0018

 You are - home - agp news / my.agpgroup.net - agp react enews index    
Hoe reageer jij op Gods Liefde?
AGP React E-News
"So I surrender, For I am Yours O God, Yes I Surrender, To Your Love"
editie 18: Nederlandstalig - week 51-52

>>>In deze React...
        >>>AGP MediaNetworks tijdens de kerstvakantie
        >>>AGP FM Radio: CD van de week: Damita
        >>>Wat deed AGP in 2000
        >>>Nieuws (Verzorgd door het MediaCenter)
           >>>Agenda (Verzorgd door het MediaCenter)
        >>>AGP React: Inspirationals

>>>AGP MediaNetworks tijdens de kerstvakantie
ROTTERDAM - De laatste loodjes van 2000 staan nu voor de deur. In een periode waarin veel mensen stilstaan bij de 'ware' betekenis van het kerstfeest, willen wij bij AGP in haar eigen bescheiden manier ook wat aan doen. Een speciale radio-uitzending over de ware betekenis van kerst staat op het staat op het programma. Daarnaast bestaat AGP volgend jaar 5 jaar! In deze bijzondere periode past AGP haar programmering aan. Daarnaast zullen er geen reacts verschijnen gedurende de kerstvakantie. Nu volgt een overzicht van activiteiten via AGP MediaNetworks tijdens de laatste weken van 2000.
AGP FM Radio
24 december - Kerstspecial met Hensley Oosterwolde LIVE
31 december - Gospelmuziek Jaarmix /- Special "5 jaar AGP", start festiviteiten 2001, LIVE
<<< Je bent van harte uitgenodigd om ons te bezoeken tijdens de LIVE radio-uitzendingen kijk voor meer info op het web: http://media.agpgroup.net
AGP React E-News Nederlandstalig
24/25 december - Geen editie
31dec/ 01 januari - Geen editie
01 januari - editie nr. 19 (o.a.: nieuwjaarsgroet)
AGP React Internet
Gepland - Onderhoud aan website, minder verversingen dan normaal!
Namens iedereen bij AGP MediaNetworks, een gezegende kerstfeest een goed uiteinde en Gods rijkste zegen toegewenst.
<<<AGP MediaNetworks>>>
 
>>>AGP FM Radio CD van de Week
Damita - Damita (import)
Onbekende artieste deze Damita Haddon, haar debuut CD, kenmerkt zich echter door medewerking van bekende gospelartiesten als Toby Mac van dc Talk. Deze Cd welke geproduceerd is door haar echtgenoot (Deitrick Haddon), brengt gospelmuziek in de stijl ala Destiny's Child. Simpele, doch doordringende teksten met een hedendaags geluid. Niet veel ingeblikte muziek op deze CD maar een vakkundig staaltje van muzikaal vernuft. Diversiteit is goed te horen op dit album, van 'behoorlijk' gitaarspel op het nummer 'Truth' tot aan gepaste bruiloftsnummer "The Wedding Song" (als je binnenkort gaat trouwen en je zoekt een originele gospelsong, dat is dit fantastisch). Jammer dat je niet alle gospelmuziek kan vinden in de Nederlandse schappen, wil je meer weten over Damita.. ga dan naar haar site. Of bestel de CD via een internationale internet CD verkoopsite. Denk maar eens goed na als je deze CD wilt aanschaffen!
Damita
Damita
www.damitaonline.com
 
