0064

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie64 - Nederlandstalig
If you wait.., wait I say.. on the Lord, my God will see you through
Even whenI get discouraged...I just wait on God

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Verenigings Informatie
>Program Guide
AGP React enews
> News
> News special: Harry Potter
> Events
AGP React eservice
> The Word: De ware arts
> Be Inspired: Een Prachtige dag
> Deze mail niet ontvangen via news@agpgroup.net wordt abonnee en geniet van onze e-mail-only aanbiedingen!!

AGP Networks
Verenigings Informatie
De Toekomst van Adventistische Radio [AGP Vereniging] - In Nederland zenden Adventisten in diverse regio's radio-programma's uit. Zo wordt er in Spijkenisse en Zeist regelmatige overdenkingen of diensten uitgezonden. In Flevoland werken Adventisten mee in een christelijke radio redactie en in Drente en Zoetermeer zijn er Adventisten die een eigen radio programma regisseren en samenstellen. Adventistische radio is vooral lokaal te beluisteren. AGP FM tracht erin om haarhooggewaardeerde programmaook in andere delen uit te zenden.AGP staat aan de vooravond van een zwaarwegende beslissing. Momenteel kunnen ruim 350.000 mensen, in de Rotterdamse regiohet signaal van AGP FM ontvangen. In samenwerking met de lokale omroep van Rotterdam wordt er nagedacht aan het verviervoudigen van dat aantal. Dat gaat niet zomaar... talloze vergaderingen, onderhandelingen gingen hieraan vooraf. Aanstaande woensdag wordt definitief de knoop doorgehakt. Gaat AGP FM van lokale Rotterdamse zender naar een Randstadse zender... kunnen wij blijven uitzenden zoals de luisteraar dat gewend is? Op al die vragen en meer horen wij woensdag meer. De redactie van AGP vraagt om uw blijvend gebed voor dit project, doch in het bijzonder op woensdag 21 november wanneer het definitieve besluit zal vallen.
Lezingen & Crusades [Harvest EP] - Er is een verlangen om weer grootschalige evangelisatie-acties te organiseren in de Rotterdamse Regio. Zo krijgen wij bericht uit ZDA-Crooswijk en ZDA- Rotterdam Noord om ieder een serie lezingen, speciale diensten en concerten te organiseren. Mocht u in uw gemeente interesse hebben in dit project of wilt zoiets dergelijks ook organiseren. Harvest EP, beschikt over adressen waar u terecht kunt voor meer informatie mail: Helpwanted@agpgroup.netHarvest EP organiseert in het verlengende van deze activiteiten het project GO 2002. Binnenkort meer daarover op onze www.agp-internet.com/harvest website.
Studio verplaatst [AGPFM]- De Studio van AGP wordt volgende week gesloopt. AGP zendt vanaf 25 november uit vanaf een nieuwe lokatie. Voor de nieuwe locatie is alleen toegang mogelijk middels afspraak. Wil je uit eigen beweging de studio van AGP FM bezoek, mail dan op iedere donderdag avond voor de uitzending helpwanted@agpgroup.net
Perskaarten voor concert met Ralfp van Manen e.d. [AGP React] - Op 18 december vindt een concert plaats met Nederlandse Gospelartiest Ralf van Manen. Mocht je hem willen interviewen, dat kan met een AGP Perskaart... Mail de redactie voor meer informatie over een perskaart helpwanted@agpgroup.net
Program Guide

De programma's van AGP voor de week t/m24 november en vooruitblikkend voor de komende maand

AGP React Internet: Kijk voor de laatste updates op www.agp-internet.com Deze week onder andere geplaatst:
- Alles over de actie van International Childrens Care
- Stuur je verzoekjes voor AGP FM samen aan de hand van onze Gospel Album lijst
AGP FM Radio: In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)
18 nov, Cd van de week - Lejuene Thomspon - The Word met H. Oosterwolde
25 nov, Cd van de week - Woody Rock, Soul Music - The Word met R. Jack
2 dec, SpecialVriendschap en Relaties... wat is warevriendschap- The Word met H. Oosterwolde
8 dec, Eindejaar Muziek Specials - The Word met R.Jack
AGP FM Online: Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)
Deze week non-stop: Specials vanaf 21.00 Nederlandse tijd - Herhaling uitzending 18 november met H. Oosterwolde, R. Haspers, J. Samoukil, D. Vreds, C. Galant en R. Jack
<agp - Singing a message of hope

