0017

   You are - home - agp news / my.agpgroup.net - agp react enews index    
Hoe reageer jij op Gods Liefde?
AGP React E-News
"And I can't help but shout about it Of all that the Lord had done for me I wanna tell the whole world about Jesus. How His power set me free"
editie 17: Nederlandstalig

>>>In deze React...
        >>>AGP React Internet: nieuw op www.agpgroup.net
        >>>AGP FM Radio: CD van de week: Yolanda Adams
        >>>Jaaroverzicht Gospelmuziek: trends in 2000(verzorgd door de redactie van AGP FM)
        >>>Kerstspecial 24 december
        >>>Nieuws (Verzorgd door het MediaCenter)
           >>>Agenda (Verzorgd door het MediaCenter)
        >>>AGP React: Inspirationals       
>>>AGP React Internet, nieuw op www.agpgroup.net
Nieuw: SermonRoom - "De genezers"
INTERNET - Wie wilt nu niet gezond worden... je kan tegenwoordig overal naar toe gaan om gezond te worden. Maakt alleen God beter? Welke methode is door God aanvaard en welke niet. Waar moet ik opletten als naar ik gebedsgenezers toe ga? Lees dan het studiemateriaal De Genezers" Lees verder www.crosswinds.net/~agpgroupdotnet/react/sermonnl01.htm Wil je Kort en bondig, een bijbels gefundeerd overzicht over genezing in een Christengemeente Lees dan eens :De 7 principes van genezing: www.crosswinds.net/~agpgroupdotnet/react/sermonnl02.htm Natuurlijk zullen alle oude artikelen gewoon on-line blijven voor studie en overdenking.
 
INTERNET - Vandaag is het de laatste kans om nog mee te doen met de prijsvraag voor een gratis kaartje voor het concert van Reflection of Christ op 21 december in Theater Zuidplein te Rotterdam. www.crosswinds.net/~agpgroupdotnet/index/win.htm
<<<AGP React Internet>>>
 
>>>AGP FM Radio: CD van de week
Yolanda Adams: "Christmas with Yolanda Adams" (import)
Sommige gospelartiesten willen meer met hun muzikale werk als evangelist dan alleen maar besluiterbaar zijn voor mede-christenen, die artiesten willen de wijde wereld in. Take Six, BeBe Winans hebben al een geruime tijd een contract bij een seculiere (wereldse) platenmaatschappij. Een artieste die begon als lerares op een christelijke basisschool is nu opgeklomen tot een gospelster met allure: Yolanda Adams. Haar CD "Mountain High.. Valley Low" (met medewerking van Kelly Price). heeft het zeer goed gedaan op de Amerikaanse Billboards Album, die CD verkocht meer dan een 500.000 exemplaren wereldwijd. Haar nieuwste CD is een compilatie van traditionele kerstnummers zoals; "Litte Drummer Boy", "The Fist Noel" en "Hark The Angels Sing" op deze CD, weinig muzikale uitschieters als op haar vorige CD. Toch zingt Yolanda vanuit het hart en de teksten op deze CD zijn gelukkig niet "Commercieel bewerkt." Dus je hoort het evangelie toch gewoon doordringen op deze plaat. Prachtig!
Een nadeel: de Cd is kort slechts 39 minuten. Deze CD kan je volgens mij niet halen in Nederland, maar als je het via het internet de CD besteld, dan heb je toch echt kwaliteit in huis gehaald!
Yolanda Adams
Christmas with Yolanda Adams
 <<< www.elektra.com - www.YolandaAdams.org >>>
 