>>>Wat deed AGP in 2000?
ROTTERDAM(AGP) - Ook 2000 is voor de AGP vereniging (zo het we nu echt!) een bewogen jaar geweest. Vooral nu dat wij ons sterker zijn gaan richten op media activiteiten (radio, tv,internet) .Op internationaal terrein heeft AGP nieuwe contacten gelegd met 3ABN, afspraken zijn gemaakt voor auteursrechtelijke vrije doorgave van hun TV en Radio programma's via AGP. Naast projecten in het buitenland (België, Canada, Amerika) is AGP in Nederland ook sterk vertegenwoordigd:
AGP FM - In januari gaat een sterk ingekrompen team verder met het op poten zetten van AGP FM Radio. Het radiostation heeft in 2000 een ongekende groei doorgemaakt, een vaste programmering, een verjongd programma-team en een goed gospelmuziek-format hebben mede bijgedragen aan meer luisteraars, vooral uit niet-adventistische kringen. In het loop van het jaar is het team versterkt door Clifton Galant, Hensley Oosterwolde en Jordine Samoukil. AGP FM Radio zal in 2001 haar programmering uitbereiden met bijbelstudie-specials, meer reportages vanaf locaties en medewerking van reporters in den lande.
AGP React - In mei heeft het kantoor van AGP een zware klap gekregen... dat wil zeggen ons computersysteem, onze pc's met de archieven van AGP waren niet bereikbaar, zodoende verscheen er enkele maanden geen react en werd de website niet vernieuwd, in augustus is het systeem weer online gezet, nu verschijnt er wekelijks een Nederlandstalig magazine en maandelijks een internationale. AGP React Internet wordt goed bezocht, AGP React E-News wordt door meer dan 400 mensen gelezen. In 2001 zal AGP haar internetdiensten verder uitbreiden.
Overige activiteiten - AGP heeft in april een vergunning bemachtigd voor het uitzenden van adventistische programma's in Rotterdam e.o. Door gebrek aan steun van organisaties die nauw met AGP samenwerken en mankracht, heeft AGP voorlopig afgezien van het maken van TV-programma's in Rotterdam. In samenspraak met de locale tv-autoriteit zal bekeken worden op welke wijze AGP in de toekomst TV kan maken in de Rotterdamse Regio. Naast het gebruikelijke AGP FM Radio, zijn er besprekingen gaande om AGP's ' Gospel Injection' in de loop van 2001 in heel Zuid-Holland Zuid in de Ether te krijgen. AGP heeft in 2000, afgezien van het organiseren van Harvest. Waarschijnlijk zal Harvest in een andere vorm alsnog in 2001 worden gehouden.
AGP is ervan overtuigd dat de Here met de medewerkers en de organisatie was en nog steeds is en wij zijn Hem dankbaar voor de talloze successen die The Advent Gospel Promotions ook gedurende 2000 gemaakt heeft. Door in zijn Woord te blijven geloven, Christus voorbeeld te blijven volgen en de geleid te blijven worden door de Heilige Geest, geloven wij dan ook dat 2001 een voorspoedig jaar zal worden, waarin AGP haar eerste lustrum zal vieren en zich volledig voor haar missie, het verkondigen van het eeuwige evangelie, zal blijven inzetten.
<<< AGP Vereniging, volledig jaarverslag verschijnt in februari 2001 >>>
 
>>>Nieuws (verzorgd door het MediaCenter)
Heb jij nieuws uit jouw kerk of bij jou uit de omgeving?? Mail dan News@agpgroup.net
 
<<< Rijnmond Combo 'ontvangt positieve reacties'
DORDRECHT - Namens het Rijnmond Combo wil ik jullie melden dat het optreden van afgelopen Sabbat, 9 december j.l. bijzonder succesvol is verlopen.
Erg veel positieve reacties kwamen van diverse kanten op ons af. De formule om het muzikale gedeelte van de Sabbatschool en Eredienst te verzorgen sprak de bezoekers van de diensten erg aan. Wat ik ook wil vertellen is dat er tijdens de dienst een PowerPoint presentatie van de songteksten. Vooral de praise-sfeer die daardoor ontstond vonden de mensen geweldig. Het was een eredienst, waarbij de Dorste jeugd centraal stond, d.m.v. een eigen gemaakte film en overdenking, met als thema "Zeven dagen christen zijn". De overdenking van Ds H vd Kamp was geheel in lijn van deze gedachte. De kerkzaal was bijna geheel vol en het zingen werd met volle overtuiging gedaan, onder aanmoediging van de zangleider. Vooral de afsluiter "Zing Hosanna" was geweldige ervaring voor ieder aanwezige.
 
