0063

Hoe reageer jij op Gods liefde?
AGP React enews
agp - the advent gospel promotions - Jaargang 3: editie63 - Nederlandstalig
He's prepared a place for me, over there when the storm of life is over.
He will lead me there. With Him I'll be for eternity. In a place He prepared for me

InjouwReactenews:
AGP Networks
> Verenigings Informatie
>Program Guide
AGP React enews
> News
> Events
AGP React eservice
>Need to know: Cd van de week: Anointed
> The Word Hoe afhankelijk ben jij?
> Be Inspired: "Wist ik toen maar, wat ik nu weet!"

AGP Networks
Verenigings informatie:
React in tekst formaat [AGP Networks] - Wil je react als 'simpele tekst formaat' ontvangen (zonder kleurtjes) stuur dan een mail naar onze redactie, react@agpgroup.net
Nieuwe studio [agp neworks] - Eind november betrekt AGP een gloednieuwe studio voor Christelijke radio in Rotterdam. Dit modern complex isonze tweedeuitvalsbasis voor Christelijke radio en tv in Rotterdam. Naast AGP FM zenden er ook diverse andere organisaties hun programma's uit. Daarnaast is AGP in onderhandeling met diverse regionale en lokale omroeporganisaties voor doorgifte van het AGP FM Signaal. Volgende week een achtergrondartikel over de onderhandelingen tot nu toe en waarom gebed hiervoor een noodzaak blijft.
Perskaarten van AGP News [agp news & events] - Voor degene die op free-lance basis artikelen schrijven voor AGP React of AGP FM, kunnen een perspas aanvragen bij AGP. Wil je in bezit komen van een officiële perskaart van AGP, stuur een e-mail naar helpwanted@agpgroup.net
Wat betekent kerst voor jou [agp networks]- Voor onze Kerstspecial op AGP React zijn wij benieuwd wat Kerst voor jouw betekent, vier je Kerst wel of niet. Gebruik jij kerst als een motivatie voor evangelisatie e.d. stuur een mail naar react@agpgroup.net
Program Guide

De programma's van AGP voor de week t/m17 november en vooruitblikkend voor de komende maand

AGP React Internet: Kijk voor de laatste updates op www.agp-internet.com
AGP FM Radio: In Rotterdam op kabel 107.1, ook in de Rotterdamse regio op de kabel (Zie kabelleverancier UPC-gegevens)
11 nov, Cd van de week: Anointed -If we pray - The word met R. Jack
18 nov, Cd van de week - Woody Rock - Soul Music - The Word met H. Oosterwolde
25 nov, Special: The best of gospelmusic2001, deel 1 - Praise & Worship - The Word met R. Jack
2 dec, Special The best of gospelmusic 2001 - Rythm and Praise - The Word met H. Oosterwolde
AGP FM Online: Radio via het internet, via media.agpgroup.net (klik agp online, vervolgens op tune in) op de volgende tijden (Nederlands, GMT+1)
Deze week non-stop: Specials vanaf 21.00 Nederlandse tijd -
Maandag 19 november
Woensdag 20 november
21.00 tot 22.00 - Herhaling van AGP FM Radio van zondag 11 november, Special: Moet je ALTIJD de waarheid vertellen?
<agp - Singing a message of hope

