweg in Zeist.Naast de gebruikelijke jeugdrally's voor jongeren van ditzelfde kerkverband. Beoogt dit evenement de kinderen in de bovenbouw van de basisschool te benaderen. Methoden om met namen de jongste onder ons te bereiken met het evangelie vind in diverse kerkgenootschappen en organisaties veel gehoor. Een bekend voorbeeld is het werk van Elly en Rikkert Zuiderveld met hun talloze goed verkopende meezing cd's, of het werk van Ben Ketting met het EO-programma en gelijknamige cd's Prinsen en Prinsessen. Op deze wijze wordt getracht kinderen op een zo vroeg mogelijke leeftijd vertrouwd te laten raken met het evangelie, de bijbel en Gods Woord. Uit onderzoek blijkt dat vroege begin in activiteiten, jongeren langer aan de kerk doet binden en dat men veelal in grotere getalen zich laat dopen, dan leeftijdsgenoten in de kerk die niet aan dergelijke evenementen mee doen. Meer informatie en aanmelden voor dit evenement via www.protheo-sound.nl/kidzrally Er is natuurlijk ook plek voor de ouders... in de nevendienst.
<en: AGP FM en Lokale omroep praten over 't Evangelie
ROTTERDAM [AGP Newsredactie] - Op woensdag 21 november jl. vond een gesprek plaats met Stadsradio Rotterdam. Een pittig gesprek was het gevolg, waarbij evangelieverkondiging centraal stond. Voorlopig is er afgesproken dat AGP FM wordt gescreend door de lokale omroep. Er is goede hoop dat AGP onder zelfstandige redactie radio via de ether mag maken.
<en: Zoon Billy Graham moet uitspraken over islam verklaren
NEW YORK [Reformatorisch Dagblad] – Een Amerikaanse moslimorganisatie heeft Franklin Graham, de oudste zoon van Billy Graham, uitgenodigd voor een gesprek over zijn anti-islamitische opmerkingen in een recent uitgezonden tv-programma. Dit meldt The New York Times. Franklin Graham, directeur van de hulporganisatie De Barmhartige Samaritaan, zei afgelopen vrijdag dat op 11 september de islam een aanval op Amerika had gedaan en dat moslims een andere god aanbidden dan christenen. De islam is naar zijn mening een „zeer slechte en verdorven" godsdienst.
<en: Paus roept wereldreligies op tot dialoog in het nieuwe jaar
VATICAANSTAD [Religion Today] - De paus heeft alle leiders van wereld religies opgeroepen om elkaar te ontmoeten op 24 januari a.s. in de Italiaanse stad van Assisi, geboorteplaats van St Fransicus. Om te bidden te werken aan verbetering van de relatie tussen Christenen en Moslims, als gevolg van de aanslag op 11 september in de VS.