Mogelijk krijgt dit optreden snel een vervolg, het begin is er en dat alles om onze God te loven, danken, prijzen en aanbidden.We hebben tot op heden diverse Adventgemeenten mogen bezocht, waarvan enkele zelfs tweemaal en steeds dezelfde reactie en blijheid. Vooral de reactie "We hadden nu weer zin om te zingen." die spreekt voor zichzelf. Ook de vraag wanneer wij weer komen optreden is natuurlijk erg leuk en motiveert ons om door te gaan in de naam van Jezus, onze Heer. (We verwijzen dan wel door naar de leiding van de betreffende gemeente) Al met al een geweldige ervaring met het Rijnmond Combo.
<<< Bron: AGP MediaCenter: Tekst: Roel v. Wijngaarden >>>
 
<<< VONK is on the move!
VLAARDINGEN / EINDHOVEN - Sabbatvierende jongeren groep Vonk is in beweging. Na het niet doorgaan van het zomerkamp (wegens gebrek aan belangstelling) zet de vonk nu alles in het werk om meer bekendheid te geven aan haar activiteiten. Zo zal de Vonk nog niet samenwerken met andere sabbatvierende jongerengroepen, maar wil eerst werken aan het versterken van het eigen apparaat. Als jaarthema voor 2001 heeft de Vonk gekozen voor het thema 'Heilige Geest' In een speciaal hiervoor georganiseerd weekend op het terrein van de Adventkerk in Huis Ter Heide (Ut.) zal op 23 t/m 25 februari hierin invulling gegeven worden (zie agenda) Als je je geroepen voelt om de Vonk sponsoren, dan kan dat op gironummer: 8280315 t.n.v. Vonk, in Vlaardingen.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /> e-mail: Vonk7@yahoo.com  internet: http://come.to/Vonk
<<<Bron: Vonknieuws, Tekst AGP MediaCenter >>>
 
<<< Youthpages: Proseuche is terug
INTERNET - Ons zusterblad uit Engeland is terug, de medewerkers van YouthPages, hebben Proseuche 5 maanden op een zijspoor gezet zodat ze konden werken aan o.a. een grootscheepse redesign van hun webpagina. Vanaf januari verschijnt er een nieuwe Proseuche gemaakt door een Zweeds team. Youthpages vindt je via www.youthpages.org <<<Bron: Youthpages.org >>>
 
<<< BBC maakt meisje van kindje Jezus
LONDEN - In Engeland is ophef ontstaan over een speciale BBC-uitzending met een alternatief kerstverhaal. Orthodoxe christenen zijn woedend over de uitzending die de titel 'It's a girl!' draagt. <<< Lees verder op: http://www.kerkweb.nl/nieuws/2000121206.htm >>>
 
<<< Kwart minstens eens per maand naar kerk
BARNEVELD - De cijfers over onkerkelijkheid van het CBS verschillen van die uit het rapport Secularisatie in de jaren negentig, dat het Sociaal Cultureel Planbureau in september van dit jaar publiceerde. Uit die cijfers blijkt dat 63 procent van de Nederlandse bevolking zich als buitenkerkelijk aanmerkte, tegenover 40 procent bij het CBS. Volgens het CBS komt dat door de verschillende vraagmethodes die de bureaus gebruiken. <<< http://www.oneway.nl/nieuws_bericht.tpl?sku=200012150903 >>>
 
<<< Showbizz-Style, een nieuwe vorm van kerkdiensten in Europa
ZURICH - Kwalitieve goede presentaties en een diepgravende boodschap worden gecombineerd. Een beetje Las Vegas en beetje Heilige Geest zorgen ervoor dat er een enorme groei is in de radicaal jeugd georiënteerde kerkbewerging in Europa. Lidmaatschap van Zurich's Internationaal Christelijke Gemeenschap (ICF) is duizendmaal gegroeid in de afgelopen 4 jaren en 7 nieuwe kerkgemeenschappen zijn gestart in andere delen van Zwitserland en naburend Duitsland.
Maar Christelijke bezoekers bij de diensten van ICF zullen verbaasd zijn dat zijn geen bewijs zien, wat men normaal een beweging van God mag noemen. De kerkelijke evenementen (geen diensten) proberen geen charismatische invloeden te weerspiegelen, zoals: het heffen van handen, spreken in tongen en oproepen om naar de kansel te komen. "Wij zijn een kerk voor de ongelovigen en zondagen zijn alleen voor ongelovigen", zo verteld predikant Leo Bigger, een voormalige drukker die een kerk begon met 100 mensen Lees verder: <<< www.crosswinds.net/~agpgroupdotnet/news/dutch/news/newsd.htm >>>
 