AGP React enews
News
>>>Samengesteld door de redactie van AGP Networks, jijkunt ook nieuwsberichten plaatsen, stuur een mail naar news@agpgroup.netNieuwsberichten kunnen ookuitgezonden worden via AGP FM Radio en AGP FM Online.
<en: Komen Sabbatvierders in actie tegen zondagswet?
ROTTERDAM [AGP Newsredactie]- 11 september was een gedenkwaardige dag voor de relatie kerk en staat in Nederland. De meeste denken bij 11 september 2001 aan de verschrikkelijk aanslagen in Amerika. Echter in Nederland werd een wetsvoorstel, in de tweede kamer,goedgekeurd die het mogelijk maakt dat werknemers die gewetensbezwaar hebben tegen werken op zondag, beschermd worden tegen ontslag door deze nieuwe wet. AGP maakte hierover al melding in haar vorige uitgaven. Ook de Sabbatstichting die een handtekeningen actie heeft gehouden om ook sabbatvierders deze bijzonder status te geven voor de sabbat (zaterdag) heeft tot nu toe geen effect gehad. Via het internet gaat de roep om actie te voeren voordat deze wet ook door de eerste kamer wordt goedgekeurd. De grootste sabbatvierende kerkgemeenschap in Nederland (Zevende-Dags Adventisten) wordt door enkele kerkledenbeticht, viadit zelfde medium,een te kleine rol te spelenomtrent dit vraagstuk. Deze leden speculeren nu op het organiseren van zelfstandige acties tegen dit wetsvoorstel. Andere roepen opdit te doen binnen het verbandvanZDA-gemeenten in Nederland en in samenwerkingmet andere sabbatvierende gemeenten en kerkgenootschappen als de zevende-dags Baptisten in de Sabbatstichting.
AGP News heeft inmiddels een artikel vaneen sabbatvierdergepubliceerd op onze news-site (klik hier). De redactie is benieuwd in hoeverre mensen bereid zijn tot actie en wil graag in contact komen met voor- als tegenstanders van dit initiatief. Stuur een mail naar news@agpgroup.net Mocht u daartoe bereid zijn, danmaken wij ook opnamen voor ons radio-programma op internet en lokale radio.
<en: Adventkerken Rotterdam organiseren overvloed aan speciale diensten
ROTTERDAM [AGP Newsredactie] - Zaterdag (sabbat) 17 november is het druk in Rotterdamse Adventkerken. In Rotterdam Noord (Minstreelstraat 9) wordt een speciale dienst gehouden olv. J. Sanchez over het Adventistisch opvoeden, daarnaast staat het scoutingwerk van de Adventkerk speciaal in een ochtend en middagvullende programma. (aanvang 11.00) In Rotterdam Zuid vindt op dezelfde dag een zgn. Open deur dienst plaats. Thema 'Vriendschap een illussie?' met zang door koor Generation G.O.D. en spreker W. Verdouw. (Aanvang 14.45), De adventkerk van Rotterdam Zuid is aan het Amelandseplein 68.
<en: Crooswijkse Jeugd verenigd Rotterdamse Jeugd rondom Gods Woord
ROTTERDAM [AGP Newsredactie] - Terwijl in de adventkerkRotterdam Zuid op 24 november a.s. een Night of Praise avond, waar God prijzen en contact met elkaarzoeken via muziek, dans en film centraal staat. Organiseert de Adventkerk van Rotterdam Crooswijk een Bible Bowl op 26 januari. alle jongeren in Groot Rotterdam zijn voor dit evenement uitgenodigd. Naast het memoriseren van bijbelteksten en een hoop aan bijbelkennis. Staat onderling contact hoog in het vaandel. De jeugdgroep van Rotterdam Noord organiseert een moderne vorm van contact, namelijk een een computerspelmiddag op zondag 25 november a.s. Het jeugdhonk wordt voorzien van een tiental PC's en Playstations. Waar op een sportieve wijze met de computer tegen elkaar wordt gespeeld. Op 2 december a.s. organiseert AJV een volleybaltournooi, echter bij het ter perse gaan van dit blad is de inschrijvingstermijn gesloten. zie ook agenda
<en: Kerkgang jeugd in Nederland vrij hoog
BRUSSEL[Nederlands Dagblad]- Jongeren tussen 15 en 24 jaar in Nederland gaan vaker naar de kerk dan hun leeftijdgenoten in de meeste andere lidstaten van de Europese Unie. Gemiddeld zegt in de EU 8% van de jongeren lid te zijn van kerk of parochie, in Nederland is dat 13%. Dat percentage ligt nog hoger in Oostenrijk (16%) en Italië (14%). Onder jongeren heeft 59% geen bezwaar tegen het homohuwelijk en is een groeiende groep van nu 54% (in Nederland zelfs 80%) niet tegen euthanasie. Van de voorstanders van het homohuwelijk is maar een deel ook voorstander van het recht voor homoparen, kinderen te adopteren. Steun voor de doodstraf neemt onder jongeren zienderogen af in vergelijking tot 1997. Maar 12% van de jongeren ziet voordelen in het mogelijk maken van het klonen van mensen.
<en: Geen kerkelijk huwelijk voor het burgerlijk
DEN HAAG [Nederlands Dagblad]- Het kabinet vindt dat het kerkelijk huwelijk niet voorafgaand aan het burgerlijk huwelijk gesloten mag worden. Dat schrijft staatssecretaris Kalsbeek (justitie) aan de Tweede Kamer.De bewindsvrouw reageert hiermee op de discussie ontstaan tijdens het debat over het homohuwelijk. GroenLinks- kamerlid Halsema stelde toen dat het zelfs in strijd is met de vrijheid van godsdienst als kerkelijke huwelijken niet op zichzelf gesloten mogen worden. Het zou bovendien geen recht doen aan de scheiding tussen kerk en staat. Volgens staatssecretaris Kalsbeek is de scheiding van kerk en staat niet in het geding. Ze wijst erop dat loskoppeling van het kerkelijk huwelijk alleen maar misverstanden en rechtsonzekerheid veroorzaakt. Dit betekent dat de wettelijke strafbepalingen voor het niet naleven van de juiste volgorde overeind blijven. Geestelijken die het kerkelijk huwelijk voorafgaand aan het burgerlijke sluiten, kunnen een straf van maximaal 5000 gulden krijgen.
<en: NewsViews
Kirk Franklin on the move [Billboard Records]- Kirk's Franklins nieuwe CD staat gepland voor volgend jaar februari met als titel. The Re-birth of Kirk Franklin. Een van tracks wordt nu al gedraaid in de States. Het gaat om een Duet met niemand minder dan T.D Jakes.
Slechts achtduizend dalits stappen over[NEW DELHI] - Geen miljoen zoals vooraf was voorspeld, maar slechts achtduizend dalits hebben zondag de overstap vanuit het hindoeïsme gemaakt. De meesten werden boeddhist, slechts weinigen zijn christen geworden.
Bedenk een thema voor Generale Conferentie [BUC News] - Bedenk een slagzin voor de komende Generale Conferentie in St. Louis in 2005, het thema mag hoogstens uit 3 of 4 Engelse woorden bestaan, dienen makkelijk vertaald te kunnen worden en moeten de identiteit van de Adventkerk uitstralen, in zowel woord als praktijk, idee... mail react@agpgroup.net AGP zal alle aanmeldingen doorsturen naar de Generale Conferentie Naamgeving comite.
ADVENTKERK VS maakt Kerstprogramma [monday fax] - De adventkerk van New York maakt een kerstspecial voor de landelijke commerciële omroep NBC. Een interkerkelijk organisatie heeft de Adventkerk toegestaan om voor de 2de keer in 7 jaar de jaarlijkse uitzending namens de kerken op tv te produceren.
Vervolging in Frankrijk[Charisma News]- Christen vrezen voor vervolging in Frankrijk. Een nieuwe wet zou vasten, dopen tot sekte -achtige handelingen achten. Zou zo vasten door de wet gezien worden als een oproep om geen voedsel meer te nuttigen en dopen zou gezien kunnen worden als onjuiste inhuldigings rituelen.
agp news | http://www.agp-internet.com/news/index.htm | news@agpgroup.net