<en: Bijbel en Onderwijs waarschuwt over Harry Potter

AMERSFOORT [NederlandsDagblad]- De vereniging Bijbel & Onderwijs komt deze week met een flyer waarin zij waarschuwt voor de Harry Potter-film, die donderdag in Nederland in première gaat. De folder wordt via kerken onder kinderen verspreid, ,opdat zij zich niet laten vangen onder de toverhoed'. Met de flyer wil Bijbel & Onderwijs ,kinderen helpen om afstand te nemen door hen ook een andere kijk op de zaak te gunnen'. Daardoor kunnen zij volgens de vereniging leren dat ze niet met de duivel en zijn geesten kunnen spelen. ,Wanneer ze het toch proberen, kunnen ze juist hun speelbal worden.'
<en: Koning van Swaziland is besmet met ‘gospelkoorts’
MBABANE [Nederlands Dagblad]- Koning Mswati III van Swaziland heeft een nummer ingezongen op een gospel-CD onder de titel ‘Praise Be His Name’. In een land als Swaziland zorgt een staatshoofd dat achter de microfoon plaatsneemt om de glorie van God te bezingen echter voor weinig opschudding. Gospel is er zeer populair. "Iedereen heeft gospelkoorts in Swaziland en koning Mswati laat zich meevoeren op die golf", zegt Brenda Dube, manager van een muziekwinkel in Manzini. De kans is overigens klein dat het optreden van de koning zal leiden tot een internationale doorbraak van de Swazi-gospel. Voorlopig is nog geen enkele gospelgroep uit het kleine koninkrijkje in het oosten van Zuid- Afrika internationaal doorgebroken. De Swazi-gospel beantwoordt aan andere normen dan de internationale gospel, die op Amerikaanse leest geschoeid is. Als buitenstaander hoeft men geen getraind oor te hebben, om te horen dat enthousiasme en niet zo zeer professionaliteit of muzikale training in Swaziland de norm is. De populariteit van de gospel heeft alles te maken met het feit dat de gemiddelde Swazi diep gelovig is - dikwijls christen, maar dan wel op geheel eigen manier. Zo acht de 33- jarige koning Mswati het niet in strijd met zijn christen-zijn, dat hij er acht vrouwen op na houdt.
<en: Newsviews
Een in Christus [Adventist Review] - Deze week gaat de Adventist Review dieper in op het wereldwijd Adventkerk zijn. In een essay 'Swept up in Christ" gaat voorzitter van de wereldwijde adventkerk, dieper op de zaken in. Kijk via deze link (engels) www.adventistreview.org/2001-1548/story1.html
Profeten weten oorzaak ramp [Charisma News] - Christelijke Profeten uit evangelische kring weten de oorzaak van het vliegtuig wat onlangs in New York (Queens) neerstorte... het was sabotage. Dit zagen sommige kerkleden in visoenen, zo verklaren ze tegenover Charisma News.
Ambtenaren aanbidden God [Charisma News] - Federale Overheid Ambtenaren in de VS, gebruiken nu overheidsruimten om opwekkingsdiensten te organiseren. Dit komt mede door een landelijke opwekkingsbeweging die in de VS actief is. Ambtenaren mochten voor 11 september geen religieuze ontmoetingen houden in of nabij overheidsinstanties, dit mede vanwege de scheiding tussen kerk en staat.
Nieuw Record [Religion Today] - In Nigeraanse stad Ibadan, werd in slechts een dag 370.000 bijbels in makkelijk Engels uitgedeeld. Er ontstond een gevaarlijke situatie in het stadion waar de bijbels werd uitgedeeld omdat er duizenden Nigerianen op af kwamen.
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
November

In diverse steden Wervelnites van de EO kijk hier

December
2 - Zaalvolleybal tournooi AJV - Amsterdam Z.O. AFGELAST
7-8 Winter Wonder Rock - WWRZ- hallen Zwolle - www.winterwonderock.nl
8 - Doopdienst Adventkerk Meppel
15 - Concert Gentle Voices, AdventkerkRotterdam Rotterdam noord, zie www.agp-internet.com/harvest
16- Zaalvoetbal Tournooi AJV- Zeist
18 - Concert Ralf van Manen in Papendrecht voor meer info zie hier
22 - Kerstconcert Adventkerk Den Haag - Noordwest Buitensingel Den Haag
Januari 2002
26 januari - Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.
26 januari - : Gospelconcert Gouda 2002
Verwacht: Go 2002

AGP React eservice

The Word:' Als de stroom uitvalt'
>>>Een deel van de overdenking van R. Jack zoals die uitgezonden is via AGP FM op zondag25 november, wil je in contact komen mail prayer@agpgroup.net
Johannes 8:12 " Wederom dan sprak Jezus tot hen en zeide: Ik ben het licht der wereld, wie Mij volgt zal nimmer in deduisternis wandelen, maar het licht des levens hebben."
Heb je weleens een stroomstoring meegemaakt. Als hij overdag plaatsvindt zijn de gevolgen te overzien... maar in de avond... net wanneer je voor de buis wilt gaan zitten of een goed boek wilt lezen. Ineens je huis aardedonker, hier in Rotterdam hebben wij regelmatig last van zulke problemen. Nu het licht in huis het niet meer doet, merk je hoe belangrijk dat licht wel niet was.. je wist waar je kon gaan en staan in huis zonder dat je je ergens tegen aan stootte. Je voelt je ineens een stuk angstiger nu je niet weet wie er achter de deur zo kunnen staan. Een gevoel van onzekerheid bekruipt je...
Net zo is het in deze wereld. Door de zonde is het plotsklaps duister geworden in deze wereld. Het kwade, Satan, probeert jouw en mij onzeker te maken.. zodat je op of over iets struikelt. Dat je dingen doet die jezelf of anderen kan kwetsen. Het is net als bij een stroom uitval je ziet de weg opeens niet meer.
Maar net als wij tijdens een stroom uitval, opzoek gaan naar een lantaarn of een zaklamp of misschien een klein kaarsje om onze weg in het donkere huis te vervolgen. Net zo wil Jezus onze kaars uit zijn in deze donkere duistere wereld. Jezus wil ons pad verlichten zodat wij Hem kunnen volgen, zonder dat wij stoten of ons bezeren aan al de ellendige dingen die wij in deze wereld meemaken.
Binnenkort is de stroomstoring van deze wereld voorbij.. er komt een einde aan al de nare dingen die het kwaad met zich meebracht. Dan kunnen wij van oog tot oog aanschouwen. Degene die in de duisternis en problemen van dit leven, steeds de brandende kaars voor ons vasthield.
Laat deze week de Heer van jouw leven... het licht zijn die jouw wijst naar alle liefde, waarheid en gerechtigheid.
The Word | http://www.agp-internet.com/react | prayer@agpgroup.net