AGP React enews
News
>>>Samengesteld door de redactie van AGP Networks, jijkunt ook nieuwsberichten plaatsen, stuur een mail naar news@agpgroup.netNieuwsberichten kunnen ookuitgezonden worden via AGP FM Radio en AGP FM Online.
<en: Ook katholieken omarmen het 'sola fide'
THEOLOGIE [Nederlands Dagblad] - Waarschijnlijk nog nooit sinds 1517 zijn rooms-katholieken en protestanten elkaar zo dicht genaderd als vier jaar geleden. Negentien vooraanstaande evangelicalen en zestien r.-k. theologen zetten in Amerika hun handtekening onder de gezamenlijke verklaring The Gift of Salvation. Waar vier eeuwen geleden een onoverbrugbare kloof werd geslagen, bleek men nu een gemeenschappelijk geloof te delen.
Samen omarmden zij het sola fide van de Reformatie: "Wij zijn het erover eens dat rechtvaardiging niet verdiend wordt door goede werken of verdiensten van onszelf..." Het document noemt Jezus "de enige Middelaar tussen God en mensen" en belijdt dat de verlossing is ,voltooid' (accomplished) "door Christus' plaatsvervangend offer aan het kruis". De evangelicale deelnemers van hun kant stemden toe, dat het niet alleen gaat om de persoonlijke relatie met God, maar ook om de gemeenschap van de kerk. En zij kaderen de evangelische nadruk op ervaring in: "De ervaring en de expressie van Christus' genade en de gave van de Geest zijn voor allerlei christenen en in verschillende christelijke tradities weer anders, maar Gods gave hangt nooit af van onze menselijke ervaring of onze manieren om aan die ervaring uiting te geven."