>>>AGENDA (verzorgd door AGP MediaCenter)
Organiseer jij of jouw gemeente bijzondere kerkdiensten, jeugdevenementen, concerten, geef het ons door op events@agpgroup.net
 
December 
21 - Kerstmusical Reflection of Christ - Theater Zuidplein
TRC Promotions en Theater Zuidplein presenteren de musical van Reflection of Christ 'Christmas for every heart' Toegangsprijs EUR 14,- dat is NLG 30,80  voorverkoop via theater Zuidplein tel. 4816500 e-mail: alletonen@hotmail.com

28 - X-mass ev-end: 2 daags jongerenevenement in Spijkenisse

De jongerenkerken Happy Hour uit Spijkenisse en Enter the Fish uit Hellevoetsluis organiseren op donderdag 28 en vrijdag 29 december 2000 een christelijk jongerenevenement, met een heel gevarieerd programma: 's ochtends en 's middags workshops, evangelisatietraining + praktijk en 's avonds groot feest (aanvang 20.00 uur). Plaats: Michaelkerk, Anjerplein 1, Spijkenisse-Noord. Overnachting in de kerk mogelijk. Zie voor meer info:
www.nhkspijkenissecn.solcon.nl/kerstevent.htm

31 - Nieuwjaarsfestijn VONK

Het wordt georganiseerd bij de familie Lebbink thuis. Om dit te bekostigen is het de bedoeling dat iedereen het één en ander te eten en te drinken meeneemt voor ‘s  avonds en voor ‘s morgens bij het ontbijt (c.q. middageten). We wilden ‘s avonds om zeven uur beginnen.  Heb je zin om te komen? Geef je dan op bij Bram: tel. 026-3620752. Meer informatie en het exacte adres krijg je als je je opgeeft, maar voor vervoer vanaf station Arnhem wordt gezorgd.

januari

08 - The Search - De zoektocht,  Adventkerk Enschede

In Enschede begint op maandag 8 januari om 19.30 uur the videoserie "De Zoektocht".  Iedere maandagavond een documentaire over de bijbel met aansluitend de mogelijkheden om erover te praten.  De serie wordt beëindigt met een speciale kerkdienst voor belangstellenden op zaterdag 5 mei.  Adres: Haaksbergerstraat 468, Enschede, info jdh@home.nl of 074 2421925
12 - The Night of Gospel (Georganiseerd door Rutac Gospel Productions)
Amsterdam Rai,  met groepen Praise in Unity, Chy van der Kup, Croszade, Dance Group Aineo, April van der Kuip. Hoofdoptreden door Enlio en G-Unity. Voor kaarten en reserveringen bel 030-6301404 of www.tylio.com Vooruitbetaling is mogelijk met acceptgiro, zie website voor verdere informatie.
20 - Studentendag (Georganiseerd door AJV/ Adventkerk vorming& Toerusting)
Praten over de Adventkerk en mutliculruralisering: Prof Dr. Ron Lawson, een adventistische socioloog aan de Universiteit van New York, aanmelding via Nederlandse Unie 030-6939375. Na aanmelding in de Adventkerk Rotterdam Zuid vanaf 14.00 inloop en 14.30 aanvang.
27 - Doopdienst, Adventkerk Rotterdam Noord
 
27 - Concert Jong-volwassenen Gouda
Diverse Adventistische groepen en koren maken hun opwachting tijdens dit tweede concert in Gouda. Verwacht worden o.a. Fruit Salad, Connected, Witness, Gentle Voices en Generation G.O.D.
februari
 