Be Inspired: Die Naam
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
Er is een naam zo dierbaar
Een naam dij mij zo wonderbaar klinkt
Deze naam is waardig van alle lofprijzing
Want vanwege Hem ben ik vrijgekocht
Die naam is Jezus, oh ik hou van Hem
Degene die Zijn leven voor mij gaf
Want zijn liefde is onvoorwaardelijk en
door Hem zal ik het leven voor eeuwig beërven
Zijn naam spreekt vrede dwars door de storm heen
Zijn naam geeft mij rust... zelfs wanneer ik bang ben
En wanneer ik bezorgd ben dat niemand van mij houdt
Zijn liefhebbende aanwezigheid is mij zo dierbaar
Die naam is Jezus, oh ik hou van Hem
Degene die Zijn leven voor mij gaf
Want zijn liefde is onvoorwaardelijk en
door Hem zal ik het leven voor eeuwig beërven
Aanbid die naam, Aanbid die naam
Aanbid die naam, Aanbid die naam
Een deze dagen zal ik deze aardse thuis verlaten
Door tijd en ruimte zal ik mogen aanschouwen
Wat het gezicht is van mijn dierbare verlosser
En ik zal dan Zijn naam voor eeuwig lofprijzen
Aanbid die naam, Aanbid die naam

Be Inspired: Gebed
Met dank aan Astrid Ferrol
Ik heb Jezus ontmoet
Here Jezus, U bent zo genadig en vergevingsgezind naar alle mensen toe,
mannen, vrouwen, kinderen.
U heeft grenzen overschreden die getrokken zijn tussen geslachten, rassen en religies
om Uw eeuwige boodschap van liefde, aanvaarding en redding aan
ons door te geven.
Dank U Jezus, dat ik zo kostbaar in Uw ogen ben!
Ik heb een glimp mogen opvangen van wat U voor de minstbedeelden in Uw tijd betekende.
Alhoewel er geen plaats voor U was in de herberg,
help mij dat ik vandaag ruimte in mijn hart maak,
zodat U werkelijk kunt zijn
"EMANUEL",
God zij met ons,
voor mij.
Dank U Here, dat als ik mijn handen naar U uitsteek
en U in vertrouwen aanraak,
mijn leven verandert.
Vernieuw in mij de ijver en het grote verlangen
als dat van de Samaritaanse vrouw om mijn vrienden,
familie en zelfs vreemden over U te vertellen.
Help mij te begrijpen dat U alleen verlangt
naar de intieme momenten met mij.
Help mij gas terug te nemen en Uw uitnodiging aan te nemen
aan Uw voeten te zitten en van U te leren.
Help mij te zijn zoals U:
vol begrip en medeleven naar anderen toe.
Here, Dank U dat U zoveel van mij houdt!
Ik nodig u uit om in mij te wonen,
met mij te wandelen, mij aan te raken:
Uzelf aan mij te openbaren....!
En lieve Here Jezus, dat ik de overtuiging mag hebben,
dat wie U ontmoet nooit meer
dezelfde kan zijn.
Amen.

AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.