<en: Concert Gentle Voices & Concert Victory in Praise
ROTTERDAM [AGP News]- Het concert vande Rotterdamse gospelformatie, Gentle Voices vindalleen op 15 december plaats in de Adventkerk van Rotterdam Noord, aan de Minstreelstraat 9. Nabij NS-Rotterdam Noord .Voor kaartjes en informatie kun je terechtop www.agp-internet.com/events. AGP FM geeft korting aan degene die bestellen via helpwanted@agpgroup.net
ALMERE {AGP News] - Op 24 november a.s. zal in de Adventkerk van Almereeen optreden zijn van het Rotterdamse Gospelkoor Victory in Praise (VIP). Het concert begint om 15.00 en de toegang is gratis... voor meer informatie zie onze eventspagina voor de Adventkerk van Almere
<en:Bijzondere kerkdienst: AdventkerkAmsterdam Zuid
AMSTERDAM [AGP News] - A.F. Steens schrijft het volgende "'Op 24 november a.s. zal Richard Elofer spreken te Amsterdam, in de Maarten Lutherkerk aan de Dintelstraat (RAI). Hij wordt vertaald door Henk Koning, de voorzitter van de Nederlandse Unie der ZDA. Richard Elofer is zelf voorzitter van de Israëlische Unie der ZDA. Als tot het Christendom bekeerde Jood, probeert hij zo vaak hij kan zijn Jodengenoten, waar ter wereld ook, te ontmoeten om met hen over het Evangelie te spreken.Het hoodthema voor de sabbatmorgen op 24 november a.s. zal zijn: 'A neglected Mission'( Een verwaarloosde opdracht) en de nadruk in zijn preek komt te liggen op de vraag:'Why is it important to preach the Gospel to Jews today'(Waarom is het belangrijk om het Evangelie vandaag de dag aan de Joden te brengen ?) Tijdens het middag-programma gaat hij verder op dit onderwerp in, maar zal hij in het bijzonder tijd en aandacht geven aan de vragen die tijdens de morgen bij de toehoorders zijn gerezen. Deze gelegenheid is dermate uniek, dat de gemeente Amsterdam Zuid dit bericht doorgeeft aan de andere gemeenten in het district NW Nederland, opdat belangstellende gemeenteleden deze (mid)dag kunnen meemaken."
<en: Duitse kardinaal: Moord Bin Laden aanvaardbaar
MÜNCHEN [ReformatorischDagblad]– De Duitse kardinaal Joachim Meisner vindt een moordaanslag op de islamitische terrorist Osama bin Laden moreel aanvaardbaar. Het zou volgens de rooms-katholieke kerkleider het beste zijn als Bin Laden werd berecht, maar als dat niet lukt, „blijft de tirannenmoord als laatste mogelijkheid over.” De kardinaal uit Keulen vergelijkt een aanslag op Bin Laden met de mislukte aanslag op Adolf Hitler op 20 juli 1944. „Wat zou ons veel bespaard zijn gebleven als die gelukt was”, zei Meisner tegen het tijdschrift Bunte. Het gaat volgens de kardinaal om de vraag of de mensheid „voor een onmens bewaard moet blijven, die alleen dood, haat en verderf brengt.”
<en: 'Islamitische landen spioneren in Duitse kerken'
BAD BLANKENBURG [Nederlands Dagblad]– Islamitische landen, zoals Iran, spioneren in christelijke gemeenten in Duitsland. Hierdoor zijn ze in staat om landgenoten die christen zijn geworden effectiever te vervolgen. Volgens de uit Iran afkomstige christin Narges Turkpur heeft in de kerk die zij bezoekt in Berlijn-Kreuzberg lange tijd een Iraanse spion lijsten aangelegd met namen van mensen die de kerkdiensten bezoeken. Die lijsten zijn aan de Iraanse regering ter hand gesteld. In de gemeente deed de spion zich voor als iemand van de oppositie. Inmiddels is hij ontmaskerd en uitgewezen.
<en: Recordpoging psalmzingen
GLOPPEN [NederlandsDagblad]- Een Noorse kerkelijke gemeente wil alle psalmen achter elkaar gaan zingen en daarmee een plek verdienen in het Guinness Book of Records. De gemeente in Gloppen in Sogn og Fjordane staat al in het recordboek met de langst durende kerkdienst van 88 uur. Die vond afgelopen voorjaar plaats. De recordpoging psalmzingen moet rond Pasen van start gaan, aldus pastor Olav Sigurd Gundersen. Hij deelt vast mee dat het heel apart zal zijn, want ,alle psalmen zingen doe je niet in een uurtje’. Zijn enige zorg is hoelang de organist het volhoudt.
<en: NewsViews
Meer gospelmuziek door aanslagen [Charisma News] - Ondanks een krimpende economie stijgen de verkopen van Christelijke gospelcd's Met meer dan 23% in de VS. Een handelsmaatschappij heeft onlangs 25 van haar radio's stations die zij in bezit heeft omgebouwd tot Christelijke zenders en ze trekken nu een nog groter marktaandeel.
Gratis Auto pastoraat brengt mensen tot Jezus [Charisma News] - New Hope Ministries heeft 25 auto's weggeven aan mensen die aan hun vakantiebijbelstudie mee doen. Als je besluit aan te sluiten bij een Christelijke kerk (maakt niet uit welke) dan krijg je gratis Christelijke lectuur mee. Momenteel staan 125 mensen op een wachtlijst voor deze vakantie bijbelclub.
Paus zegent het Internet [Religion Today] - Paus Johannes Paulus II heeft zijn zegen uitgesproken over het Internet. Dit staat in een speciaal document voor de R.K. die volgend jaar mei openbaar wordt gemaakt.
News special: Harry Potter
[AGP News} - Wat moeten wij met Harry Potter.., als Christenen. Vele Christelijke ouders en opvoeders zijn verontrust over de steeds populaider wordende tovenaarsleerling Harry Potter. De boeken van J.K. Rowling zijn een overweldigend succes. Maar de menigte gaat schijnbaar voorbij aan de diverse verwijzingen naar occulte praktijken, waar de jongste in deze samenleving mee te maken krijgen. Na de opkomst van Pokemon (Pocket Monster) waarbij jongeren werden gemotiveerd om "Gotta catch 't em all " te doen. En men zelfdse de koning van de onderwereld beschouwde als een leuke knuffel (Pikachu). In een snelle actie van diverse Christelijke leerkrachten en pedagogen deze Pokemon attributen verbood op school. Maakt Harry Potter nu de dienst uit. Uit diverse Christelijke hoeken van Orthodox tot Evangelicaal en zelfs in de Adventkerk is er sterke roep om jongeren niet in contact te laten komen met de wereld de Rowling geschapen heeft in haar 4-tal boeken en nu zelfs een film.
Vanuit een Adventistisch oogpunt heeft het tijdschrift 'The Adventist Review' een geheel artikel eraan gewijd. Kijk op:http://www.adventistreview.org/2001-1547/story5.html. Voor meer achtergrond informatie kan je terecht op Christian ParentingKijk naar een discussie over Harry Potter en hoe men er nu over denktNederlandstalige Sites zijn er ook: Een boekhandelaar die speelgoed van Harry Potter weigert. Kunnen Christenen veilig Harry Potter lezen. Oud voorzitter van EO, Doorenbos... Harry Potter is door en door Occult. AGP News is benieuwd naar uw mening... stuur deze op naar news@agpgroup.net .Mocht u de links niet kunnen open. Kijk dan vanaf a.s. maandag naar onze speciale site op www.agp-internet.com met alles over Harry Potter!!
agp news | www.agp-internet.com/news | news@agpgroup.net

Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
November
24 - Speciale kerkdienst in Adventkerk Amsterdam Zuid
24 -"Night of Praise" - Rotterdam Zuid, aanvang 19.30 besloten avond.. voor deelname info zie www.7da.org/nop
24 - Con cert Hidden Treasure"- Almere zie ook events pagina Adventkerk Almere
In diverse steden Wervelnites van de EO kijk hier
December
2 - Zaalvolleybal tournooi AJV - Amsterdam Z.O.
15 - Concert Gentle Voices, AdventkerkRotterdam Rotterdam noord, zie www.agp-internet.com/harvest
18 - Concert Ralf van Manen in Papendrecht voor meer info zie hier
22 - Kerstconcert Adventkerk Den Haag - Noordwest Buitensingel Den Haag
2002
26 januari - Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.
26 januari - : Gospelconcert Gouda 2002
Verwacht: Go 2002

AGP React eservice
The Word: De ware arts
>>>Een deel overdenking van H.Oosterwolde zoals die uitgezonden is via AGP FM op zondag18 november, wil je in contact komen mail prayer@agpgroup.net
Markus 2:15 t/m 17
En het geschiede, toen Hij aanlag in zijn huis, dat vele tollenaars en zondaars mede aanlagen met Jezus en zijn discipelen; Want zij waren talrijk en zij volgen Hem. En toen de schriftgeleerden der Farizeeën Hem met de zondaars en tollenaars zagen eten, zeiden zij tot zijn discipelen: "Waarom eet Hij met tollenaars en zondaars?" En Jezus hoorde het en zeide tot hen: "Zij, die gezond zijn, hebben geen geneesheer nodig, maar, zij die ziek zijn. Ik ben niet gekomen om rechtvaardigen te roepen, maar zondaars."
Beste lezer, Jezus is nu in de hemel bij God, onze Vader. Wanneer Jezus naar deze wereld kijkt, vanuit de hemel. Ziet Jezus geen auto's.., Jezus ziet geen grote villa's.
Maar Jezus ziet alleen uw hart.
Jezus ziet alleen ons zondig hart. Jezus verlangd naar ons hart, om ons zondig hart, te vormen naar een rein hart. Want wij allen hebben gezondigd, en wij allemaal hebben Jezus nodig. Sommige mensen denken dat zij eerst hun levenop orde moeten brengen. alvorens zij tot Jezus kunnen komen.
De bijbel leert ons dat niemand, zijn eigen hart kan vormen tot een rein hart. Wij allen zijn ziek en hebben allemaal een dokter nodig. En onze dokter is Jezus. Want niemand gaat naar een dokter wanneer hij of zij gezond is. Wij gaan naar de dokter wanneer wij ziek zijn.
Vandaag wil Jezus uw dokter zijn!! Hij wil u hart genezen.
Nodigt u vandaag onze dokter (Jezus) uit in uw hart?
The Word | http://www.agp-internet.com/react | prayer@agpgroup.net

Be Inspired: Een prachtige dag
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
Ik leef mijn leven alsof er nooit een begin of een einde is
Ik voel mezelf bevangen in de haarst
Alleen, gebroken, verdwaald, Weet je ik ben daar overal al geweest.
Maar dat is binnenkort niet erg meer
In mijn gedachte zie ik een visioen van eeuwigheid
En hoe het daar zal zijn.
Hij komt terug en ik kan nauwelijks wachten
Ik wil Jezus van aangezicht tot aangezicht aanschouwen.
Ik geloof het, ik geloof erin.
Een prachtige dag
Hij komt eraan, zijn glans doorbreekt de wolken
Hij zal mijn naam uitroepen vanuit de hemel.
Ik geloof het, ja ik geloof het
Een prachtige dag
Hij komt terug voor mij
Sinds die gedachte voel ik mij gelukkig...
Sinds die gedachte moet ik het iedereen vertellen
Ik weet dat het enige wat telt is,
dat Hij terugkomt voor mij.
Ik heb vrede gevonden en blijdschap in mijn hart
Ik vond mijn hoop in Hem.
Ik wil vrij genoeg zijn om te vliegen
Ik wil vrijmoedigzijn om het proberen
Ik wil er klaar voor zijn, want ik geloof dat het waar is.
Wij zullen elkaar ontmoeten in liefde voor altoos
Als ik denk aan die ene prachtige dag...
dan ben ik zo blij.

AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.