>>>Jaaroverzicht Gospelmuziek trends in 2000
AGP FM RADIO - Een nieuw geluid, dat was dit jaar alom te horen. Het begrip Y2K (Year 2000) is op verschillende hoezen van gospelartiesten te zien. Deze nieuwe tijdperk (en ik bedoel geen new-age) in gospelmuziek is ook te horen. Wat vroeger voor onmogelijk werd gehouden is nu hoorbaar. Gelikte R&B beats, soul, rock, rap en hip-hop... is het onderscheid nog wel te horen? Kirk Franklin begon ermee door "gewone" artiesten te laten meezingen op zijn album's. Dit jaar waren op diverse gospelalbums top-40 sterren te beluisteren. Artiesten als R. Kelly schreven teksten voor Gospelartiesten. Zelfs Mary J. Blige en Kelly Price maakten op diverse albums hun opwachting. De nummers op deze CD's zijn zo goed geproduceerd dat je als luisteraar alleen aan de woorden het verschil kan beluisteren. Producers als Darkchild en PAJAM brachten Gospelmuziek naar een nieuw niveau, mixen, re-mixen. Zoals op de intro van een van de CD's te beluisteren is "Is er hier een feest gaande? Dat kan toch niet... dit is een kerkgebouw... feest in een kerkgebouw, kom nou!" Daarna komt er een groove die zijn weerga niet kent. 
De nieuwkomer van dit jaar Tonex, maakte van Gospelmuziek toegankelijker voor niet-christenen. Zijn werk voor artiesten als Shelley Gaines en Kelly Williams waren hoorbaar, heftige rap, snelle beats, rustige jazze en teksten waarvan de daden van onze Heer op een moderne manier worden bezongen en vertolkt. Mary Mary... hun kunnen wij natuurlijk niet vergeten, hun CD Thankful ging de Christelijke boekhandel voorbij en belande direkt in de Free Record Shop, Gospelmuziek is blijkbaar geaccepteerd en wordt nu beluisterd door de massa.
Het afgelopen jaar was ook het jaar van de praise-muziek. Elk jaar wordt er tijdens Pinksteren het zogenaamde Opwekkingsweekend gehouden, duizenden christenen (voornamelijk charismatisch en evangelisch) komen daar bij elkaar. Dit jaar is er ook weer een nieuwe serie opwekkingsnummers verschenen, deze opwekkingscd's, bandjes en songbooken staan al jaren bovenaan in de gospelhitlijsten. Praise is in! Van heftige aanbiddingsmuziek uit Australie - The Hillsong Series.  Opwekkende en dynamische campmeetings van jongeren uit Engeland, bekend van de Soul Surviver en Spring Harvest ontmoetingen. Of wat dacht je van aanbiddingsleiders als Don Moen, Alvin Slaughter, Ron Kenoly en T.D. Jakes, stuk voor stuk brachten zij nieuwe nummers uit die in diverse kerken worden bezongen. In Nederland is ook de tienerweekenden van de EO ronduitclub populair: "Wervelweekenden" of de Ronduit Praiseband. Op regelmatige basis komen ook hiervan CD's uit.
Traditionele Gospelmuziek op zijn retour... klassieker uit de wereld van de black gospel zijn steeds minder te horen. Diverse artiesten als Lamar Campbell, Commisioned, Hezekiah Walker, zingen geen nummers meer zoals zij dat twee of drie jaar geleden deden. Black Gospel, zoals je dat gewend was is voorbij. Geen mooie overgangen, koorzang die je ontroerd, nogmaals het is het keyboard en de re-mix die de meeste koren gebruiken. Toch hoor je op diverse CD's dat men niet voorbij wil gaan aan de stijl die 'Old School' genoemd wordt. Muziek die goed is voor grootpapa en grootmama, over diverse Cd's  hoor je wel ouderwetse getinte nummers, maar dit is vaar een uitzondering dan regel. Wat voor stijlen er allemaal zijn ontwikkeld in het afgelopen jaar.. een ding is niet veranderd... het loven en prijzen Jezus Christus en het overbrengen van het evangelie aan kerkgangers en niet-christenen is en blijft een streven van alle artiesten, ongeacht van hun muzikale invloeden en achtergronden.
<<<AGP FM Radio, specials op 10 december & 17 december>>>
 
>>>Kerstspecial 24 december
ROTTERDAM - op 24 december vindt er een bijzondere uitzending plaats, er wordt stil gestaan bij de ware betekenis van het Kerstfeest... Waarom kwam Jezus naar deze aarde? Wat was Zijn taak? Wat maakt kerstmis nu zo bijzonder? Op alle deze vragen en meer kunt u antwoorden krijgen tijdens onze speciale uitzending op 24 december bij AGP FM Radio, gebracht door onze presentator Hensley Oosterwolde. Deze uitzending wordt afgewisseld met gepaste muziek en vormt een meditatieve start voor het kerstseizoen 2000. (Tijdens de uitzending kan men bellen en praten met deskundigen 010-4660913)
<<<AGP FM Radio, special 24 december>>>
 
>>>Nieuws (Verzorgd door het MediaCenter)
Heb jij nieuws uit jouw kerk of omgeving, mail news@agpgroup.net
 
<<< Christelijke Kerken promoten AGP FM
ROTTERDAMSE REGIO - In een opmerkelijke daad van de diverse Rotterdamse kerken (niet-adventistische) verschijnt in diverse Rotterdamse wijken een mailing waarin reclame wordt gemaakt voor AGP FM Radio. Wij bij AGP zijn aangenaam verast dat zondagvierende kerkgenootschappen een Sabbat-vierende media organisatie te willen promoten. Dit nieuwsblad wordt aan meer dan 50.000 huishoudens in en om Rotterdam verspreid.
<<<Bron: AGP MediaCenter>>>
 