Events
>>>Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net Alleen de activiteiten voor de komende twee maanden worden vermeld, meer activiteiten: http://www.agp-internet.com/events
November
17 - Speciale kerkdienst rond opvoeding en Scouting in Adventkerk Rotterdam Noord (aanvang 11.00)
17 - Open Deurdienst Rotterdam Zuid - aanvang 14.30,Amelandseplein 68
24 -"Night of Praise" - Rotterdam Zuid, aanvang 19.30 besloten avond.. voor deelname info zie www.7da.org/nop
24 -Con cert Hidden Treasure"- Almere
December
2 - Zaalvolleybal tournooi AJV - Amsterdam Z.O.
15 - Concert Gentle Voices, AdventkerkRotterdam Zuid, zie www.agp-internet.com/harvest
22 - Kerstconcert Adventkerk Den Haag - Noordwest Buitensingel Den Haag
30- Concert Gentle Voices, Adventkerk Rotterdam Noord, zie www.agp-internet.com/harvest
2002
26 januari - Bible Bowl - Rotterdam Crooswijk - Bijbelkennis en ontmoetingsavond voor de jeugd in Groot Rotterdam.
Verwacht: Gospelconcert Gouda 2002
Verwacht: Go 2002

AGP React eservice
Need to know: CD van de Week
ANOINTED - If we Pray
Het lijkt wel op diverse groepen slinken in formatie grote... Anointed was een viermans formatie.. werd een trio en is uiteindelijk een duet geworden. (wat is er aan de hand in gospelmuziekland?). If we pray is niet te vergelijken met ander werk. Afgestapt van haar Rythm & Blues en Urban Gospel reportoire,zingt Anointed lekker klinkende Pop-gospel, afgewisseld met rustige ballads. If we pray.. zegt het al.. het belang van het gebed. Vooral interessant voor al diegene die een inspirerende gebedsweek achter de rug hebben. If we pray laat ook die kinderen van de twee leadzangers van Anointed horen... altijd prachtig om kinderen te horen binnen.
Al met al een gevarieerde CD. Nummers die eruit springen is het prachtige "Rejoice" en popballad "If we pray"... een cd die je gewoon een keertje moet beluisteren. Ondanks de goede teksten en het thema van de CD, straalde de warmte van de vorige CD's van Anointed toch duidelijker af. Je mag deze cd geen schaduw noemen van de voorafgaande. Maar dit is niet de Anointed van weleer... dit is een nieuwe Anointed. Smaken verschillen... en anointed hoopt en bidt dat deze CD ook voor jou een 'zegen' mag zijn.
Anointed
If we pray
Word Records
www.anointed1.com| www.wordrecords.com