10 - Jeugdrally Huis Ter Heide - Utrecht - Amsterdam "Just Believe It"
De locatie is de Sterrenberg te Huis ter Heide. Het belooft een spetterende Jeugdrally te worden dus kom allemaal. Ga voor meer informatie naar:
<<< http://www.7da.org/Utrecht/jeugd.htm  Vragen? Mail dan naar mailto:just_believe_it@hotmail.com >>>
23 - 25 Vonkweekend Thema: "Heilige Geest" - Huis Ter Heide
We willen gezamenlijk drie studies bestuderen: (1) De Heilige Geest in het Oude Testament (2) De Heilige Geest in het Nieuwe Testament en (3) De Relatie tussen Oude en Nieuwe Testament.De plaats is echter wel bekend en zal zijn in de blokhut op Katimavik http://come.to/vonk
 >>>AGP React: Inspirationeel
Gebedsverzoeken, het starten van gebedskettingen e.d. prayer@agpgroup.net Gedichten, inspirationele stukken react@agpgroup.net
 
But for grace
<vertaling> Geschreven door David Baroni en John Chisum
 
Toen hoop weg was, waren wij verloren
Er was niemand om ons te reden
Dan kwam U van Uw Troon, genade weerspiegelend
Jezus Uw zoon vergaf ons
Zolang wij het niet vergeten en het niet meer in onze herinneringen bestaat
Zullen wij altijd U dankbaar zijn
door ons waarlijk vrij te maken
 
Want zonder Genade waar zouden wij zijn?
Hulpeloos en hopeloos
Verlaten zonder uw genade.
Zonder Liefde zouden wij in de misère bevinden
 
Wij hebben U lief van U bent waarachtig de enige.
U redde ons van blindheid
O getrouwe Vriend op wie wij kunnen bouwen
Van nu aan tot het einde zien wij uw goedheid
Laten wij niet vergeten en onze geheugen kwijt raken
Wij zullen u altijd aanbidden
Omdat U ons vrij kocht.
 
Real Friend
<Vertaling> Geschreven door Damita Haddon
 
Hij zal je nooit alleen laten.
Hij zal altijd met je zijn
Ik heb het over een echte vriend
Hij is een vriend zoals geen ander
Hij blijft dichter bij jouw dan een broeder.
 
Wanneer ik aan een vriend denk,
dan denk ik aan iemand die er is in goede en slechte tijden.
Aan iemand die er is wanneer de stormen waaien.
Iemand die er nog steeds is wanneer de rest het opgeeft.
Ze zeggen dat je het goed doet, als je tenminste een vriend hebt tijdens je leven.
Ik ken een man met de naam Jezus.
Hij wil jouw vriend wezen, wat Hij is ook een vriend van mij.
 
Het is niet moeilijk om Hem te leren kennen
Waarom laat je Hem niet in je hart?
Het maakt niet uit waar je was of wat je had gedaan.
Hij houdt gewoon van wie jij bent!
Ik beloof je je... Hij zal je niet verlaten.
Hij wil je beste vriend zijn, zelfs tot het einde
Luister nu, een geef de Heer een kans
 
Welk een vriend is onze Heiland
Al onze zonde en schande dragende
Wat een voorrecht is het
om alles aan Hem op te dragen in Gebed
 

>>> Wilt u dit magazine niet meer willen ontvangen. stuur een e-mail naar AGP MediaNetworks: info@agpgroup.net  met in de onderwerp regel REMOVE DUTCH REACT
>>> Wilt u aanmelden voor onze maandelijkse engelstalige e-news bulletin: mail info@agpgroup.net met in de onderwerp regel SUBSCRIBE  REACT
 
 
Copyright 2000 AGP (Media) Networks
AGP React, AGP FM Radio, Vision Clear Choice and AGP Networks are part of The Advent Gospel Promotions Vereniging
Based in Rotterdam, The Netherlands
 
AGP's Goal is to proclaim the Gospel of Christ Jesus by means of the media (Radio, TV & Internet) and by evangelistic Projects.
 
For contact address see our website: www.agpgroup.net
For volunteer and advisement services, mail us at helpwanted@agpgroup.net
For general information about AGP, mail us at info@agpgroup.net
 

AGP respects all copyright owners there respected works. If you feel we've forgotten to acknowledge you please mail us.