<<< Bijzondere kerstviering
ROTTERDAM - Op 24 december vindt er een bijzonder kerstnachtsdienst plaats in de Adventkerk van Rotterdam Noord. Op die dag vindt er een gezamenlijk Kerstviering plaats tussen de Adventkerk van Rotterdam Noord en de Evangelische Broeder en Zustergemeente (EBZG), die op zondagen het kerkgebouw huurt van de kerkgemeente. In deze dienst zal de predikant van de Adventgemeente Ds. B. Nab een overdenking houden en zullen diverse Adventkoren, zoals Advent Messengers hun opwachting maken. Gezien de grote van beide kerkgemeentes zal deze dienst niet breed worden gepromoot. De leden van Adventkerk van Rotterdam Noord hebben diverse contacten met de EBZG gemeente, vanwege diverse familiebanden e.d.. De EBZG, een kerkgenootschap die in Suriname een grote aanhang kent, is blij de samenwerking, zo predikt M. Peroti (lid van Algemeen kerkbestuur van de Nederlandse Adventkerken) regelmatig tijdens diensten op de zondagmiddag. Als beiden kerken komen dan zullen op de bewuste zondagnacht meer dan 500 mensen in het kerkgebouw aanwezig zijn.
<<< Bron: AGP MediaCenter>>>
 
<<< Tien waarschuwings signalen voor Wonder Predikers
Hans Keijzer, voormalig algemeen-secretaris van de EZA, waarschuwt in De Oogst tegen 'wonderpredikers' die vooral in charismatische kringen en onder allochtonen opgeld zouden doen. "Advertenties tonen ons breed glimlachende, goed gekapte en strak in het pak zittende optreders. Meestal buitenlanders. Gezalfden, zo lezen we, met een profetische bediening. Ze kunnen ons leven nieuwe glans geven. Onder hun handen zullen zich wonderen voltrekken. Hun eigen kerk groeide in korte tijd tot fenomenale omvang. Dat kan hier ook gebeuren."  Lees verder:
<<< http://agp-internet.com/news/dutch/news/newsd.htm >>>
 
<<< Paus erelid Harlem Globetrotters
ROME - De paus heeft in de 32 jaar van zijn pontificaat heel wat onderscheidingen gekregen, maar misschien nooit zo bijzonder als het erelidmaatschap van het wereldberoemde basketbalteam The Harlem Globetrotters.
<<< Lees verder op: http://www.kerkweb.nl/nieuws/2000120804.htm >>>
 
<<< Bisschoppen zien euro als middel tot solidariteit
BRUSSEL - De Europese bisschoppen hopen dat de euro zal bijdragen aan een solidair Europa. Dit zegt de commissie van de bisschoppenconferenties in de Europese Unie in een gisteren in Brussel uitgegeven verklaring. Voor Nederland is bisschop Van Luyn van het bisdom Rotterdam lid van de commissie.
<<< http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200012070759 >>>
 
<<< 'Jozef was grootaannemer met geld'
BARNEVELD - Jozef een arme timmerman? Als het aan drs. J. G. van der Land ligt, komt aan deze "mythe" snel een einde. Volgens hem was Jozef een grootaannemer, die behoorlijk verdiende door het bouwen van huizen in de omgeving van Nazareth. Dit bracht hij zaterdag in Barneveld naar voren tijdens een congres over de historische betrouwbaarheid van het Nieuwe Testament.
 <<< http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200012051041 >>>
 
>>>AGENDA (verzorgd door AGP MediaCenter)
Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net
 
December 
16 - Nina Astrom
Zaterdag 16 december - Stadskanaal Sporthal Bruinsma 0599-653019
21 - Kerstmusical Reflection of Christ - Theater Zuidplein
TRC Promotions en Theater Zuidplein presenteren de musical van Reflection of Christ 'Christmas for every heart' Toegangsprijs EUR 14,- dat is NLG 30,80  voorverkoop via theater Zuidplein tel. 4816500 e-mail: alletonen@hotmail.com