The Word: Hoe afhankelijk ben jij?
>>>Een deel overdenking van R.Jack zoals die uitgezonden is via AGP FM op zondag11 november, wil je in contact komen mail prayer@agpgroup.net
Op 4 juli viert heel Amerika haar onafhankelijksdag. De dag de Amerika, 200 jaar geleden,zelfbestuur kreeg van de toen heersende Britten. Onafhankelijk zijn.. niet gebonden aan iets of iemand. Als je als kind geboren wordt ben je afhankelijk van je ouders, voor liefde, zorg en geborgenheid. Maar zodra het kind kan gaan lopen wordt langzamerhand de drang naar zelfstandigheid groter. Je wilt zelf de wereld ontdekken. Je wilt je zo min mogelijk binden met deze of gene. In deze wereld wordt je geacht je 'onafhankelijk' op te stellen. Ikke.. ikke.. en de rest kan... Als je je in deze maatschappij teafhankelijk maakt, dan wordt je zwak geacht.

Veel mensen lopen rond met de illussie dat ze zichzelf uit de problemen kunnen redden. Dat ze niemand nodig hebben. Toch hebben we stilletjes onze zorgen, maar laten dat aan niemand merken. We hebben stilletjes onze hoop, verdriet, eenzaamheid... maar we hebben ons zo 'onafhankelijk' opgesteld dat wij dat aan niemand willen laten merken. En zodoende lijden wij pijn diep in ons hart. Jezus wil heel graag met jouw opstap... maar durf jij je afhankelijk te maken van Hem. Durf jij het aan om je zorgen aan Hem over te dragen? Veel mensen zien het als het opgeven van vrijheden als je je afhankelijk van iets of iemand maakt. Maar weet dat als je afhankelijk maakt van Christus je de grootste vrijheid kunt vergaren die een mens in dit leven ontvangen kan. Jezus zei in Lucas 22 vers , zoekt eerst het Koninkrijk Gods en al het ander ontvang je bovendien.
Als jij je afhankelijkweetvanChristus dan zal hij net.. zoals ouders en verzorgers dat doen, zorgen voor liefde, zorg en geborgenheid En als je met Jezus wandelt dan wordt die drang naar afhankelijkheid alleen maar groter. Maak vandaag jouw 'afhankelijksdag'. De dag dat jij het bestuur van jouw leven overdraagt aan de liefdevolle en rechtvaardige Heer en Heiland, die 2000 jaar geleden voor jouw en mijn fouten stierf, maar op de derde dag glorieus opstond en overwon. Weet jezelf afhankelijk van Jezus die je bevrijdt uit een wereld van pijn, angst en verdriet.Neem die belofte van Hem vandaag ter harte. Hij zorgt voor jouw en wat Hij belooft zal Hij ook doen.
The Word | http://www.agp-internet.com/react | prayer@agpgroup.net

Be Inspired "Wist iktoen maar, wat ik nu weet"
>>> Heb jij inspirationele teksten, meditaties, etc mail de prayer-redactie op prayer@agpgroup.net
Wist iktoen maar, wat ik nu weet
Misschien was het leven niet zo dramatisch
Nooit geweten dat liefde zo echt kon zijn
Oh die vreugde die U in mijn harte bracht
Net als een kind die geschenk krijgt met Kerst
Smeek ik; "Alsjeblieft neem die gaven niet van mij weg"
Daarom geef ikU, alles wat ik heb...
Ik ben de Uwe, de Uwe, geheel en al de Uwe
Ik kan het nog herinneren uit een ver verleden
Toen wist ikniet dat U mijn vriend wilde zijn
Ik zocht voor iets nieuws
Maar toen vond ik U
U verliet nooit meer mijn zijde
U bent mijn kracht... mijn gids
U houdt mij stevig vast...
Wanneer ik in de put zit of de weg kwijt ben...
Dan bent U daar om mij weer op het juistespoor te zetten
Af en toe dan vraag ik mezelf af
Waarom U mij toch steeds bevrijdde
Al die beproevingen.. toch kan ikhet niet ontkennen
Ubleef steeds bij mij
Daarom ben ik nu niet angstig meer, ik twijfel niet
U heeft mij nooit teleurgesteld
Daarom stel ik al mijn vertrouwen in U
Want U weet wat ik zou moeten doen
Ik hou zoveel van U
Ik zal U nimmer laten gaan
Ik ben geheel en al de Uwe
Wist ik toen maar, wat ik nu weet!

AGP Network Info
Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net?subje1ct=REMOVE DUTCH REACT. Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse Engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net?subject=SUBSCRIBE REACT. Copyright (c) 2001 AGP - The Advent Gospel Promotions, AGP React, AGP FM & AGP Vision are part of AGP MediaNetworks, AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects, AGP - The Advent Gospel Promotions, Evenaar 188, 3067 DA Rotterdam, The Netherlands, Postbank: 77.47.327, Internet: www.agp-internet.com E-Mail: info@agpgroup.netDisclaimer: AGP respects all copyright owners their respect works, if we've forgotten to acknowledge you, please mail us.