januari

08 - The Search - De zoektocht,  Adventkerk Enschede

In Enschede begint op maandag 8 januari om 19.30 uur the videoserie "De Zoektocht".  Iedere maandagavond een documentaire over de bijbel met aansluitend de mogelijkheden om erover te praten.  De serie wordt beeindigt met een speciale kerkdienst voor belangstellenden op zaterdag 5 mei.  Adres: Haaksbergerstraat 468, Enschede, info jdh@home.nl of 074 2421925
12 - The Night of Gospel (Georganiseerd door Rutac Gospel Productions)
Amsterdam Rai,  met groepen Praise in Unity, Chy van der Kup, Croszade, Dance Group Aineo, April van der Kuip. Hoofdoptreden door Enlio en G-Unity. Voor kaarten en reserveringen bel 030-6301404 of www.tylio.com Vooruitbetaling is mogelijk met acceptgiro, zie website voor verdere informatie.
20 - Studentendag (Georganiseerd door AJV/ Adventkerk vorming& Toerusting)
Praten over de Adventkerk en mutliculruralisering: Prof Dr. Ron Lawson, een adventistische socioloog aan de Universiteit van New York, aanmelding via Nederlandse Unie 030-6939375. Na aanmelding in de Adventkerk Rotterdam Zuid vanaf 14.00 inloop en 14.30 aanvang.
27 - Doopdienst, Adventkerk Rotterdam Noord
 
27 - Concert Jong-volwassenen Gouda
Diverse Adventistische groepen en koren maken hun opwachting tijdens dit tweede concert in Gouda. Verwacht worden o.a. Fruit Salad, Connected, Witness, Gentle Voices en Generation G.O.D.
februari
 
10 - Jeugdrally Huis Ter Heide - Utrecht
 
 
>>>AGP React: Inspirationeel
Gebedsverzoeken, het starten van gebedskettingen e.d. prayer@agpgroup.net Gedichten, inspirationele stukken react@agpgroup.net
 
We fall down
<Vertaling> Geschreven door Kyle Matthews
 
Wij vallen, maar wij staan weer op. Want een heilige is gewoon een zondaar die valt, maar wel weer op staat!
 
Use Me
<Vertaling> Geschreven door Fred Hammond, Luther "Mano' Hanes an Jada Chanese Jackson
 
Gebruik mij..!
Ik ben beschikbaar voor U om mij te gebruiken...
Ik wil leven voor U
Ik wil U dienen, Oh mijn Heer
Ik wil voor U werken
Help mij om te zeggen...Gebruik mij!
 
Ik weet dat U leeft
Dat U mijn God bent
En dat U in beweging blijft!
Ik wil voor U klaarstaan Heer.
Alstublieft, Heer, gebruik mij!
 
Het enige wat ik wil doen is door U gebruikt worden
U zegt het woord en U weet dat ik ga...
U zegt het maar en Heer... U weet dat ik zal gaan..

Wat ik wil doen is wat U wilt dat ik ga doen...
Het is niet mijn wil, maar de Uwe
Ik zal gaan waar U wilt dat ik ga
Gebruik MIJ... Gebruik MIJ...
Ik will gewoon gaan waar U wilt dat ik ga...
Zeg gewoon het woord en Heer U weet het Ik ga...
 
More Like Him
<Vertaling> Geschreven door PAJAM
 
Wat ik wil weten is... weet JIJ de betekenis van een Christen
Oprecht.. met een geweten dat helder is, kijkt en luistert.
Wat ik wil weten is... weet jij de ware betekenis van een Christen
Geen onzin... uitgesproken gelovigen met een missie...
Want het is juist de manier hoe wij ons leven willen leiden als Jezus!
 
Wat ik wil weten is... weet jij wat het betekent om gered te zijn!
Om een geheiligd te leven, rechtvaardig dag in en uit...
Wat ik wil weten is... weet jij wat het betekent om werkelijk gered te zijn!
De hypocratie uitbannen en te bidden tot de Heer
Want het is juist de manier hoe wij ons leven willen invullen zoals Jezus....
 

>>> Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur dan een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net  met in de onderwerp regel REMOVE DUTCH REACT
>>> Wilt u zich aanmelden voor onze maandelijkse engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net met in de onderwerp regel SUBSCRIBE  REACT

 
Copyright 2000 AGP (Media) Networks
AGP React, AGP FM Radio, Vision Clear Choice and AGP Networks are part of The Advent Gospel Promotions Vereniging
Based in Rotterdam, The Netherlands
 
AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects.
 
For contact address see our website: www.agpgroup.net
For volunteer and advisement services, mail us at helpwanted@agpgroup.net
For general information about AGP, mail us at info@agpgroup.net
 
AGP respects all copyright owners there respected works. If you feel we've forgotten to acknowledge you please mail us.